Πατητή Τσιμεντοκονία - Τοποθέτηση

Βρες Αξιολογημένους Τεχνίτες για Πατητή Τσιμεντοκονία. Κλείσε στην Καλύτερη Τιμή για Πατητή σε Μπάνιο, Κουζίνα, Δάπεδα & Τοίχους, σε Μόλις 3’!

Δωρεάν προσωποποιημένες προσφορές

Επιλεγμένοι επαγγελματίες

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Εσωτερικό χώρο, Εξωτερικό χώρο
 • Εσωτερικό χώρο
 • Εξωτερικό χώρο
 • Κατασκευή μεμονωμένου αντικειμένου
 • Άλλο
π.χ.: 10 τ.μ. - 30 τ.μ.
 • Έως 10 τ.μ.
 • 10 τ.μ. - 30 τ.μ.
 • 30 τ.μ. - 60 τ.μ.
 • 60 τ.μ. και άνω
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
 • Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
π.χ.: Άμεσα, Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Άμεσα
 • Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
 • Το επόμενο τρίμηνο
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019

Πατητή τσιμεντοκονία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής τεχνική για τη διακόσμηση του σπιτιού, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ειδικά αν θαυμάζεις το μίνιμαλ και το βιομηχανικό ύφος διακόσμησης, σίγουρα θα τη λατρέψεις. Είναι κατάλληλη για το μπάνιο, την κουζίνα, για δάπεδα, αλλά και τοίχους.

Όμως, πώς θα βρεις εξειδικευμένους τεχνίτες για να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία στο χώρο σου; Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι διαθέσιμοι καθημερινά, για να σε εξυπηρετήσουν. Αρκεί να συμπληρώσεις δωρεάν τη φόρμα μας, για να σου βρούμε κατάλληλους τεχνίτες στην περιοχή σου, να επικοινωνήσουν μαζί σου και να σου δώσουν προσφορές!

Τι είναι η πατητή τσιμεντοκονία;

Η πατητή τσιμεντοκονία, αποτελεί ένα κονίαμα σε μορφή σκόνης που με την ανάμειξή του με νερό, δημιουργεί ένα ρευστό υλικό το οποίο εφαρμόζεται σε τοίχους, δάπεδα, σκάλες, πάγκους, μπάνια κ.α. Η ονομασία της προέρχεται από τη βασική μέθοδο με την οποία εφαρμόζεται. Ο τεχνίτης την τοποθετεί με μυστρί με το οποίο την πατάει. Τα υλικά για πατητή τσιμεντοκονία και τα χαρακτηριστικά της έχουν ως εξής:

 • Συστατικά: Ως συστατικά διαθέτει τη θηραϊκή γη, τη χαλαζιακή άμμο, το κεραμάλευρο & την υδράσβεστο.

 • Χαρακτηριστικά: Διαθέτει τέλεια αντοχή , είναι αδιάβροχο υλικό και βγαίνει σε πολλές χρωματικές αποχρώσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί μια λεία επιφάνεια, χωρίς ρήγματα και εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση σε μεγάλες μηχανικές αντοχές και επιστρώσεις για συστήματα θέρμανσης μέσα στο δάπεδο.

 • Χαμηλή τιμή: Δεν χρειάζεται χημικές ουσίες και γι’ αυτό η τιμή του είναι χαμηλή, σε σχέση με άλλα παρεμφερή προϊόντα.

 • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Αποτελεί φυσικό ελληνικό προϊόν που αντέχει στις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και δεν φθείρεται.

Ποιο είναι το συνολικό κόστος για πατητή τσιμεντοκονία;

Στην αγορά, η τιμή για τοποθέτηση και υλικά πατητής τσιμεντοκονίας ξεκινάει περίπου στα 24-25€/m² (ανά τετραγωνικό μέτρο). Αν θέλεις προσφορές, ειδικά για το χώρο σου, έχουμε τη λύση. 

Καταχώρησε δωρεάν την εργασία σου και σε λίγα λεπτά θα σου βρούμε κατάλληλους τεχνίτες στην περιοχή σου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αφού μελετήσουν το χώρο, θα σου κάνουν ολοκληρωμένες προσφορές, για να διαλέξεις την πιο συμφέρουσα!

Γιατί αξίζει να την επιλέξεις;

Μερικοί λόγοι, για τους οποίους όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τελικά την πατητή τσιμεντοκονία, είναι:

 • Εφαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα υποστρώματα: Ο μεγάλος βαθμός συγκολλητικής πρόσφυσης που διαθέτει, της δίνει την δυνατότητα να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια όπως μωσαϊκό, τσιμέντο, πλακάκια κ.α.

 • Εντυπωσιακό αισθητικά αποτέλεσμα: Αν σου αρέσει η ιδέα του να υιοθετήσεις ένα στυλ πιο μινιμαλιστικό για το χώρο σου, η πατητή τσιμεντοκονία δεν θα σε απογοητεύσει.

 • Δεν είναι ορατοί οι αρμοί: Οι αρμοί έπειτα από την τοποθέτηση, δεν φαίνονται και αυτό βοηθάει στο να μην υποστούν αποχρωματισμούς, αλλά και να αποφευχθεί η δημιουργία μικροοργανισμών στην επιφάνειά της.

 • Ανθεκτικότητα σε δονήσεις: Αποτελεί ένα υλικό που δεν επηρεάζεται από δονήσεις και συστολές του δαπέδου και έτσι πολύ δύσκολα παρουσιάζει φθορές.  

Οι έμπειροι τεχνίτες της πλατφόρμας μας, αναλαμβάνουν την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδα και τοίχους και εγγυώνται ότι θα σου προσφέρουν ένα μακροχρόνιο και ποιοτικό αποτέλεσμα. Ακόμη, συνιστούν ανά 3 ή 4 χρόνια να γίνεται συντήρησή της, ώστε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, για περισσότερα χρόνια.

Ποια είναι η διαδικασία για να τοποθετήσεις πατητή τσιμεντοκονία;

1. Εφόσον αποφασίσεις να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία, θα πρέπει αρχικά, να αφαιρέσεις όλα τα αντικείμενα από το χώρο. Ο επαγγελματίας θα πρέπει να προετοιμάσει την επιφάνεια, είτε είναι δάπεδο, είτε είναι τοίχος. Θα πρέπει να είναι καθαρή και επίπεδη, γι’ αυτό το λόγο τρίβεται και μετά καθαρίζεται.

2. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, περνιέται με αστάρι και μόλις στεγνώσει μπαίνει η πρώτη στρώση με το κονίαμα, εφόσον πρώτα έχει ανακατευτεί με καθαρό νερό. Πρέπει να απλωθεί στην επιφάνεια ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας ειδικά σπάτουλα. Παράλληλα γίνεται και η τοποθέτηση του υαλοπλέγματος. 

Με την ειδική σπάτουλα στρώνεται και εγκιβωτίζεται. Αυτό γίνεται, μέχρι να καλυφθεί πλήρως και να λειανθεί η επιφάνεια. Αν χρειαστεί, μπορεί αργότερα (ίσως την επόμενη μέρα) να περαστεί και δεύτερο χέρι κονιάματος, ώστε να καλυφθεί πλήρως το υαλόπλεγμα.

3. Όταν η επιφάνεια στεγνώσει, τρίβει την επιφάνεια, για να είναι ομοιόμορφα λεία, περνάει το αστάρι και το αφήνει να τραβήξει. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται η πατητή και περνιέται στην επιφάνεια. Τέλος, θα πρέπει να περαστεί ειδικό βερνίκι, για να προστατευθεί η επιφάνεια. Γενικά, αποτελείται από 5-6 στάδια.

4. Το κόστος εργασίας του επαγγελματία υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα και την κατάσταση της επιφάνειας. Εάν η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη, καθαρή και έχει ρωγμές, τότε οι απαιτήσεις αποκατάστασής της θα αυξηθούν. 

Το κόστος θα επηρεαστεί, επίσης, από το είδος της επιφάνειας (μπάνιο, δάπεδο, τοίχος) και τις απαιτήσεις που έχεις (αποξηλώσεις, λεπτομέρειες, σχέδια). 

5. Σημαντική μεταβλητή είναι και η υγρασία. Πρέπει να βρίσκεται στα επιτρεπτά όρια, ώστε να γίνει σωστά το κάθε στάδιο της εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να διαρκέσει, η εργασία, μέχρι και 10 ημέρες και ο επαγγελματίας να κάνει αρκετές επισκέψεις για να ολοκληρώσει όλα τα στάδια.

Πώς γίνεται η συντήρησή της;

Η πατητή τσιμεντοκονία χρειάζεται τακτική συντήρηση, ώστε να μην χάνει καθόλου από το χρώμα και την λάμψη της. Οι βασικές ενέργειες συντήρησης είναι το τακτικό καθάρισμα με ένα απορρυπαντικό καθημερινής χρήσης και όχι με χλωρίνη ή κάποια άλλη καυστική ουσία.

Επίσης, καλό είναι να οργανώνεις με εξειδικευμένο τεχνίτη την ανανέωση της πατητής με ειδικό βερνίκι κάθε τρία χρόνια. Τέλος, ένας εύκολος τρόπος να εντοπίσεις εάν χρειάζεται συντήρηση η πατητή τσιμεντοκονία στο μπάνιο σου, είναι να κοιτάξεις για ρήγματα ή άλλες φθορές. 

Πού βρίσκει εφαρμογή η πατητή τσιμεντοκονία;

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε κουζίνα

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε δάπεδα

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε τοίχους

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε μπανιέρα ή ντουζιέρα

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε εξωτερικούς χώρους

Για κάθε εφαρμογή, σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σου, το πιο σημαντικό είναι να έχεις στο πλευρό σου έναν έμπειρο επαγγελματία. Οι τεχνίτες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι δίπλα σου καθημερινά, για να σου προτείνουν λύσεις υψηλής αισθητικής και τεράστιας αντοχής για το χώρο σου!

Ποια είναι η διαφορά απλής τσιμεντοκονίας με πατητή;

Η απλή τσιμεντοκονία αποτελεί κονίαμα από τσιμέντο. Το τσιμέντο χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή σκυροδέματος, το οποίο διακρίνεται για την αντοχή του. Ωστόσο, είναι κατάλληλο κυρίως για υπόστρωμα και όχι για τελική στρώση που θα προσθέσει κάτι στην αισθητική του χώρου.

Η πατητή τσιμεντοκονία δεν περιέχει τσιμέντο. Η πατητή αποτελείται από θηραϊκή γη, κεραμάλευρο, χαλαζιακή άμμος και υδράσβεστο και την χρησιμοποιούν ακόμα και στα νησιά τα πολυτελή ξενοδοχεία, λόγω του πολύ ποιοτικού αποτελέσματος που προσφέρει σαν τελική επιφάνεια.

Γιατί να επιλέξεις τεχνίτη του Douleutaras.gr για να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους τεχνίτες με πολυετή εμπειρία στην τοποθέτηση, συντήρηση και επισκευή πατητής τσιμεντοκονίας. Θα σε προμηθεύσουν με τα καλύτερα υλικά της αγοράς, σε πολύ προσιτές τιμές. Αναλαμβάνουν όλες τις εφαρμογές, για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

Αν θέλεις πατητή τσιμεντοκονία, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και σε λίγα λεπτά θα σου βρούμε κατάλληλους επαγγελματίες στην περιοχή σου, σε όλη την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αφού επικοινωνήσουν μαζί σου, μπορείς να κλείσεις ραντεβού για να σου δώσουν προσφορές, ειδικά για σένα!

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές για τσιμεντοκονία;

 • Απλή τσιμεντοκονία

Η τσιμεντοκονία είναι μια εργασία, η οποία έχει ως κύριο υλικό, το τσιμέντο. Το τσιμέντο χρησιμοποιείται στην δημιουργία του σκυροδέματος. Αυτή η εργασία γίνεται για επιδιόρθωση και λείανση επιφανειών και κάλυψη σωληνώσεων.

Δεν αφορά μια τελική εργασία, διότι δεν σου δίνει κάποιο αισθητικό αποτέλεσμα. Μετά από αυτή την εργασία, καλείσαι να τοποθετήσεις το δάπεδο που θες, είτε ξύλινο, είτε μαρμάρινο είτε και πλακάκια. Το κόστος για απλή τσιμεντοκονία επηρεάζεται από:

1. Τετραγωνικά μέτρα

Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας που θες να καλύψεις με τσιμέντο, θα επηρεάσουν το τελικό κόστος της εργασίας σου. Συνήθως, οι επαγγελματίες δίνουν μια τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Μέσα σε αυτή την τιμή εμπεριέχονται τα υλικά και η εργασία του. 

Όσο μεγαλύτερη επιφάνεια θες να καλύψεις, τόσο μεγαλύτερο αναλογικά θα είναι και το κόστος. Εάν όμως, η εργασία σου αφορά περισσότερες απαιτήσεις, τότε το κόστος μπορεί να αλλάξει. Καλό είναι να πάρει μια ιδέα ο επαγγελματίας, κάνοντάς σου μια επίσκεψη.

2. Κόστος υλικών για τσιμεντοκονία

Το συνολικό κόστος αυτής της εργασίας για μικρές επιφάνειες, καθορίζεται από το κόστος των υλικών και τα μεροκάματα του επαγγελματία. Δεν μπορεί να δοθεί μια τιμή εξ’ αρχής. Για μεγαλύτερες επιφάνειες το συνολικό κόστος, με εργασία και υλικά, μπορεί να κυμανθεί στα 10-12 €/τ.μ. *.

 • Πατητή Τσιμεντοκονία

Το κόστος εργασίας του επαγγελματία υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα και την κατάσταση της επιφάνειας. Εάν η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη, καθαρή και έχει ρωγμές, τότε οι απαιτήσεις αποκατάστασής της θα αυξηθούν. Το κόστος θα επηρεαστεί, επίσης, από το είδος της επιφάνειας (μπάνιο, δάπεδο, τοίχος) και τις απαιτήσεις που έχεις (αποξηλώσεις, λεπτομέρειες, σχέδια). 

Για μια εργασία πατητής τσιμεντοκονίας, όπου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες απαιτήσεις προετοιμασίας της επιφάνειας, διάφορες αποξηλώσεις, το κόστος εργασίας του επαγγελματία υπολογίζεται ανά τετραγωνικό μέτρο και κυμαίνεται, συνήθως, στα 12-20 €/τ.μ. *. 

Σε τέτοιες εργασίες, όμως, που ο επαγγελματίας αναλαμβάνει και τα υλικά, το κόστος που δίνεται, είναι συνολικό και αφορά τα υλικά και την εργασία. Συνεπώς, το συνολικό κόστος μιας απλής εργασίας, εφαρμογής της πατητής τσιμεντοκονίας, χωρίς λεπτομέρειες, μόνωση, αποξηλώσεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις, μπορεί να κυμαίνεται στα 30-70€/τ.μ. *, με τον μέσο όρο των εργασιών να κυμαίνεται στα 35€/τ.μ. *

1. Τετραγωνικά μέτρα

Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας θα επηρεάσουν το κόστος της εργασίας σου. Με βάση αυτά δίνεται το τελικό κόστος. Ο επαγγελματίας γνωρίζοντας, υπολογίζει περίπου το κόστος εργασίας του και των υλικών, για κάθε ένα τετραγωνικό μέτρο. Συνεπώς, οι τιμές που δίνονται στην αγορά, κυμαίνονται ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα.

2. Υλικά για πατητή

Τα διάφορα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, θα επηρεάσουν ένα μέρος του τελικού κόστους. Τα υλικά αυτά μπορεί να είναι η πατητή, το κονίαμα, το αστάρι, το βερνίκι. Ανάλογα την ποσότητα που θα απαιτηθεί και την ποιότητα που επιθυμείς, θα επηρεάσουν το κόστος των υλικών. Εάν δεν γνωρίζεις από υλικά, μπορείς να πάρεις την γνώμη του επαγγελματία. 

Συνήθως το κόστος απλών υλικών, με καλή ποιότητα, για ένα τετραγωνικό μέτρο υπολογίζεται περίπου στα 15-25 €/τ.μ. *. Η αγορά των υλικών είναι προτιμότερο να γίνει από τον επαγγελματία, που γνωρίζει την ποιότητα και θα εργαστεί με αυτά. Αν θες μπορείς να προτιμήσεις φθηνά υλικά, αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως δεν θα έχουν την ίδια απόδοση.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

4,66 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις πελατών που εμπιστεύθηκαν τους τεχνίτες μας για πατητή τσιμεντοκονία

φωτογραφία επαγγελματία
Art Wall - Βαγγέλης Μπαλούκας
59 αξιολογήσεις

Όταν απευθύνθηκα στο douleutaras ήθελα να βρω έναν επαγγελματία για να μου κάνει μια επείγουσα δουλειά χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα και σε χαμη…

φωτογραφία επαγγελματία
Art Wall - Βαγγέλης Μπαλούκας
59 αξιολογήσεις

Απλά Άψογος τέλεια δουλειά καταπληκτικό παιδί οικονομικός με προτοποριακεσ ιδέες ενώ ήρθε στη μέση του έργου να αναλάβει κακοτεχνίες προηγο…

φωτογραφία επαγγελματία
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΛΙΑΡΗΣ
26 αξιολογήσεις

Η δική μου εργασία αφορούσε εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε έναν παλιό πάγκο κουζίνας συμπεριλαμβανομένου και του νεροχύτη. Ο Βασίλης …

Douleutaras.gr λογότυπο
Γιάννης Μαστρογιαννάκος
7 αξιολογήσεις

Ευγενικός, συνεννοήσιμος, συνεργάσιμος. Αντιστοιχία τιμής και παροχής υπηρεσιών. Δεκτικός σε διορθώσεις.

Douleutaras.gr λογότυπο
Ρόλαντ Στάνι
2 αξιολογήσεις

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ.

Σχετικά άρθρα

Πατητή τσιμεντοκονία: Πού εφαρμόζεται;

Η πατητή τσιμεντοκονία ή αλλιώς το τσιμεντοειδές πατητό κονίαμα, είναι εκείνο το υλικό που, ενώ δεν γνωρίζεις το όνομα του,

Πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο: 4 τρόποι εφαρμογής & γιατί να την επιλέξεις!

Η σπατουλαριστή, ή αλλιώς πατητή τσιμεντοκονία, είναι μια παραδοσιακή τεχνική διακόσμησης που έχει τις ρίζες της στη χώρα μας.

Διάβασε περισσότερα άρθρα

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εσωτερικό χώρο
Γλυφάδα
Εκτελέστηκε από
Γιάννης Μαστρογιαννάκος
Περιγραφή εργασίας
Η εργασία αφορά:
Εσωτερικό χώρο
Διαστάσεις επιφανειών:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Εσωτερικό χώρο
Αθήνα
Εκτελέστηκε από
Art Wall - Βαγγέλης Μπαλούκας
Περιγραφή εργασίας
Η εργασία αφορά:
Εσωτερικό χώρο
Διαστάσεις επιφανειών:
10 τ.μ. - 30 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Εσωτερικό χώρο
Γαλάτσι
Εκτελέστηκε από
Γιάννης Μαστρογιαννάκος
Περιγραφή εργασίας
Η εργασία αφορά:
Εσωτερικό χώρο
Διαστάσεις επιφανειών:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Εσωτερικό χώρο
Αθήνα
Εκτελέστηκε από
Γιάννης Μαστρογιαννάκος
Περιγραφή εργασίας
Η εργασία αφορά:
Εσωτερικό χώρο
Διαστάσεις επιφανειών:
10 τ.μ. - 30 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Εσωτερικό χώρο
Πειραιάς
Εκτελέστηκε από
Γιάννης Μαστρογιαννάκος
Περιγραφή εργασίας
Η εργασία αφορά:
Εσωτερικό χώρο
Διαστάσεις επιφανειών:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία