Κάμερες Παρακολούθησης Εγκατάσταση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Εγκατάσταση Καμερών Παρακολούθησης

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ποιες κάμερες παρακολούθησης να εγκαταστήσεις στο σπίτι σου;

Οι κάμερες παρακολούθησης για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αποτελούν ένα μοντέρνο και αρκετά αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας. Με την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στο σπίτι, μπορείς πάντα να γνωρίζεις ποιος πλησιάζει το χώρο σου και να κρατάς αρχείο, χάρη στο καταγραφικό της κάμερας.

Ταυτόχρονα, η ύπαρξη καμερών παρακολούθησης μπορεί να αποτρέψει επίδοξους διαρρήκτες από το να εισβάλουν στο σπίτι. Με άλλα λόγια, η θέα της κάμερας θα τους κάνει να καταλάβουν ότι μαγνητοσκοπούνται και να τραπούν σε φυγή. Αυτό μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά προβλήματα.

Ωστόσο, με την τεράστια ποικιλία συστημάτων για κάμερες παρακολούθησης που υπάρχει στην αγορά, είναι δύσκολο να επιλέξεις το κατάλληλο για το χώρο σου. Μιλήσαμε με τους έμπειρους τεχνικούς της πλατφόρμας μας και μάθαμε όσα πρέπει να γνωρίζουμε, για να επιλέξουμε σύστημα παρακολούθησης με κάμερες.

Ποια πλεονεκτήματα έχουν οι ασύρματες κάμερες παρακολούθησης;

Οι ασύρματες κάμερες παρακολούθησης σπιτιού με Wi-Fi είναι, ίσως, το πιο δημοφιλές είδος συστήματος με κάμερες. Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι τις επιλέγουν, γιατί δε χρειάζονται καλώδια και ιδιαίτερα μερεμέτια, για την εγκατάστασή τους στο χώρο. Παρακάτω, ακολουθούν τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ασύρματων καμερών παρακολούθησης.

1. Τοποθετούνται εύκολα & γρήγορα στο χώρο.

Δεν είναι πάντα εύκολο, το να εγκαταστήσεις καλωδίωση για τις κάμερες παρακολούθησης. Σε κάποια σημεία του σπιτιού είναι δύσκολο να φτάσουν καλώδια και να συνδεθούν με το υπόλοιπο σύστημα παρακολούθησης. Οι ασύρματες κάμερες Wi-Fi εγκαθίστανται όπου τις χρειάζεσαι και συνδέονται με το καταγραφικό τους, χωρίς καλώδια.

2.  Έχουν χαμηλό κόστος εγκατάστασης.

Η καλωδίωση των καμερών έχει και το ανάλογο κόστος για τις εργασίες των τεχνικών. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο και δυσκολότερες εργασίες, που αυξάνουν την τιμή εγκατάστασης. Γι’ αυτό και οι ασύρματες κάμερες παρακολούθησης σε ελαφρύνουν από το κόστος αυτό, αφού δε χρειάζονται καλώδια.

3. Μπορείς να τις ελέγχεις από το κινητό.

Πάρα πολλά μοντέλα ασύρματων καμερών παρακολούθησης δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου μέσω εφαρμογής από το κινητό σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Αυτό ισχύει για τις ασύρματες κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Αλλά κι αν δεν παρακολουθείς διαρκώς τι συμβαίνει, μπορείς όποτε θέλεις να ελέγξεις το video στο καταγραφικό της κάμερας.

4. Είναι εύκολο να αλλάξουν θέση.

Αν υποθέσουμε, πως δε σε ικανοποιεί η θέση εγκατάστασης κάμερας παρακολούθησης, υπάρχει λύση. Οι ασύρματες κάμερες μπορούν να απεγκατασταθούν και να αλλάξουν θέση πιο εύκολα, σε σχέση με τις ενσύρματες. Έτσι, η τοποθέτηση των καμερών δεν είναι ιδιαίτερα δεσμευτική και αλλάζει, με τον τρόπο που επιθυμείς.

5. Έχουν βολικό μέγεθος, αν είναι κάμερες παρακολούθησης “ψείρες”.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι πιθανό η θέα των καμερών να αποτρέψει επίδοξους ληστές από το να εισβάλουν στο χώρο σου. Ωστόσο, αν παρακολουθείς το εσωτερικό του σπιτιού σου, είναι πιθανό να θέλεις κάτι πιο διακριτικό. Οι κάμερες ψείρες Wi-Fi είναι μικρού μεγέθους και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε επιθυμείς, για να έχεις καλύτερη κάλυψη του χώρου.

Ποια πλεονεκτήματα έχουν οι ενσύρματες κάμερες παρακολούθησης;

Και τα ενσύρματα συστήματα με κάμερες παρακολούθησης είναι πολύ χρήσιμα για την ασφάλεια του σπιτιού και του επαγγελματικού χώρου. Για αυτό το είδος καμερών, απαιτείται η σύνδεση των καμερών με το καταγραφικό και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος, μέσω καλωδίων. Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι λόγοι για να εγκαταστήσεις ενσύρματες κάμερες, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

1. Παρέχουν άψογη ποιότητα εικόνας.

Το σύστημα παρακολούθησης με ενσύρματες κάμερες ίσως είναι πιο δύσκολο να μείνει κρυφό, σε σχέση με τις ασύρματες κάμερες. Ωστόσο, οι ενσύρματες κάμερες παρακολούθησης προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα καταγραφής. Λόγω του ότι συνδέονται με καλώδια, αντί μέσω δικτύου, δε μπορούν να έχουν παρεμβολές.

2. Μπορούν να είναι και αδιάβροχες κάμερες.

Πολλοί εκφράζουν ανησυχίες, ως προς το αν μπορούν οι ενσύρματες κάμερες να είναι αδιάβροχες, δηλαδή κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους. Στην αγορά μπορείς να βρεις αδιάβροχες ενσύρματες κάμερες παρακολούθησης εξωτερικού χώρου σε πολύ καλές τιμές. Με την ανάλογη καλωδίωση, η υγρασία και η βροχή δε θα αποτελούν πρόβλημα.

3. Τοποθετούνται σε μεγάλη απόσταση από το σύστημα.

Ο μόνος παράγοντας που σε περιορίζει στην εγκατάσταση ενσύρματων καμερών παρακολούθησης, είναι το μήκος των καλωδίων. Αν έχεις αρκετά μακριά καλώδια, τότε μπορείς να τοποθετήσεις τις κάμερες σε οποιαδήποτε απόσταση από το σύστημα ασφαλείας, χωρίς να φοβάσαι ότι δε θα έχουν καλό σήμα, ή δε θα εμφανίζουν καθαρή εικόνα.

4. Δε χρειάζεται αλλαγή μπαταριών στους αισθητήρες.

Το σύστημα παρακολούθησης με ενσύρματες κάμερες έχει μικρότερο κόστος συντήρησης για τον εξοπλισμό του. Οι αισθητήρες δε χρειάζονται αλλαγή μπαταριών, όπως και κανένα άλλο από τα εξαρτήματα του εξοπλισμού. Συνεπώς, δε χρειάζονται φόρτιση, αφού όλα τα μέρη του συστήματος συνδέονται μόνιμα μεταξύ τους με καλώδια. Όσο τα καλώδια είναι σε καλή κατάσταση, δύσκολα θα εμφανιστούν προβλήματα.

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση για κάμερες παρακολούθησης; 

Οι τυπικές επιλογές στις κάμερες παρακολούθησης για το σπίτι είναι τα πακέτα των 2, 4 και 8 καμερών (720p, 1080p). Για αυτά, μια τυπική τιμή αγοράς είναι περίπου 250-700€. Στα πακέτα περιλαμβάνεται και το καταγραφικό, το τροφοδοτικό και ο σκληρός δίσκος για την αποθήκευση του οπτικού υλικού. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αναφέρουμε ενδεικτική τιμή για την εγκατάσταση, μιας και η καλωδίωση και οι ανάγκες της αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα.

Τι πρέπει να προσέξεις στις κάμερες παρακολούθησης εξωτερικού χώρου;

Αν θέλεις να επιτηρείς το εξωτερικό μέρος του σπιτιού σου, πρέπει να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να λειτουργεί σωστά και για πολλά χρόνια. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ζητάμε από τις κάμερες παρακολούθησης εξωτερικού χώρου, είναι να είναι αδιάβροχες. Χάρη στην ιδιότητά τους αυτή, δεν επηρεάζονται από αυξημένη υγρασία και βροχή.

Έπειτα, πρέπει να εξετάσεις το πόσο διακριτικές θέλεις να είναι. Υπάρχουν μικρές, σχεδόν κρυφές κάμερες για εξωτερικούς χώρους, αλλά ίσως δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν θέλεις οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες να βλέπουν πως έχεις σύστημα ασφαλείας και να τρέπονται σε φυγή, οι κάμερες κανονικού μεγέθους είναι καταλληλότερες για σένα.

Φυσικά, μεγάλη σημασία έχει και η σωστή τοποθέτηση των καμερών εξωτερικού χώρου. Πρέπει να κοιτάζουν προς την είσοδο του σπιτιού από τη σωστή γωνία, ώστε να μπορούν να δώσουν μια ακριβή περιγραφή των στοιχείων που καταγράφουν. Αυτό συνεπάγεται και ότι πρέπει οι κάμερες να έχουν αρκετά καλή ανάλυση, για να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Τι πρέπει να προσέξεις στις κάμερες παρακολούθησης εσωτερικού χώρου;

Κατά την επιλογή καμερών παρακολούθησης για το εσωτερικό του σπιτιού, δε μας απασχολεί τόσο το αν είναι αδιάβροχες. Πολλές φορές, αναζητούμε κρυφές κάμερες παρακολούθησης, ή κάμερες ψείρες, για να είναι πιο διακριτικές στο χώρο και να μη μας κάνουν να νιώθουμε άβολα.

Έτσι, οι ασύρματες κάμερες ψείρες είναι μια δημοφιλής επιλογή στις κάμερες παρακολούθησης εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να έχεις την αίσθηση ασφάλειας που χρειάζεσαι. Αν θέλεις να επιτηρείς αποτελεσματικά το χώρο σου, πρέπει να έχεις κάμερες αρκετά καλής ανάλυσης.

Ταυτόχρονα, πρέπει οι κάμερες του συστήματος παρακολούθησης να κοιτάζουν προς τα σωστά σημεία, για παράδειγμα προς τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να καταγράφουν κάθε απόπειρα παραβίασης του χώρου σου. Και φυσικά, είναι καλό να προσέχεις τη δυνατότητα νυχτερινής λήψης των καμερών σου, γιατί έχει παρατηρηθεί, πως υπάρχουν πολλές διαρρήξεις γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Γιατί να επιλέξεις τον τεχνικό του Douleutaras.gr για την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης;

Όπως έχεις καταλάβει, η σωστή εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού σου έχει σημαντικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία του. Για το λόγο αυτό, χρειάζεσαι έναν έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία να αναλάβει τη μελέτη, την εγκατάσταση και την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης.

Είτε ενδιαφέρεσαι για ενσύρματες, ή ασύρματες κάμερες παρακολούθησης εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, οι τεχνικοί της πλατφόρμας μας μπορούν να σε βοηθήσουν. Με την πολυετή εμπειρία τους στον κλάδο, θα ολοκληρώσουν την εγκατάσταση άμεσα και θα σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές, για να αξιοποιήσεις το σύστημα ασφαλείας σου στο έπακρο, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Λοιπόν, αν θέλεις να εγκαταστήσεις άμεσα ενσύρματες και ασύρματες κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι σου, έχουμε τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε προσφορές από έμπιστους επαγγελματίες της περιοχής σου, στο πιο προσιτό κόστος!

Τι σου προσφέρουν οι τεχνικοί μας στις κάμερες παρακολούθησης;
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Θεοφάνης Μ.
192 αξιολογήσεις
Άψογη συνεργασία , συνεννόηση , επικοινωνία & εργασία. Ο επαγγελματίας όπως θα έπρεπε να είναι. Απόλυτα συνεπής, σχολαστικός στη δουλειά ...
Ιωάννης Α.
39 αξιολογήσεις
'Αμεσος, επικοινωνιακός, συνεπής, ευέλικτος. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα
Μενέλαος Κ.
36 αξιολογήσεις
Πολύ καλός ο Μενέλαος και με εξυπηρέτησε άμεσα.
Χρήστος Κ.
29 αξιολογήσεις
Υπευθυνος, ηαν στην ωρα του την συμφωνημενη ημερομηνια, επεξηγηματικος και συνεπης. Ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι. !
C. Security
27 αξιολογήσεις
Αριστη συνεργασια, ταχυτητα και καλη εξυπηρετηση
Δημήτρης Κ.
21 αξιολογήσεις
Συνεπείς, ευγενικοί και εξυπηρετικοί επαγγελματίες. Η εργασία εκτελέστηκε με ακρίβεια και επαγγελματισμό στην ώρα που είχε συμφωνηθεί.Του...
Σχετικά άρθρα
Το ξέρεις ότι από έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι πάνω από το 30% των ληστών δεν
Στις ημέρες μας και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, η διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει