Μετατροπή Τζακιού σε Ενεργειακό

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μετατροπή Τζακιού σε Ενεργειακό

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τί πρέπει να ξέρεις πριν προχωρήσεις στην μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό;

Η μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό, είναι μονόδρομος, εάν επιθυμείς να βρεις τρόπο να μειώσεις τα έξοδα θέρμανσης στην οικία σου και να εξασφαλίσεις μία ιδανική ατμόσφαιρα για τον χώρο σου.

Τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο, επιβαρύνουν αισθητά τον μηνιαίο προϋπολογισμό του σπιτιού και η το ενεργειακό τζάκι αποτελεί μία εναλλακτική επιλογή που καθόλου δεν χάνει σε ποιότητα και αποδοτικότητα.

Οι εργασίες αντικατάστασης του παραδοσιακού τζακιού με ένα ενεργειακό, πραγματοποιούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς αναστάτωση για το σπίτι και ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες.

Οι επαγγελματίες τεχνίτες της πλατφόρμας μας, μάς απάντησαν σε κάποια βασικά ερωτήματα που απασχολούν όσους επιθυμούν την μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό.

Πώς γίνεται η μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό;

Η μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό, εάν πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο, δεν απαιτεί πολλά μερεμέτια και αποφεύγεται το ενδεχόμενο να προκληθούν φθορές στην εξωτερική όψη του τζακιού. Συγκεκριμένα, κατά την μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό, ακολουθείται η εξής διαδικασία:

Σε πρώτη φάση, καλύπτεται ο χώρος που βρίσκεται γύρω από το τζάκι με ειδικά προστατευτικά νάϋλον, ώστε να μην επηρεαστούν από τα μερεμέτια που θα πραγματοποιηθούν.

Έπειτα, για την εγκατάσταση του ενεργειακού τζακιού, μπορεί να χρειαστεί η αποξήλωση κάποιων πυρότουβλων στο εσωτερικό του τζακιού ώστε να εφαρμόσει όπως πρέπει η κασέτα στο παραδοσιακό τζάκι.

Βέβαια, οι επαγγελματίες τεχνίτες επιδιώκουν να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερες εργασίες ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στο σπίτι. Μέσα σε αυτές τις εργασίες είναι και η τοποθέτηση ανοξείδωτης καμινάδας στο παραδοσιακό τζάκι.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται μέσα σε διάστημα δύο ημερών και το αποτέλεσμα είναι να έχεις το τζάκι των ονείρων σου και την ιδανική ατμόσφαιρα στο χώρο σου.

Πώς λειτουργεί ένα ενεργειακό τζάκι;

Το βασικό χαρακτηριστικό των ενεργειακών τζακιών είναι η ύπαρξη πόρτας. Η πόρτα είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός ενεργειακού τζακιού καθώς συντελεί στο να μην διαφεύγει μέσω της καμινάδας ο θερμός αέρας που παράγεται. Ακόμη, συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας εσωτερικά της εστίας άρα στην καλύτερη καύση των καυσαερίων.

Πέρα από την πόρτα, στο ενεργειακό τζάκι σημαντικό ρόλο παίζει ο θερμοθάλαμος της εστίας. Τα μοτέρ που είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος της κασέτας, εισάγουν τον εξωτερικό αέρα στον θερμοθάλαμο, εκείνος κινείται περιμετρικά, θερμαίνεται και απελευθερώνεται μέσω των θυρίδων εξαγωγής που υπάρχουν στο πάνω μέρος της κασέτας.

Τώρα που αντιλαμβάνεσαι την εξειδικευμένη λειτουργία του ενεργειακού τζακιού, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την εγκατάστασή του. Για να πειστείς ακόμη περισσότερο, ρωτήσαμε τους επαγγελματίες τζακάδες μας και μας ενημέρωσαν για τα πλεονεκτήματα που θα σου προσφέρει η τοποθέτησή του.

Τί οφέλη θα κερδίσεις από την μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό;

Η μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό, έχει να σου αποφέρει πολλαπλά οφέλη και να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητά σου. Οι επαγγελματίες μας, μας έδωσαν μία λίστα με τα πλεονεκτήματα της μετατροπής του τζακιού σε ενεργειακό. Ποια είναι αυτά;

  • Το ενεργειακό τζάκι έχει θερμική απόδοση έως 80% σε σύγκριση με το παραδοσιακό που κυμαίνεται στο 12 με 18%.

  • Ελαττώνεται το ποσοστό ρύπανσης της ατμόσφαιρας αφού τα ενεργειακά τζάκια πραγματοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερη καύση.

  • Είναι πιο υγιεινό καθώς καίει το μεγαλύτερο μέρος των καυσαερίων που απελευθερώνονται.

  • Τα ενεργειακά τζάκια μειώνουν το κόστος θέρμανσης, τόσο μέσω της καλύτερης απόδοσης όσο και μέσω της μικρότερης κατανάλωσης ξυλείας.

  • Παράγει ελάχιστη ποσότητα καπνού άρα και διαθέτει και ελάχιστες απαιτήσεις καθαρισμού.

  • Το ενεργειακό τζάκι διαθέτει πόρτα, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τα παραδοσιακά τζάκια που είναι ανοιχτά.

  • Μπορεί να συνδεθεί με αεραγωγούς και σώματα και να ζεστάνει αποτελεσματικά όλο το σπίτι.

Τα παραπάνω οφέλη, είναι αρκετά για να σε πείσουν ότι πρέπει να προχωρήσεις στην μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις στην επιλογή του κατάλληλου τεχνίτη, μέσω της πλατφόρμας μας που θα αναλάβει τις εργασίες και την εγκατάσταση και θα σου χαρίσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Καταχώρησε την εργασία σου για μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό και πάρε τις πιο ανταγωνιστικές προσφορές από τους καλύτερους τεχνίτες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

Χρήστος Σ.
40 αξιολογήσεις
Σωστός επαγγελματίας
Νίκος Κ.
34 αξιολογήσεις
Πολυ αξιόπιστος πολυ καλη εργασία και για ότι χρειαστήκαμε επανήλθε να δει τη δουλεια και τα προβλήματα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα
Τάσος Θ.
31 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας, συνεπέστατος... ευχαριστώ πολύ :)
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
28 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας και άνθρωπος! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
Στέλιος Κ.
30 αξιολογήσεις
Το τζάκι μετά την επισκευή της καμινάδας...έγινε καινούργιο.Ευχαριστω και πάλι.
Ευριπίδης Λ.
22 αξιολογήσεις
Με εξυπηρέτηησε απόλυτα με βάση την υπηρεσία που ζήτησα
Σχετικά άρθρα
Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι το χειμώνα σε ένα σαλόνι με καλή παρέα και τη συντροφιά ενός τζακιού;
Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει