5 Εύκολες Λύσεις για να Ξεβουλώσεις το νεροχύτη σου!

Λύσεις για να Ξεβουλώσεις το νεροχύτη σου

Τρίχες, λίπη και υπολείμματα τροφών είναι λίγες μόνο από τις αιτίες που μπορεί να σε αναγκάσουν να "βρομίσεις τα χέρια" σου. Οι πιθανότητες να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το ξεβούλωμα νεροχύτη, κάποια στιγμή στη ζωή σου, είναι πάρα πολύ μεγάλες. Οι λύσεις είναι τόσες πολλές και εύκολες που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε το βουλωμένο νεροχύτη στις σοβαρές υδραυλικές βλάβες.

Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται, για να ξεβουλώσει, είναι μερικά έξυπνα τεχνάσματα. Για αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να αναζητήσεις τη λύση της επαγγελματικής βοήθειας. Δοκίμασε μόνος/-η σου έναν από τους παρακάτω εύκολους τρόπους και θα δεις ότι μετά από λίγη ώρα το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Ακόμη φυσικά και αν δεν γίνει αυτό, πράγμα όχι ιδιαίτερα πιθανό, έχουμε όλες τις λύσεις που χρειάζεσαι!

Πώς θα κάνεις το ξεβούλωμα νεροχύτη να μοιάζει με παιχνίδι; 

1. Mε μαγειρική σόδα, αλάτι & βραστό νερό

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία του “μαγικού μείγματος”. Γέμισε μια κούπα του καφέ με ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και αλατιού. Ρίξε το μείγμα σου για το ξεβούλωμα νεροχύτη και άφησε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Όση ώρα η μαγειρική σόδα και το αλάτι αναλαμβάνουν δράση, εσύ γέμισε το βραστήρα με νερό, γιατί θα το χρειαστείς στο επόμενο βήμα. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, άρχισε να ρίχνεις σιγά- σιγά βραστό νερό στο νεροχύτη. Κάθε φορά, που ρίχνεις λίγο, περίμενε έως ότου ο νεροχύτης στραγγίξει και αδειάσει και μετά συνέχισε.

Ο λόγος που χρησιμοποιούμε βραστό, αντί για κρύο νερό, είναι διότι το πρόβλημα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, προκαλείται από υπολείμματα τροφών. Με το “μαγικό μείγμα” και το βραστό νερό, αυτά τα υπολείμματα θα διαλυθούν αμέσως.

2. Με μαγειρική σόδα & λευκό ξύδι

Όπως θα έχεις καταλάβει, η μαγειρική σόδα είναι ένα μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση ενός βουλωμένου νεροχύτη. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: Ρίξε μισό φλιτζάνι με μαγειρική σόδα μέσα στο νεροχύτη. Άφησε τη σόδα να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Τώρα θα πρέπει να περιμένεις για αρκετές ώρες μέχρι να δράσει το μείγμα. Ιδανικά μπορείς να το κάνεις, προτού κοιμηθείς. Μόλις ξυπνήσεις, άφησε άφθονο νερό να κυλήσει από τη βρύση, για να δεις τα αποτελέσματα της προσπάθειας σου!

Καθάρισμα μπάνιου με σόδα: 6 χρήσεις για φοβερά αποτελέσματα!

3. Με βεντούζα από καουτσούκ

ξεβούλωμα νεροχύτη

Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν βουλωμένο νεροχύτη. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια βεντούζα από καουτσούκ. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη, οπότε θα πρέπει αρχικά να βεβαιωθείς ότι η βεντούζα εφάπτεται ακριβώς στο νεροχύτη της κουζίνας. Πριν τοποθετήσεις τη βεντούζα, αφαίρεσε τυχόν σουρωτήρι, αν υπάρχει. Τοποθέτησε τη βεντούζα πάνω στην τρύπα αποστράγγισης και βεβαιώσου ότι έχει κάνει καλή επαφή. Κρατώντας τη βεντούζα από το κοντάρι, άρχισε να την ανεβοκατεβάζεις με κοφτές και γρήγορες κινήσεις. Η αναρρόφηση, που προκαλείται από αυτή τη κίνηση σε συνδυασμό με τη δύναμη του νερού, θα ξεκολλήσει ό,τι έχει βουλώσει το νεροχύτη.

4. Με μία συρμάτινη κρεμάστρα

Η πιθανότητα να κρύβεις μία ατσαλίνα στο σπίτι σου είναι πολύ μικρή. Ακόμη και αν έχεις, ίσως να μην γνωρίζεις που χρησιμεύει. Για αυτό θα πρέπει να αναζητήσεις μία πιο εύκολη λύση. Αν το πρόβλημα είναι επιφανειακό μπορείς να καταφέρεις το ξεβούλωμα νεροχύτη ακόμη και με μία συρμάτινη κρεμάστρα. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να την ισιώσεις. Χρησιμοποίησε μία πένσα για να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο γάντζο στην άκρη της.

Με το νέο σου εργαλείο προσπάθησε να ξεβουλώσεις το νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου σου. Αν έχουν παγιδευτεί βρομιές, υπολείμματα τροφών ή τρίχες θα μπορέσεις να τα "ψαρέψεις" με τον γάντζο. Ωστόσο χρειάζεται λίγη προσοχή στην κίνηση. Μην πιέσεις το γάντζο προς τα κάτω διότι θα χειροτερεύσεις την κατάσταση. Αν δεις ότι ο κόπος σου είχε αποτέλεσμα, άφησε λίγο ζεστό νερό να τρέξει. Διαφορετικά δοκίμασε μία άλλη μέθοδο. Αν και πάλι το ξεβούλωμα νεροχύτη σου φαίνεται βουνό, κάλεσε έναν αξιολογημένο υδραυλικό και σταμάτα να παιδεύεσαι!

Πώς θα αποφύγεις το ξεβούλωμα νεροχύτη στο μέλλον; 

Είναι αλήθεια ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψη του. Δεν χρειάζεται να βρεθείς αντιμέτωπος/η με το βουλωμένο νεροχύτη σου για να λάβεις δραστικά μέτρα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείς να φροντίζεις για το καθάρισμα του. Ιδιαίτερα η μέθοδος με τη μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι θα σου πάρει ελάχιστη ώρα. Είναι βέβαιο ότι θα χαίρεσαι για αυτά τα δέκα λεπτά που αφιέρωσες μόλις αντιληφθείς πόσο μεγάλη είναι η σημασία της σωστής συντήρησης.

Τώρα μπορείς και εσύ να αντιμετωπίσεις το βουλωμένο νεροχύτη της κουζίνας σου! Αν δεν ξεβουλώσει, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο υδραυλικό, διότι το πρόβλημα βρίσκεται πιθανότατα κάπου αλλού!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα