Καθάρισε τον Καναπέ σου με Ξύδι & Σόδα σε 5 Έξυπνα βήματα!

Καθαρισμός καναπέ με ξύδι και σόδα

Ο καναπές σου έχει λεκέδες και δεν ξέρεις πώς να τον καθαρίσεις; Μήπως έχεις εντοπίσει δυσάρεστες οσμές λόγω του κατοικίδιου σου; Μην πανικοβάλλεσαι καθόλου, υπάρχει λύση! Μάλιστα, θα σου προτείνουμε λύσεις με φυσικά, μη τοξικά προϊόντα που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα στο σπίτι σου. Θα αναφερθούμε στο καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι, δύο υλικά με σίγουρα αποτελέσματα!

Δεν είναι καθόλου απίθανο το καθιστικό, ο καναπές ή η πολυθρόνα σου να είναι το αγαπημένο σου σημείο μέσα στο σπίτι. Ιδιαίτερα εάν είναι σε περίοπτη θέση θα πρέπει να το διατηρείς καθαρό και αστραφτερό σαν καινούργιο! Εάν γευματίζεις πάνω στον καναπέ ή χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου τα απογεύματα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ρίξεις κάτι επάνω με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λεκές. Επίσης, είναι εκεί όπου συνήθως κάθονται οι καλεσμένοι σου. Φρόντισε, λοιπόν, να έχει την περιποίηση που του αρμόζει!

Ποια είναι τα βήματα για το καθάρισμα του καναπέ σου;

Πριν εφαρμόσεις τα παρακάτω βήματα φρόντισε να ελέγξεις τις οδηγίες του κατασκευαστή που αφορούν τον καθαρισμό. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν όλα τα υλικά την ίδια μεταχείριση. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός ενός δερμάτινου καναπέ ενδέχεται να απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή από έναν υφασμάτινο.

1. Σκούπισε

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσεις τον καναπέ σου είναι να σκουπίσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Θα πρέπει να “περάσεις” όλη την επιφάνεια για να απομακρύνεις τη σκόνη και τα σκουπίδια. Εάν αυτά μείνουν, ενδέχεται να αναμειχθούν με τα προϊόντα καθαρισμού και να δημιουργηθούν πρόσθετοι λεκέδες. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να σκουπίσεις εξονυχιστικά όλα τα σημεία δίνοντας περισσότερη προσοχή στις γωνίες. Δε χρειάζεται να έχει κάποιο λεκέ ο καναπές σου για να κάνεις αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να την εντάξεις στις εβδομαδιαίες δουλειές του σπιτιού καθώς αποτελεί ταυτόχρονα μια πρόληψη από αλλεργίες που δημιουργούνται από σκόνη. Απαραίτητη δε είναι εάν το κατοικίδιό σου συνηθίζει να απολαμβάνει κι εκείνο τον καναπέ σου.

2. Αφαίρεσε τις οσμές

Οι μυρωδιές σε έναν καναπέ δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Είναι πιθανόν να αισθάνεσαι μια δυσοσμία στον καναπέ, αλλά να μην υπάρχει κάποιος εμφανής λεκές. Επίσης, το κατοικίδιό σου ίσως να “έβαλε τη σφραγίδα” του σε κάποιο σημείο του καναπέ σου χωρίς να το αντιληφθείς. Για την αντιμετώπιση της κακοσμίας, σου προτείνουμε δύο δραστικές λύσεις. Η πρώτη αφορά τη χρήση μαγειρικής σόδας. Συγκεκριμένα θα πρέπει να πασπαλίσεις με τη σόδα το σημείο του καναπέ που θεωρείς ότι μυρίζει και να την αφήσεις να δράσει για 20 λεπτά ή παραπάνω εάν είναι αρκετά έντονο. Στη συνέχεια, σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα τα υπολείμματα. Η δεύτερη εναλλακτική εφαρμόζεται στην περίπτωση που δεις ότι η μυρωδιά επιμένει. Ανακάτεψε, λοιπόν, τη σόδα με λίγο στεγνό καθαριστικό χαλιών, περίμενε για ακόμα 20 λεπτά και σκούπισε ξανά τις σκόνες.

καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι

3. Εξαφάνισε τους λεκέδες

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καλό θα ήταν να καθαρίσεις το σημείο τη στιγμή που γίνεται ο λεκές και όχι να περάσουν μέρες και να “ποτίσει” τον καναπέ. Το καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι αποτελεί μια δραστική λύση ακόμα και για τους λεγόμενους δύσκολους λεκέδες. Άλλωστε, τα δύο αυτά υλικά είναι top στη λίστα των φυσικών καθαριστικών λόγω των ιδιοτήτων τους. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις βασικές “συνταγές” που μπορείς να ακολουθήσεις για να απαλλαγείς από τους λεκέδες.

Συνταγή Νο 1:

Η πρώτη αφορά την ανάμειξη 1 κουταλιάς της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά υγρού απορρυπαντικού, 4-5 κουταλιές λευκό ξύδι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Για να σε προειδοποιήσουμε, τα υλικά του συγκεκριμένου μείγματος αντιδρούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να αφρίζουν. Για το λόγο αυτό φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο μπολ για να τα ανακατέψεις. Καλό θα ήταν πριν προχωρήσεις στην εφαρμογή, να πειραματιστείς σε ένα μη εμφανές σημείο του καναπέ σου. Με τον τρόπο αυτό θα ελέγξεις εάν υπάρχει κάποια αλλοίωση στο υλικό του καναπέ. Αφού δεις ότι δε δημιουργείται κάποιο πρόβλημα, στη συνέχεια, βάλε το καθαριστικό που έφτιαξες σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψέκασε τον λεκέ του καναπέ και άφησε το μόνο για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Τέλος, σκούπισε το υγρό με ένα στεγνό σφουγγάρι ή μια πετσέτα για να μη δημιουργηθεί υγρασία.

Συνταγή Νο2:

Η δεύτερη συνταγή σχετίζεται με την αντιμετώπιση των λεκέδων που έχουν προκληθεί από κρασί. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να σκουπίσεις κατευθείαν με ένα χαρτί την περίσσεια υγρασία που έχει δημιουργηθεί. Έπειτα, ανάμειξε λίγη σόδα με νερό και ρίξε το υγρό στο σημείο που βρίσκεται ο λεκές. Άφησέ το για λίγο και σκούπισε το  με μια πετσέτα. Εάν δεις ότι ο λεκές δεν έφυγε πλήρως, τότε πασπάλισε με μαγειρική σόδα και τρίψε την επιφάνεια με μια οδοντόβουρτσα. Σκούπισε τα υπολείμματα με την ηλεκτρική σκούπα και ανακάλυψε ότι ό λεκές έχει φύγει και έχεις ξανά έναν καθαρό καναπέ!

Συνταγή Νο3:

Η τελευταία λύση έχει να κάνει με τους δυσκολότερους λεκέδες. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι λεκέδες από λίπος, κρασί, τσιγάρο και αίμα. Για τους συγκεκριμένους η εφαρμογή λευκού ξυδιού μαζί με νερό είναι αρκετή. Χρησιμοποίησε ίσες ποσότητες των δύο υλικών και εφάρμοσέ το ψεκάζοντας πάνω στο λεκέ. Προσπάθησε να μη δημιουργήσεις υγρασία και άφησέ το για ένα τέταρτο να στεγνώσει. Το μόνο που θα μείνει μετά είναι η ιδιαίτερη μυρωδιά του ξυδιού, η οποία όμως θα εξαλειφθεί μετά από 3-4 ώρες.

4. Κάλεσε επαγγελματία

Σε περίπτωση που οι πρακτικές για το καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, υπάρχει ακόμα λύση! Απευθύνσου στους ειδικούς εάν δεις ότι οι λεκέδες και οι οσμές παραμένουν ή δε θέλεις να ρισκάρεις να κάνεις μεγαλύτερη ζημία στον καναπέ σου. Υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού τα οποία είναι ικανά να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση κι αν συναντήσουν. Επίσης, μπορείς να προβείς σε έναν βιολογικό καθαρισμό σπιτιού για να έχεις πέρα από ένα καθαρό σπίτι, ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης. Αυτή η εξειδικευμένη μορφή καθαρισμού είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση των μικροβίων, των ακάρεων και των επίμονων λεκέδων που βρίσκονται στις επιφάνειες του σπιτιού σου.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα για το καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι και δε θα χάσεις! Αν, όμως, ψάχνεις για κάποιον επαγγελματία για τον καθαρισμό σπιτιού εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα