Πατητή Τσιμεντοκονία - Τοποθέτηση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Πατητή Τσιμεντοκονία

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Πατητή τσιμεντοκονία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Έχεις ακούσει για την τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας και σκέφτεσαι να την εφαρμόσεις για την διακόσμηση του χώρου σου; Η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί ένα υλικό, το οποίο προσδίδει ξεχωριστή νότα και αισθητική σε όλο το φάσμα των εφαρμογών που χρησιμοποιείται και τα τελευταία χρόνια επιλέγεται ως μια μοντέρνα λύση για την ανανέωση του χώρου αφού συνδυάζεται με πολλά σχέδια και στυλ. Μπορείς να τοποθετήσεις πατητή τσιμεντοκονία σε κουζίνα, σε μπάνιο και σε οποιονδήποτε χώρο θες να αναβαθμίσεις την αισθητική του.

Οι επαγγελματίες τεχνίτες της πλατφόρμας μας, μάς απάντησαν σε βασικά ερωτήματα που θα απασχολήσουν οποιονδήποτε επιθυμεί να προχωρήσει με την εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδα και τοίχους. Ποια είναι αυτά;

Τι είναι ακριβώς η πατητή τσιμεντοκονία;

Η πατητή τσιμεντοκονία, αποτελεί ένα κονίαμα σε μορφή σκόνης που με την ανάμειξή του με νερό, δημιουργεί ένα ρευστό υλικό το οποίο εφαρμόζεται σε τοίχους, δάπεδα, σκάλες, πάγκους, μπάνια κ.α. Η ονομασία της προέρχεται από την βασική μέθοδο με την οποία εφαρμόζεται. Ο τεχνίτης την τοποθετεί με μυστρί με το οποίο την πατάει. Στην συνέχεια, θα βρεις συγκεντρωτικά συστατικά και ιδιότητες της πατητής τσιμεντοκονίας:

  • Συστατικά: Ως συστατικά διαθέτει τη θηραϊκή γη, τη χαλαζιακή άμμο, το κεραμάλευρο & την υδράσβεστο,.

  • Χαρακτηριστικά: Διαθέτει τέλεια αντοχή , είναι αδιάβροχο υλικό και βγαίνει σε πολλές χρωματικές αποχρώσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί μια λεία επιφάνεια, χωρίς ρήγματα και εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση σε μεγάλες μηχανικές αντοχές και επιστρώσεις για συστήματα θέρμανσης μέσα στο δάπεδο.

  • Χαμηλή τιμή: Αποτελεί γνήσιο ελληνικό προϊόν που δεν χρειάζεται χημικές ουσίες και γι’ αυτό η τιμή του είναι χαμηλή σε σχέση με άλλα παρεμφερή προϊόντα.

  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Αποτελεί φυσικό ελληνικό προϊόν που αντέχει στις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και δεν φθείρεται.

Γιατί να την επιλέξεις;

Τα οφέλη που θα κερδίσεις από την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας, είναι πολλαπλά και την κάνουν να ξεπερνάει σε ποιότητα τα υπόλοιπα υλικά. Παρακάτω, θα βρεις μία λίστα μας τα βασικά πλεονεκτήματα της πατητής τσιμεντοκονίας:

  • Εφαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα υποστρώματα: Ο μεγάλος βαθμός συγκολλητικής πρόσφυσης που διαθέτει, της δίνει την δυνατότητα να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια όπως μωσαϊκό, τσιμέντο, πλακάκια κ.α.

  • Εντυπωσιακό Αισθητικά Αποτέλεσμα: Αποτελεί μία ξεχωριστή επιλογή καθώς το τελικό αποτέλεσμα μετά την τοποθέτησή της είναι εντυπωσιακό και καλαίσθητο. Οι επαγγελματίες μας, μπορούν να σου προτείνουν  διάφορες τεχνοτροπίες εάν επιθυμείς να πρωτοτυπήσεις.

  • Δεν είναι ορατοί οι αρμοί: Οι αρμοί έπειτα από την τοποθέτηση, δεν φαίνονται και αυτό βοηθάει στο να μην υποστούν αποχρωματισμούς αλλά και να αποφευχθεί η δημιουργία μικροοργανισμών στην επιφάνειά της.

  • Ανθεκτικότητα σε δονήσεις: Αποτελεί ένα υλικό που δεν επηρεάζεται από δονήσεις και συστολές του δαπέδου και έτσι πολύ δύσκολα παρουσιάζει φθορές.  

Οι έμπειροι τεχνίτες της πλατφόρμας μας, αναλαμβάνουν την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδα και τοίχους και εγγυώνται ότι θα σου προσφέρουν ένα μακροχρόνιο και ποιοτικό αποτέλεσμα. Ακόμη, συνιστούν ανά 3 ή 4 χρόνια να γίνεται συντήρησή της ώστε να μην χάνει καθόλου από την αισθητική της.

Τι πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση για πατητή τσιμεντοκονία;

1. Εφόσον αποφασίσεις να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία, θα πρέπει αρχικά, να αφαιρέσεις όλα τα αντικείμενα από το χώρο. Ο επαγγελματίας θα πρέπει να προετοιμάσει την επιφάνεια, είτε είναι δάπεδο, είτε είναι τοίχος. Θα πρέπει να είναι καθαρή και επίπεδη, γι’ αυτό το λόγο τρίβεται και μετά καθαρίζεται.

2. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, περνιέται με αστάρι και μόλις στεγνώσει μπαίνει η πρώτη στρώση με το κονίαμα, εφόσον πρώτα έχει ανακατευτεί με καθαρό νερό. Πρέπει να απλωθεί στην επιφάνεια ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας ειδικά σπάτουλα. Παράλληλα γίνεται και η τοποθέτηση του υαλοπλέγματος. Με την ειδική σπάτουλα στρώνεται και εγκιβωτίζεται. Αυτό γίνεται, μέχρι να καλυφθεί πλήρως και να λειανθεί η επιφάνεια. Αν χρειαστεί, μπορεί αργότερα (ίσως την επόμενη μέρα) να περαστεί και δεύτερο χέρι κονιάματος, ώστε να καλυφθεί πλήρως το υαλόπλεγμα.

3. Εφόσον, η επιφάνεια έχει στεγνώσει, τρίβει την επιφάνεια, για να είναι ομοιόμορφα λεία, περνάει το αστάρι και το αφήνει να τραβήξει. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται η πατητή και περνιέται στην επιφάνεια με το χρώμα και το στυλ, που θες να της δώσεις. Τέλος, θα πρέπει να περαστεί ειδικό βερνίκι, για να προστατευθεί η επιφάνεια. Γενικά, αποτελείται από 5-6 στάδια.

4. Το κόστος εργασίας του επαγγελματία υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα και την κατάσταση της επιφάνειας. Εάν η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη, καθαρή και έχει ρωγμές, τότε οι απαιτήσεις αποκατάστασής της θα αυξηθούν. Το κόστος θα επηρεαστεί, επίσης, από το είδος της επιφάνειας (μπάνιο, δάπεδο, τοίχος) και τις απαιτήσεις που έχεις (αποξηλώσεις, λεπτομέρειες, σχέδια). 

5. Σημαντική μεταβλητή είναι και η υγρασία. Πρέπει να βρίσκεται στα επιτρεπτά όρια, ώστε να γίνει σωστά το κάθε στάδιο της εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να διαρκέσει, η εργασία, μέχρι και 10 ημέρες και ο επαγγελματίας θα κάνει αρκετές επισκέψεις για να ολοκληρώσει όλα τα στάδια.

Πώς γίνεται η συντήρησή της;

Η πατητή τσιμεντοκονία είτε εφαρμόζεται σε δάπεδα είτε σε τοίχους, απαιτεί τακτική συντήρηση ώστε να μην χάνει καθόλου από το χρώμα και την λάμψη της. Οι βασικές ενέργειες συντήρησης είναι το τακτικό καθάρισμα με ένα απορρυπαντικό καθημερινής χρήσης και όχι με χλωρίνη ή κάποια άλλη καυστική ουσία.

Παράλληλα, πρέπει να οργανώνεις με τους εξειδικευμένους τεχνίτες μας την ανανέωση της πατητής με ειδικό βερνίκι κάθε τρία χρόνια. Τέλος, ένας εύκολος τρόπος να εντοπίσεις εάν χρειάζεται συντήρησης η πατητή τσιμεντοκονία στο μπάνιο σου, είναι να κοιτάξεις για ρήγματα ή γενικότερα φθορές. Τα συγκεκριμένα σημάδια, μαρτυρούν ότι πρέπει να προγραμματίσεις άμεσα την συντήρηση της πατητής τσιμεντοκονίας.

Που βρίσκει εφαρμογή;

Η πατητή, μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους και να τους προσδώσει ένα μοντέρνο στυλ. Τα πατώματα, οι τοίχοι και τα είδη υγιεινής, αποτελούν ιδανική επιλογή για να τοποθετήσεις πατητή σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείς. Ωστόσο, η πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον τομέα της ανακαίνισης του μπάνιου και ολοένα και περισσότεροι την επιλέγουν.

Μπορείς να τοποθετήσεις πατητή στην μπανιέρα, στην χτιστή ντουζιέρα στον νιπτήρα και να έχεις μία ματ ή ανάγλυφη απόχρωση. Το κόστος της εφαρμογής της πατητής μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα οικονομικό, όμως η απόσβεση πραγματοποιείται άμεσα αφού δεν έχει παρά ελάχριστα έξοδα συντήρησης ενώ λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Σίγουρα, η συγκεκριμένη τεχνική μόνο οφέλη έχει να σου προσφέρει και με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου τεχνίτη, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα.

Ποιο είναι το κόστος για τοποθέτηση πατητής τσιμεντοκονίας;

Για μια εργασία πατητής τσιμεντοκονίας, όπου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες απαιτήσεις προετοιμασίας της επιφάνειας, διάφορες αποξηλώσεις, το κόστος εργασίας του επαγγελματία υπολογίζεται ανά τετραγωνικό μέτρο και κυμαίνεται, συνήθως, περίπου στα 12 - 20 €/τ.μ. *.

Σε τέτοιες εργασίες, όμως, που ο επαγγελματίας αναλαμβάνει και τα υλικά, το κόστος που δίνεται, είναι συνολικό και αφορά τα υλικά και την εργασία. Συνεπώς, το συνολικό κόστος μιας απλής εργασίας, εφαρμογής της πατητής τσιμεντοκονίας, χωρίς λεπτομέρειες, μόνωση, αποξηλώσεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις, μπορεί να κυμαίνεται στα 30 - 70€/τ.μ. *, με τον μέσο όρο των εργασιών να κυμαίνεται στα 35€/τ.μ. *

Παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την τιμή τοποθέτησης, είναι οι εξής:

1. Τετραγωνικά μέτρα: Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας θα επηρεάσουν το κόστος της εργασίας σου. Με βάση αυτά δίνεται το τελικό κόστος. Ο επαγγελματίας γνωρίζοντας, υπολογίζει περίπου το κόστος εργασίας του και των υλικών, για κάθε ένα τετραγωνικό μέτρο. Συνεπώς, οι τιμές που δίνονται στην αγορά, κυμαίνονται ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα.

2. Υλικά για την εργασία: Τα διάφορα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, θα επηρεάσουν ένα μέρος του τελικού κόστους. Τα υλικά αυτά μπορεί να είναι η πατητή, το κονίαμα, το αστάρι, το βερνίκι. Ανάλογα την ποσότητα που θα απαιτηθεί και την ποιότητα που επιθυμείς, θα επηρεάσουν το κόστος των υλικών. Εάν δεν γνωρίζεις από υλικά, μπορείς να πάρεις την γνώμη του επαγγελματία. 

Συνήθως το κόστος απλών υλικών, με καλή ποιότητα, για ένα τετραγωνικό μέτρο υπολογίζεται περίπου στα 15 - 25 €/τ.μ. *. Η αγορά των υλικών είναι προτιμότερο να γίνει από τον επαγγελματία, που γνωρίζει την ποιότητα και θα εργαστεί με αυτά. Αν θες μπορείς να προτιμήσεις φθηνά υλικά, αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως δεν θα έχουν την ίδια απόδοση.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Διαφορά Απλής Τσιμεντοκονίας με Πατητή

Λόφω της κοινής ονομασίας πολύς κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί τις διαφοράς αυτών των δύο τεχνικών. Η απλή τσιμεντοκονίας, αποτελεί κονίαμα από τσιμέντο. Το τσιμέντο, χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή σκυροδέματος το οποίο διακρίνεται για την αντοχή του όμως τα τελευταία χρόνια πολλοί το επιλέγουν ως τενχική διακόσμησης.

Βασική διαφορά της απλής τσιμεντοκονίας με την πατητή τσιμεντοκονία είναι η απουσία του τσιμέντου. Η πατητή, αποτελείται από θηραϊκή γη, κεραμάλευρο, χαλαζιακή άμμος και υδράσβεστο και συνήθως την χρησιμοποιούν στα νησιά τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις επαγγελματίες τεχνίτες για τοποθέτηση, επισκευή και συντήρηση πατητής τσιμεντοκονίας σε τοίχους και πατώματα. Με πολύ απλά βήματα, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου και να πάρεις προσφορές για τιμές στην τοποθέτηση πατητής τσιμεντοκονίας από τους πιο αξιόλογους και έμπειρους τεχνίτες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
Απλά Άψογος τέλεια δουλειά καταπληκτικό παιδί οικονομικός με προτοποριακεσ ιδέες ενώ ήρθε στη μέση του έργου να αναλάβει κακοτεχνίες προη...
ΒΑΣΙΛΗΣ Λ.
26 αξιολογήσεις
Η δική μου εργασία αφορούσε εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε έναν παλιό πάγκο κουζίνας συμπεριλαμβανομένου και του νεροχύτη. Ο Βασίλη...
ΚΩΣΤΑΣ Α.
14 αξιολογήσεις
ολα καλα !αμεση εξυπηρετηση καλες τιμες !σωστη εργασια...επαγγελματιας δεν εχω να πω κατι αρνητικο !αυτο που μου ειπε οτι θα κανει αυτο ε...
Αριστείδης Κ.
3 αξιολογήσεις
Μπραβο στον Αρη..το αποτελεσμα σουπερ,πολυ καλη δουλεια,αμμεση εξυπηρετηση κ πολυ λογικες τιμες..τον συστηνω ανεπιφυλακτα
Σκουλάς Κ.
3 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας, πρότεινε και δικές του λύσεις.
Ρόλαντ Σ.
2 αξιολογήσεις
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ.
Σχετικά άρθρα
Η πατητή τσιμεντοκονία ή αλλιώς το τσιμεντοειδές πατητό κονίαμα, είναι εκείνο το υλικό που, ενώ δεν γνωρίζεις το όνομα του,
Η σπατουλαριστή, ή αλλιώς πατητή τσιμεντοκονία, είναι μια παραδοσιακή τεχνική διακόσμησης που έχει τις ρίζες της στη χώρα μας.
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει