5+1 έξυπνες λύσεις για να μην αργεί το iPhone σου!

Είναι αλήθεια ότι η Apple εξελίσσεται συνεχώς και είναι πρακτικά αδύνατο να την ακολουθήσει κανείς. Προφανώς και δεν γίνεται να αλλάζεις τηλέφωνο κάθε χρόνο. Οπότε τι γίνεται όταν έχεις κολλήσει με ένα πιο παλιό μοντέλο αλλά ένα νεότατο λογισμικό; Δυστυχώς η συμβίωση δεν είναι πάντα ομαλή. Αργεί το iPhone σου; Αναμενόμενο.

Θα ακούσεις πολλούς με ένα, λειτουργικότατο κατά τ’ άλλα iPhone 5, να αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που κατέβασαν το iOS 8. Οι παλιότερες συσκευές αδυνατούν πολλές φορές να ακολουθήσουν τις γρήγορες ταχύτητες των ανανεωμένων λογισμικών με αποτέλεσμα να κολλάει η συσκευή και να εμποδίζεται η καλή λειτουργίας της. Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ αυτό το πρόβλημα, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως θα κάνεις τη συσκευή σου να τρέχει πάλι σαν καινούργια.

5 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις αν αργεί το iPhone σου!

#1 Κλείσε τα εφέ της οθόνης.

Είναι αλήθεια ότι τα εφέ χαρίζουν ένα πολύ πιο όμορφο οπτικό αποτέλεσμα στο χρήστη. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τη λειτουργία του κινητού σου, η ομορφιά είναι, σίγουρα, το τελευταίο που σε νοιάζει. Απενεργοποιώντας τα θα ελευθερωθεί ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας του κινητού. Για να το κάνεις, πήγαινε στις ρυθμίσεις και επέλεξε την καρτέλα “Γενικά”. Από εκεί ανοίγοντας την “Προσβασιμότητα” θα βρεις, κυλώντας προς τα κάτω, την “Μείωση κίνησης”. Απενεργοποίησε το και έτοιμο.

#2 Πρόσεξε τις εφαρμογές που βρίσκονται στο παρασκήνιο.

Πολλοί από εμάς ανοίγουν μια εφαρμογή, τη χρησιμοποιούν και έπειτα απλά πατάνε το κεντρικό κουμπί και γυρνάνε στην αφετηρία. Εσύ έκανες τη δουλειά σου, όμως αυτή συνεχίζει να τρέχει και να δεσμεύει ένα ποσό της μνήμης Ram. Να ξέρεις ότι όσο πιο πολλές εφαρμογές τρέχουν ταυτόχρονα, τόσο πολύ θα αργεί το iPhone σου. Επομένως, φρόντιζε να σβήνεις τακτικά ότι υπάρχει στο παρασκήνιο.

#3 Απενεργοποίησε τις αυτόματες ενημερώσεις.

Σαν συνέχεια του παραπάνω, μεγάλο μέρος της ταχύτητας του κινητού σου τρώνε και οι εφαρμογές που ανανεώνονται μόνες τους στο παρασκήνιο ή ενημερώσεις που γίνονται αυτόματα. Απενεργοποίησε τες και επέλεξε εσύ τη στιγμή που θέλεις να γίνει η ενημέρωση χωρίς να σου προκαλεί πρόβλημα. Άλλωστε, μη ξεχνάς ότι καταναλώνουν και μεγάλο μέρος της μπαταρίας σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

#4 Κάνε χώρο στο κινητό σου.

Για να μην αργεί το iPhone σου θέλει ένα καλό καθάρισμα. Ιδανικά, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 GB ελεύθερο στη συσκευή σου. Επομένως σβήσε παλιά μηνύματα, εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς πια και μετέφερε τις φωτογραφίες σου στον υπολογιστή σου. Τέλος, μη ξεχάσεις να καθαρίσεις και το ιστορικό του browser που χρησιμοποιείς. Ακολούθησε την εξής διαδικασία. Άνοιξε από τις ρυθμίσεις το Safari και πήγαινε στο τέλος όπου υπάρχει η καρτέλα “Προηγμένα”. Από εκεί άνοιξε “Δεδομένα” και μετά “Αφαίρεση όλων”. Τέλος, πήγαινε πάλι πίσω στο Safari επέλεξε “Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων”. Το κινητό σου είναι τώρα πεντακάθαρο.

#5 Τακτικές επανεκκινήσεις

Είναι το μυστικό όπλο απέναντι σε κινητά, υπολογιστές και tablet. Αν θες μια άμεση προσωρινή λύση στο πρόβλημα σου, τότε κάνε μια επανεκκίνηση στη συσκευή σου. Όλες οι διεργασίες που έκανε το κινητό σου εκείνη την ώρα θα σταματήσουν και θα επανέλθει πιο φρέσκο και ανανεωμένο. Δεν είναι μια οριστική λύση, αλλά σίγουρα θα δουλέψει τη στιγμή που θες. Για να το κάνεις, κράτα ταυτόχρονα πατημένα το κεντρικό κουμπί και το κουμπί που ανοιγοκλείνει τη συσκευή. Μπορεί να καθυστερήσει λίγο να ανοίξει, αλλά μην αγχόνεσαι, έχεις πετύχει αυτό που ήθελες.

Extra tip: Κάτι που λίγοι ξέρουν αλλά θα βοηθήσει πολύ τη ταχύτητα του κινητού σου είναι το εξής. Πήγαινε στο App Store και πάτα γρήγορα 10 φορές την αναζήτηση στη γραμμή στη βάση της εφαρμογής. Η οθόνη σου θα γίνει λευκή για λίγο και αυτό σημαίνει ότι αποδεσμεύτηκε ένα μεγάλο μέρος της μνήμης Ram.

Είναι σίγουρο ότι τα παραπάνω βήματα θα σε βοηθήσουν για να μην αργεί το iphone σου. Στη περίπτωση όμως που συνεχίζεις να δυσκολεύεσαι ή αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα με τη συσκευή σου, μπες στην ιστοσελίδα μας που υπάρχουν έμπειροι επαγγελματίες να σε βοηθήσουν. Ότι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα