Γυψοσανίδα: Ένα οικοδομικό υλικό, άπειρες λύσεις!

Γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα, αν δεν το γνώριζες ήδη, είναι ένα οικοδομικό υλικό που μπορεί να προσφέρει αμέτρητες επιλογές και λύσεις σε αυτόν που την εμπιστεύεται. Κατασκευές από γυψοσανίδα μπορεί να συναντήσεις εξωτερικά, ως γυψοσανίδες οροφής, αλλά και ως διαχωριστικά τοιχοποιίας στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακόμη, κατασκευές από γυψοσανίδες μπορούν να μετατραπούν, δίχως περιορισμούς στο σχεδιασμό, σε εκπληκτικές βιβλιοθήκες, ράφια ή και επενδύσεις τζακιών. Εκτός από την έλλειψη περιορισμών, η τοποθέτηση γυψοσανίδας προσφέρει αμέτρητα πλεονεκτήματα και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε μερικά από αυτά.

Εξοικονομείς χρόνο, χώρο & χρήμα

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές οικοδομικές κατασκευές, όπως για παράδειγμα από τσιμέντο ή τούβλο, όπου απαιτείται πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση ενός έργου, στην περίπτωση της γυψοσανίδας ο χρόνος κατασκευής και τοποθέτησης είναι μειωμένος κατά τουλάχιστον 50 %. Έτσι ο ιδιοκτήτης απαλάσσεται από χρονοβόρες διαδικασίες και βρίσκει το σπίτι του ανανεωμένο και πεντακάθαρο εύκολα και γρήγορα.

Αναφορικά με την οικοδόμιση εσωτερικών τοίχων πρέπει να σημειώσουμε οτι η κατασκευή από γυψοσανίδα έχει αισθητά μικρότερο πάχος με αποτέλεσμα να μην “χάνεις” πολύ χώρο από το εσωτερικό του σπιτιού σου. Ακόμη και αν κάποια στιγμή θελήσεις να αλλάξεις θέση στον τοίχο σου ή να δημιουργήσεις επιπλέον δωμάτια, η γυψοσανίδα θα σε βοηθήσει να κάνεις αυτή την επιθυμία σου πραγματικότητα με σχετική ευκολία. Η γυψοσανίδα, επίσης, ως οικοδομικό υλικό, είναι αρκετά πιο οικονομική από το τούβλο. Η χαμηλότερη τιμή της σε συνδυασμό με τον μειωμένο χρόνο κατασκευής και τοποθέτησης διαμορφώνουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τις εναλλακτικές επιλογές.

Εξασφαλίζεις μόνωση ήχου & θερμότητας

Με το πέρασμα του χρόνου, η αυστηρότητα σχετικά με τις απαιτήσεις θερμομόνωσης γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Με τη χρήση, όμως, του κατάλληλου μονωτικού υλικού οι απαιτήσεις του κανονισμού θερμομόνωσης κτιρίου μπορούν να ικανοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό. Η γυψοσανίδα ως επιλογή είναι εξαιρετική αφού προστατεύει το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού από αυξομειώσεις στη θερμοκρασία, δημιουργώντας παράλληλα πολύ άνετες συνθήκες διαβίωσης. Εκτός από τη μόνωση της θερμότητας, η γυψοσανίδα παρέχει ταυτόχρονα πολύ υψηλή δυνατότητα μόνωσης του ήχου, μια ανάγκη εξίσου αναγκαία και απαραίτητη για κάθε σπίτι. Είτε ο θόρυβος προέρχεται από εξωτερικές, είτε προέρχεται από εσωτερικές πηγές, στόχος κάθε κατασκευής πρέπει να είναι η προστασία του ιδιοκτήτη από κάθε μορφής όχληση.

Μένεις ήσυχος για φωτιές & σεισμούς

Η γυψοσανίδα, έχοντας ως βάση της το γύψο, που είναι ανόργανο και άκαυστο ορυκτό υλικό, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις οικοδομικές κατασκευές που προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο πυρασφάλειας. Κάτι που ίσως δεν ήξερες είναι οτι ο γύψος, στο 20% περίπου, περιέχει δεσμευμένο κρυσταλλικό νερό το οποίο εξατμίζεται, λειτουργώντας σαν πυροσβεστήρας, κατά την επίδραση της φωτιάς επάνω του.

Ένας τοίχος από γυψοσανίδα είναι, όπως είπαμε, σημαντικά ελαφρύτερος από ένα αντίστοιχο συμβατικό τοίχο από τούβλα ή τσιμέντο. Δεδομένου οτι οι κατασκευές από γυψοσανίδα είναι μηχανικά στερεωμένες με βίδες και κατάλληλα βίσματα στην οροφή και το δάπεδο, αν λάβουμε υπόψιν και το μικρότερο βάρος τους, καταννοούμε οτι εξασφαλίζουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια σε σχέση με οποιδήποτε άλλη επιλογή σε περίπτωση σεισμού.

Σε κάθε περίπτωση, είτε προτιμήσεις την γυψοσανίδα είτε κάποιο άλλο οικοδομικό υλικό για την κατασκευή σου, το μόνο σίγουρο είναι οτι το αποτέλεσμα εξαρτάται κατεξοχήν από το συνεργείο που θα επιλέξεις για την υλοποίηση του έργου.

Πάρε προσφορές και εμπιστεύσου έναν από τους επιλεγμένους και αξιολογημένους συνεργάτες μας για να είσαι σίγουρος οτι το αποτέλεσμα θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Αποξήλωση υπάρχουσας γυψοσανίδας
Διόνυσος 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
Παναγιώτης Γ.
Είδος εργασίας:
Αποξήλωση υπάρχουσας γυψοσανίδας
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κατασκευή ψευδοροφής
Αιγάλεω 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
ZEKUS M.
Είδος εργασίας:
Κατασκευή ψευδοροφής
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κατασκευή Τσιμεντοσανίδας
Θεσσαλονίκη 20/01/2021
Εκτελέστηκε από
Γρηγόρης Ρ.
Είδος εργασίας:
Κατασκευή Τσιμεντοσανίδας
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 350,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Μια χαρά όλα. Σε 2 μέρες έγινε η δουλειά.

Για: ΓΙΑΚΟΒΟΣ ΦΡΕΤΖΕ / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Αρίστος στην δουλειά του, με πολύ καλές τιμές!

Για: Μαραντόνα Κατσουπάι / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Επαγγελματισμος κ συνεπεια

Για: ΓΙΑΚΟΒΟΣ ΦΡΕΤΖΕ / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Πολύ καλή δουλειά πολύ καλοί επαγγελματίες!!!

Για: ZEKUS MERDZANOSKI / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Ο Γιάκοβος είναι άψογος επαγγελματίας!! Κλείσαμε αμέσως ραντεβού ,διότι με ενδιέφερε η επένδυση με γυψοσανίδα ενός τζακιού που ήθελα να εντοιχιστεί . Είδε το χώρο, συζητήσαμε ,μού πρότεινε και συμφωνήσαμε. Ανέλαβε και το βάψιμο αλλά και τον κρυφό φωτισμό. Ευγενής, χαμογελαστός, συνεπής στην ώρα και στο χρόνο εκτέλεσης του έργου, προσεκτικός και αθόρυβος. Μόλις ολοκλήρωσε σε 2 μόλις ημέρες το έργο καθάρισε και τακτοποίησε το χώρο. Ήταν πρόθυμος δε να μου ολοκληρώσει ... και ορισμένες ατέλειες άλλου συνεργείου,διότι είναι και ηλεκτρολόγος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη τόσο από τον ίδιο όσο και από το συνεργάτη του τον Φρέντι. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα!!.

Για: ΓΙΑΚΟΒΟΣ ΦΡΕΤΖΕ / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Ο Σταύρος ήταν άψογος, πολύ καλός τεχνίτης, καθαρός, συνεπής, έδωσε λύσεις και πρότεινε ιδέες που βοήθησαν πολύ το έργο. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα και θα κάνει τη δουλειά γρήγορα χωρίς άσχημες εκπλήξεις.

Για: Σταύρος Καμενίδης / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές