Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού!

Η τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού αποτελεί πλέον ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο για πολλά σπίτια. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί, καθώς τα οφέλη που συνοδεύουν την εγκατάστασή του είναι πραγματικά μεγάλα.

Τι είναι τα ενεργειακά τζάκια;

Με τον όρο ενεργειακό τζάκι εννοούμε τα τζάκια κλειστής εστίας που ζεσταίνουν το χώρο χρησιμοποιώντας τη ροή ζεστού αέρα. Η κατασκευή τους γίνεται από ειδικά πυράντοχα υλικά όπως ατσάλι ή μαντέμι.

Με την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού μπορείς να θερμάνεις αποτελεσματικά ολόκληρο το σπίτι σου καθώς ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί με τις κατάλληλες εργασίες, χρησιμοποιώντας αεραγωγούς και βεντιλατέρ, να μεταφέρει τον θερμό αέρα σε όλο το σπίτι.

Ακόμη μπορεί, μέσω σωληνώσεων, να συνδέσει το τζάκι σου με τα θερμαντικά σώματα σε όλο το σπίτι και να αντικαταστήσει τη κεντρική σου θέρμανση.

Τι θα κερδίσεις από την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού;

Η εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού, έχει να σου προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας, μάς ενημέρωσαν για τα σημαντικότερα οφέλη που θα κερδίσεις από την κατασκευή ενεργειακού τζακιού συγκριτικά με την κατασκευή συμβατικού τζακιού, είναι:

 • Μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση σε ποσοστό 60%-80%.
 • Εξοικονόμηση χρημάτων, τόσο μέσω της μικρότερης κατανάλωσης ξυλείας όσο και της καλύτερης απόδοσης σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
 • Σημαντική μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.
 • Καίει τα περισσότερα από τα αέρια που απελευθερώνονται κατά την καύση, άρα είναι πιο υγιεινό για το χρήστη.
 • Λιγότερες ανάγκες συντήρησης και καθαρισμού, από το συμβατικό τζάκι.
 • Μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς η εστία κλείνει με την ειδική πόρτα.

Αν θέλεις να επωφεληθείς από τα πολλαπλά οφέλη και έχεις ήδη πάρει την απόφαση να εγκαταστήσεις ενεργειακό τζάκι στο σπίτι σου, εμπιστεύσου τους αξιόπιστους τεχνικούς μας.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν την εγκατάσταση του ενεργειακού τζακιού;

Αν και η εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού αποτελεί γενικά μια απλή διαδικασία για κάποιον ειδικό, τα λάθη που μπορούν να γίνουν κατά την τοποθέτηση είναι πολλά και μπορούν να αποβούν μοιραία για το τζάκι σου. Ποια είναι αυτά;

1. Η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία

Για να εξαλείψεις κάθε πιθανότητα κακοτεχνίας, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στον επαγγελματία που θα κάνει την τοποθέτηση. Από τη δουλειά του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το επιτυχημένο ή όχι αποτέλεσμα.

2. Το σημείο τοποθέτησης

Ακόμα σημαντικό ρόλο για έναν πλήρως λειτουργικό ενεργειακό τζάκι παίζει και το σημείο τοποθέτησής του. Στο μέρος που θα επιλέξεις να μπει το ενεργειακό τζάκι σου, πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πάτωμα είναι αρκετά γερό ώστε να αντέξει το βάρος και του τζακιού, αλλά και της επένδυσης του.

3. Τα υλικά που περιβάλλουν τον χώρο που θα τοποθετηθεί

Είναι πολύ σημαντικό οι τοίχοι που θα περιβάλλον το ενεργειακό τζάκι να είναι ανθεκτικοί σε υψηλές θερμοκρασίες. Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες για τοποθέτηση του ενεργειακού τζακιού, σιγουρέψου ότι οι κοντινοί τοίχοι είναι από υλικά μεγάλης αντοχής.

4. Η σωστή διαδικασία τοποθέτησης

Τα βασικά βήματα που ακολουθούνται στην τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού είναι:

 • Εργασίες για παροχή καθαρού αέρα
 • Τοποθέτηση περσίδων αλουμινίου
 • Σύνδεση αεραγωγών
 • Τοποθέτηση περσίδας ανακυκλοφορίας - βεντιλατέρ
 • Μόνωση εστίας
 • Εγκατάσταση καμινάδας και σύνδεση με την εστία
 • Τοποθέτηση επένδυσης τζακιού

Ποιο είναι το κόστος για την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού;

Όσον αφορά τις τιμές τοποθέτησης ενεργειακού τζακιού είναι γεγονός ότι είναι λίγο υψηλότερες από τις αντίστοιχες των συμβατικών τζακιών. Ωστόσο, τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις με την επιλογή ενεργειακού τζακιού είναι πολύ περισσότερα και σύντομα θα δικαιωθείς για την επιλογή σου.

Γενικά, υπάρχουν εστίες οι οποίες από μόνες τους έχουν κόστος 700-5000€*, αλλά σε μία τυπική περίπτωση να έχεις στον νου σου ότι η συνολική τιμή που θα καλεστείς να πληρώσεις (εστία + τοποθέτηση + καμινάδα), προκειμένου να τοποθετήσεις ένα ενεργειακό τζάκι σπίτι σου κυμαίνεται στα 2000-3000€* ανάλογα με την απόσταση της καμινάδας από την ταράτσα.

* Οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες για να σε βοηθήσουν με την εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού αλλά και με την διακόσμησή του ώστε να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Οι επιλογές που έχεις στις επενδύσεις είναι πολλές και περιλαμβάνουν γυψοσανίδες, μάρμαρα ή πέτρα, ξύλο, γυαλί κ.α.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία, μπορούν να σου εξασφαλίσουν μια ποιοτική κατασκευή υψηλής αισθητικής που θα αποτελέσει επένδυση για το σπίτι σου και το μέλλον.

Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου και πάρε προσφορά για το κόστος τοποθέτησης ενεργειακού τζακιού από τον καταλληλότερο για σένα επαγγελματία.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία της περιοχής σου

Χρήστος Σ.
40 αξιολογήσεις
πολύ καλός.Άψογος επαγγελματίας.
Νίκος Κ.
34 αξιολογήσεις
Άριστος επαγγελματίας!
Τάσος Θ.
31 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας, συνεπέστατος... ευχαριστώ πολύ :)
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
28 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας και άνθρωπος! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
Στέλιος Κ.
29 αξιολογήσεις
Άριστος επαγγελματίας και πολύ καθαρός στη δουλειά του
Ευριπίδης Λ.
22 αξιολογήσεις
Με εξυπηρέτηησε απόλυτα με βάση την υπηρεσία που ζήτησα
Σχετικά άρθρα
Έκανες κίνηση ματ για τη τσέπη σου και τοποθέτησες ενεργειακό τζάκι; Ή ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις;
Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι το χειμώνα σε ένα σαλόνι με καλή παρέα και τη συντροφιά ενός τζακιού;
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει