Κάνε σωστή γενική καθαριότητα πριν τις διακοπές!

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η γενική καθαριότητα του σπιτιού είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς ακόμη και της καλύτερης νοικοκυράς! Αν θέλεις να φύγεις για διακοπές χαλαρή, ξέγνοιαστη και το σπίτι σου να μυρίζει λεβάντα όταν θα γυρίσεις, ήρθε η ώρα να πιάσεις τη δουλειά.

Υπάρχουν ορισμένα σημεία μέσα στο σπίτι, που, καλώς ή κακώς, είτε δεν έχουμε το χρόνο είτε δεν μας περνάει από το μυαλό ότι χρειάζονται καθάρισμα. Η γενική καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να μην γίνεται τόσο συχνά όσο το απλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα, αλλά αν γίνει σωστά, θα κάνει το χώρο σου να μοιάζει με καινούργιος. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές!

Ο επτάλογος της γενικής καθαριότητας του σπιτιού πριν τις διακοπές!

1. Άδειασε τα πλυντήρια

Αν έχεις βρώμικα πιάτα και ρούχα στα πλυντήρια φρόντισε να τα έχεις αδειάσει πριν φύγεις για διακοπές. Τοποθέτησε τα καθαρά πιάτα στη θέση τους και άπλωσε τα βρεγμένα ρούχα. Ακόμα καλύτερα, ξεκίνησε λίγο νωρίτερα τη γενική καθαριότητα για να έχουν στεγνώσει ώστε να προλάβεις να τα σιδερώσεις.

2. Kαθάρισε τα ντουλάπια και το πάτωμα της κουζίνας

Η κουζίνα είναι το πρώτο δωμάτιο μέσα στο σπίτι, που χρειάζεται εξονυχιστικό καθάρισμα πριν τις διακοπές. Προσπάθησε να κάνεις τα πατώματα και τα ντουλάπια να γυαλίζουν ώστε να μην βρεθείς αντιμέτωπη με απρόοπτους επισκέπτες όταν γυρίσεις.

3. Απολύμανε τα σφουγγαράκια της κουζίνας

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να απολυμάνεις τα πραγματικά θεοβρώμικα σφουγγαράκια της κουζίνας είναι να τα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων και να τα αφήσεις για περίπου 2-3 λεπτά. Έτσι θα σκοτώσεις το 99% των μικροβίων.

4. Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα στο ψυγείο

Άδειασε το ψυγείο σου και καθάρισε τα ράφια με μπόλικο σαπούνι και νερό. Φρόντισε να πετάξεις ό,τι πρόκειται να χαλάσει, προτού φύγεις για διακοπές. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου τύχουν μετά τις διακοπές είναι να πρέπει να ασχοληθείς με μουχλιασμένα και σαπισμένα φαγητά.

5. Μετακίνησε τα ογκώδη έπιπλα

Μετακίνησε τα βαριά και ογκώδη έπιπλα, πάρε βαθιές ανάσες και ξεκίνησε το καθάρισμα. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις ό,τι κρύβεται κάτω από τους καναπέδες, τις βιβλιοθήκες και τα σύνθετα του σπιτιού σου! Γενική καθαριότητα χωρίς κόπο δυστυχώς δεν γίνεται εκτός φυσικά και αν αναθέσεις τη δύσκολη δουλειά σε μία από τις έμπειρες καθαρίστριες του Douleutaras.gr.

6. Άδειασε τα σκουπίδια

Αν δεν θέλεις να βρωμίσει ο τόπος, φρόντισε να αδειάσεις όλα τα σκουπίδια από τους κάδους του σπιτιού σου και να απολυμάνεις κάθε έναν από αυτούς. Ειδικά για τα σκουπίδια του μπάνιου αυτή η εργασία είναι απολύτως απαραίτητη!

7. Καθάρισε τον απορροφητήρα

Όσο και αν το αποφεύγουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο απορροφητήρας έχει φίλτρα και αυτά τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η γενική καθαριότητα του σπιτιού σου πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει το πλύσιμο των φίλτρων, τα οποία αν δεν έχεις καθαρίσει πρόσφατα πρέπει να είναι πραγματικά πολύ βρώμικα.

Καταλαβαίνουμε ότι το καλοκαίρι, που αναζητάς με προσμονή μικρές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, η τελευταία έγνοια που θα ήθελες να έχεις, είναι το πώς θα καθαρίσεις το σπίτι! Για αυτό σου προτείνουμε να αδράξεις τον πολύτιμο χρόνο κάνοντας ό,τι αγαπάς και να αφήσεις τον οικιακό καθαρισμό στις έμπειρες οικιακές βοηθούς του Douleutaras Cleaning!

Το Douleutaras.gr σου στέλνει τις καλύτερες ευχές του για τις ομορφότερες διακοπές!

γενική καθαριότητα

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Καθαρισμός Σπιτιού
Μαρούσι 18/01/2021
Συχνότητα
Κάθε 2 εβδομάδες
Όνομα καθαρίστριας
Andriana G.
Διάρκεια
5 ώρες
Όροφος
3
Λεπτομέριες
  • Υπάρχει κατοικίδιο ζωάκι στο χώρο
5,0
Αναρτήθηκε από Chara V.
Καθαρισμός Σπιτιού
Άλιμος 18/01/2021
Συχνότητα
Κάθε εβδομάδα
Όνομα καθαρίστριας
Άννα Α.
Διάρκεια
7 ώρες
Όροφος
1ος
Λεπτομέριες
  • Υπάρχει κατοικίδιο ζωάκι στο χώρο
  • Χρειάζομαι και σιδέρωμα
5,0
Αναρτήθηκε από Γιουλα Π.

Αν και πρώτη φορά σε εμάς, κινήθηκε με άνεση και αποτελεσματικότητα .Συνεργασιμη ,πειθαρχημένη, οργανωτική, διακριτική και διεκπεραιωτικη χωρίς καθυστερήσεις.

Καθαρισμός Σπιτιού
Αθήνα 18/01/2021
Συχνότητα
Κάθε 2 εβδομάδες
Όνομα καθαρίστριας
Maria I.
Διάρκεια
6 ώρες
Όροφος
2ος 3ος
Λεπτομέριες
  • Υπάρχει κατοικίδιο ζωάκι στο χώρο
  • Χρειάζομαι και σιδέρωμα

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ευχαριστημένη έμεινα! Ήταν συνεπής, σχολαστική, ευγενική, καθάρισε τα πάντα με λεπτομέρεια και πολλή προσοχή και έκατσε και παραπάνω!

Για: Mariya Ruseva / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Αποτελεσματική και συνεπής! Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Για: Όλγα Λαζαροπούλου / Καθαρισμός Σπιτιού
3,3

Πέταξε τα κανονικά σκουπίδια στο κάδο της ανακύκλωσης που με απογοήτευσε πολύ

Για: Teodora Galabarova / Καθαρισμός Σπιτιού
3,0

Ευγενική κυρία, αλλά μετά από έλεγχο ουτε καν οσα βλέπει η πεθερά! Στο σαλόνι δεν μπήκε σκούπα κάτω από τους καναπέδες, οχι καλό ξεσκόνισμα και σε σημεία καθόλου ξεσκόνισμα, στην κουζίνα δεν έγιναν τα πλακάκια και σε σημεία δεν σκουπιστηκε, το υ/δ σε σημεία δεν σκουπιστηκε και δεν ξεσκονιστηκε παρα μονο το πανω μερος των κομοδίνων, καμία άλλη επιφάνεια. Το μπάνιο απογοήτευση, δεν σκουπιστηκε καν και καθαριστηκαν τα πάνω πάνω. Τα πλακάκια δεν καθαριστηκαν ποτέ ούτε η πόρτα του μπάνιου ούτε πολλά σημεία του μπάνιου, δυστυχώς! Όσο αφορά τους εξωτερικούς χώρους, τα παντζούρια έγιναν με vetex και νερό, με αποτέλεσμα να μείνουν νερα με λάσπες και το μπαλκόνι σφουγγαριστηκε μετά από πρωτοβουλία της κυρίας, αντί να ρίξει νερό με το λάστιχο επειδή όπως μου ανέφερε, μόλις το διαπίστωσα, καμία δεν προτιμά να ρίχνει νερό. Αποτέλεσμα να μην έχει καθαριστεί καλά και οι διάδρομοι των παραθύρων να παραμείνουν βρώμικοι. Εκτιμώ την προσπάθεια της κυρίας αλλά δεν αρκεί, πόσο μάλλον όταν δίνουμε τόσα λεφτά.

Για: Αμαλία Συλαίδου / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Αν και πρώτη φορά σε εμάς, κινήθηκε με άνεση και αποτελεσματικότητα .Συνεργασιμη ,πειθαρχημένη, οργανωτική, διακριτική και διεκπεραιωτικη χωρίς καθυστερήσεις.

Για: Άννα Αρβανίτη / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Πολύ ευγενική, Μεθοδική, γρήγορη, επαγγελματικός καθαρισμός και πολύ καθαρή στη δουλειά της.εξαιρετικη στο σίδερο κ στη τακτοποίηση όλου του σπιτιού!!!100000 μπράβο!!!

Για: Ειριάννα Καλίκα / Καθαρισμός Σπιτιού