Διαχωριστικά Χώρου : Ιδέες & Λύσεις!

Έχεις έναν μεγάλο χώρο που θέλεις να αξιοποιήσεις, δημιουργώντας το δικό σου γραφείο ή μια δεύτερη κρεβατοκάμαρα ή ένα καθιστικό;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις, που εξαρτώνται από τις ιδιαιτερότητες του χώρου, τις ανάγκες σου και από τα χρήματα που επιθυμείς να διαθέσεις. Σου προτείνουμε 3 ιδέες για διαχωριστικά χώρου, που μπορούν να λύσουν αποτελεσματικά το πρόβλημά σου! 

Γυψοσανίδα

Ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για το διαχωρισμό των χώρων, με πολλές δυνατότητες.

Μεγαλύτερος φωτισμός: Με την προσθήκη φωτιστικών σωμάτων σε εμφανή ή σε κρυφά σημεία, όπως είναι τα spot αλογόνου ή led, λαμπτήρες φθορισμού κ.α. Με τον πρόσθετο φωτισμό, ο χώρος αποκτάει ιδιαίτερη αίσθηση και φαίνεται μεγαλύτερος (κάτι που ευνοεί τους μικρούς χώρους).

Μερική ή ολική απομόνωση του χώρου: Με την κατασκευή ενός ή δύο διαχωριστικών τοίχων με γυψοσανίδα μπορείς να χωρίσεις το δωμάτιο διατηρώντας τη μερική ή ολική επαφή με τον υπόλοιπο χώρο. Στο δωμάτιο που δεν θα έχει πλέον παράθυρα μπορούν να τοποθετηθούν σταθεροί φεγγίτες στη γυψοσανίδα για να υπάρχει φυσικό φως ή υαλότουβλα, τα οποία μπορούν να καλύψουν και ένα μεγάλο μέρος της κάθετης επιφάνειας.

Αλλαγές σε Χρώμα, Τεχνοτροπία, Διακόσμηση: Επιλέγεται όποιο χρώμα ή τεχνοτροπία επιθυμείς στη γυψοσανίδα ή εμπλουτίζεις με ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία δίνοντας στο χώρο τις δικές σου πινελιές που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα και στη προσωπικότητά σου!

Panels

Αρκετά διαδεδομένες είναι οι επιφάνειες τύπου Panels με τεράστια ποικιλία υλικών, χρωμάτων και σχεδίων. Τα υλικά μπορούν να είναι:

Ξύλο: Δημιουργεί μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα στο χώρο. Σε διαφορετικά υλικά και σχέδια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επένδυση ή να συνδυαστεί με κρύσταλλο και να παρέχει μερική ή ολική απομόνωση. Οι επιφάνειες από ξύλο, μπορούν να είναι ανάγλυφες, διάτρητες, με τεχνοτροπίες, πλεχτές και συνδυασμένες με υλικά όπως αλουμίνιο, ανοξείδωτο, κρύσταλλο ή μέταλλο.

Υαλοπίνακες: Απλοί, για διαφάνεια στο χώρο ή αλλιώς για ημιδιαφάνεια γίνεται επεξεργασία με αμμοβολή και ειδική βαφή ή φιλμ για χρώμα και για γραφιστικά σχέδια. Μπορούν επίσης να είναι laminated (τρίπλεξ ή πολύφυλλοι) υαλοπίνακες, με ειδικό ενδιάμεσο συγκολλητικό φιλμ, για μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια.

Yαλότουβλο και βιτρό: Σταθερές και διαχρονικές αξίες, που προσδίδουν διαφορετική αίσθηση στο χώρο και μπορείς να επιλέξεις τα χρώματα, τη σύνθεση και τη θεματολογία, για να βρεις το στυλ που σου ταιριάζει από το πιο κλασικό ως το πολύ μοντέρνο.

Μέταλλο: Σε διαφορετικά σχέδια και σε διαστάσεις ανάλογα με το χώρο.

Κρύσταλλο

Μπορείς να αξιοποιήσεις διαχωριστικό με κρύσταλλο, μονό ή διπλό, με αμμοβολή τμηματικά ή στη συνολική επιφάνεια μαζί με αλουμίνιο. Δυνατότητα αξιοποίησής του σε όλον τον τοίχο ή τμηματικά καθώς και ως πόρτα.

Τα πλεονεκτήματά του είναι:

Διεύρυνση του χώρου: Δημιουργείται ένα ευρύτερο - φωτεινό και λειτουργικό δωμάτιο. Ιδανικό για πολύ μικρούς χώρους.

Διατήρηση επαφής με τους άλλους χώρους.

Διατήρηση της ανάγκης για ιδιωτικότητα: Με μερική κάλυψη με panel μελαμίνης για την επίτευξη οπτικής απομόνωσης, όπου αυτή είναι απαραίτητη.

Ηχομόνωση: Ειδικά για χώρους γραφείων ή κρεβατοκάμαρες, είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο.

Ρώτησε τον ειδικό για τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για διαχωριστικά χώρου για να διαμορφώσεις το χώρο που ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Κατασκευή χωρίσματος
Μαρούσι 27/09/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκος Γ.
Είδος εργασίας:
Κατασκευή χωρίσματος
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
26 τ.μ. - 50 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Διακοσμητικές γυψοσανίδες
Παιανία 27/09/2020
Εκτελέστηκε από
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Λ.
Είδος εργασίας:
Διακοσμητικές γυψοσανίδες
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 900,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Μας κάλεσε αμέσως και ήταν συνεπεστατος στα ραντεβού... Μας πρότεινε πράγματα και βρήκαμε λύσεις σε δύσκολους γρίφους. Η καλύτερη τιμή που βρήκα μετά απο πολλές προσφορές. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για: ZEKUS MERDZANOSKI / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Άμεσος, γρήγορος και καθαρός. Σωστή δουλειά, κατάλαβε τι χρειαζόταν να γίνει.

Για: ΑΣΙΦ ΑΜΕΕΝ / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Εξαιρετικά παιδιά και συνεπεστατα

Για: Γιώργος Μπάρκας / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Εξαιρετική δουλειά,συνεπής στις ημερομηνίες και τις ώρες,καμία καθυστέρηση,τελειότητα μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια!Χρειαστήκαμε σε κάποια σημεία μόνωση και μας έδωσε άμεσα την λύση...Τον προτείνω ανεπιφύλακτα,γνώστης πάνω σε πολλές εργασίες

Για: Πέτρος Σαββίδης / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

επαγγελματίας σοβαρός με γνώση του αντικειμένου του και προσοχή στη λεπτομέρεια, συνεπής και οικονομικός. τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα

Για: Παναγιώτης Γεωργίου / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Καλός μάστορας

Για: Ιωάννης - Κωνσταντίνος Βλάχος / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές