Μένουμε Σπίτι: 4 απλές λύσεις για να εξαφανίσεις μία γρατζουνιά σε τζάμι!

4 απλές λύσεις για να εξαφανίσεις μία γρατζουνιά σε τζάμι!

Έρχεται εκείνη η ώρα που η γρατζουνιά σε τζάμι είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στο παράθυρο σου, αντί για τη θέα. Προτού βιαστείς να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ή να προχωρήσεις σε αντικατάσταση, σου παρουσιάζουμε 4 εύκολες και φθηνές λύσεις για την εξαφάνιση της γρατζουνιάς. 

4 Τρόποι για να επιδιορθώσεις μία Γρατζουνιά σε Τζάμι

Μάθε με ποιους τρόπους θα επιδιορθώσεις μία γρατζουνιά σε τζάμι, χωρίς κόπο και έξοδα: 

1. Τρίψιμο με Οδοντόπαστα

Η συγκεκριμένη λύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαφανίσεις και γρατζουνιές από καθρέφτες και φακούς γυαλιών. 

- Τι θα χρειαστείς:

  • Οδοντόπαστα λευκή 
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Αρχικά, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό πανί ελαφρώς βρεγμένο και το αφήνεις να στεγνώσει. Έπειτα, βρέχεις σε χλιαρό νερό το πανί και το στραγγίζεις καλά.  

Προσθέτεις λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο πανί, τόση ώστε να μοιάζει με ρεβίθι. Μπορείς πάντα να προσθέσεις περισσότερη αργότερα αν χρειαστεί. Η οδοντόκρεμα χρειάζεται να είναι λευκή, ιδανικά με βάση τη μαγειρική σόδα και όχι σε μορφή τζελ. 

[caption id="attachment_19605" align="aligncenter" width="460"]γρατζουνιά σε τζάμι
Image credits_ Pinterest_m.wikihow.com[/caption]

Τοποθέτησε το πανί με την οδοντόκρεμα πάνω στο τζάμι και τρίψε το απαλά με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις σταματήσεις, έλεγξε τις γρατζουνιές και αν χρειαστεί επανέλαβε τη διαδικασία με επιπλέον οδοντόκρεμα, μέχρι να εξαφανιστούν. 

Τέλος, με ένα καθαρό βαμβακερό πανί, ελαφρώς βρεγμένο, καθάρισε απαλά το τζάμι από την επιπλέον οδοντόκρεμα. 

2. Καθάρισμα με Μαγειρική σόδα

- Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά νερό
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Ξεκινώντας, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόδα με το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη αλοιφή χωρίς σβόλους. Με ένα νωπό πανί μικροϊνών που έχεις στραγγίξει καλά, συλλέγεις μία μικρή ποσότητα από την αλοιφή που έφτιαξες και την εφαρμόζεις πάνω στη γρατζουνιά. Τρίβεις απαλά το υλικό πάνω στο τζάμι με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να εξαφανιστεί η γρατζουνιά. 

γρατζουνιά σε τζάμι

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από την επιπλέον σόδα. 

Διάβασε επίσης: Καθαρισμός τζαμιών με φυσικό τρόπο σε 4 συνταγές!

3. Πέρασμα με Βερνίκι νυχιών

Η λύση αυτή λειτουργεί καλύτερα σε μικρές γρατζουνιές σε τζάμι. Ιδανικά επίλεξε ένα διάφανο βερνίκι που επιδιορθώνει τις φθορές στα νύχια. 

- Τι θα χρειαστείς:

  • 1 διάφανο βερνίκι νυχιών
  • 1 ασετόν
  • 1  πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Πρώτα απ’όλα, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει.

Με το πινέλο του βερνικιού εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις το υπόλοιπο τζάμι. Το βερνίκι, εισέρχεται μέσα στη γρατζουνιά και τη συμπληρώνει. Αφήνεις το βερνίκι για μία ώρα περίπου να απορροφηθεί από τη γρατζουνιά. 

[caption id="attachment_19606" align="aligncenter" width="455"]γρατζουνιά σε τζάμι
Image credits: Pinterest_onegoodthingbyjillee.com[/caption]

Έπειτα, προσθέτεις λίγο διαλυτικό βερνικιού σε ένα καθαρό πανί μικροϊνών, μέχρι να βρέξει ελάχιστα εκείνο το σημείο στο πανί. Με το πανί σκούπισε το σημείο που έκανες με το βερνίκι, ώστε να εξουδετερωθεί το επιπλέον υπόλειμμα από το τζάμι. 

4. Εφαρμογή Γυαλιστικού ασημικών

Η λύση αυτή είναι ιδανική για τη λείανση ευαίσθητων επιφανειών, όπως το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. 

- Τι θα χρειαστείς:

  • 1 γυαλιστικό ασημικών 
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει. Βάζοντας το πανί με τις μικροΐνες στο δείκτη του χεριού σου, παίρνεις μία μικρή ποσότητα από το γυαλιστικό. Προσοχή στην ποσότητα του γυαλιστικού καθώς υπερβολικό υλικό μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον γρατζουνιές στο τζάμι. 

[caption id="attachment_19607" align="aligncenter" width="454"]γρατζουνιά σε τζάμι
Image credits: Pinterest_betterhousekeeper.com[/caption]

Συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα, το γυαλιστικό που θα επιλέξεις χρειάζεται να περιέχει οξείδιο του δημητρίου (Cerium oxide). 

Με κυκλικές και απαλές κινήσεις, εφαρμόζεις το γυαλιστικό στην γρατζουνιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δε βάζεις επιπλέον ποσότητα καθώς μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. 

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από το επιπλέον υλικό. 

Διάβασε επίσης: Γιατί θολώνουν τα τζάμια; 

Απόλαυσε και πάλι το αστραφτερό σου παράθυρο, χωρίς γρατζουνιά σε τζάμι! Σε περίπτωση που η ζημιά είναι εκτεταμένη, θα χρειαστείς τη βοήθεια τεχνίτη για να την επισκευάσεις. Καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας και πάρε προσφορές από εξειδικευμένους και αξιολογημένους επαγγελματίες στην αντικατάσταση τζαμιών

γρατζουνιά σε τζάμι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα