Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Κλάδεμα Δέντρων

Βρες τους Καλύτερους Κηπουρούς στην κατηγορία Κλάδεμα Δέντρων!

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Δωρεάν Προσφορές

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε δωρεάν την παρακάτω φόρμα & θα σε συνδέσουμε την ίδια στιγμή με τον καλύτερο επαγγελματία για Κηπουρικά στην περιοχή σου
π.χ.: Συντήρηση, Δημιουργία κήπου
 • Συντήρηση υπάρχοντος κήπου
 • Δημιουργία ή επανασχεδίαση κήπου
 • Δίκτυο ποτίσματος
 • Άλλο
π.χ.: 10 τ.μ. - 25 τ.μ., 26 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • 10 τ.μ. - 25 τ.μ.
 • 26 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • 51 τ.μ. - 100 τ.μ.
 • 100 τ.μ. και άνω
π.χ.: Άμεσα, Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Άμεσα
 • Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
 • Το επόμενο τρίμηνο
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 07/2/2019

Κοπή & κλάδεμα δέντρων: Τι πρέπει να ξέρεις, για να γίνει σωστά;

Το κλάδεμα δέντρων αποτελεί μια εργασία που απαιτεί εξειδίκευση και εμπειρία. Αν δε γίνει σωστά, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός στο δέντρο και η ανθοφορία- καρποφορία του να μειωθεί. Για το λόγο αυτό, οι έμπειροι κηπουροί συστήνουν το κλάδεμα και η κοπή δέντρων να αναλαμβάνονται από τους ειδικούς.

Στην περίπτωση της κοπής δέντρων, είτε γιατί έχουν ξεραθεί, είτε γιατί ενοχλούν το χώρο σου, τίθεται και θέμα ασφαλείας. Επίσης, χρειάζεσαι σχετική άδεια από την πολεοδομία και το δασαρχείο. Ένας έμπειρος κηπουρός της πλατφόρμας μας μπορεί να σε καθοδηγήσει σχετικά με την εργασία, για να γλιτώσεις από περιττό κόπο.

Γιατί πρέπει το κλάδεμα δέντρων να σε απασχολεί κάθε χρόνο;

Το κλάδεμα δέντρων είναι απαραίτητο να γίνεται μία φορά το χρόνο, από έμπειρο κηπουρό και υπάρχουν 4 πολύ σημαντικοί λόγοι για να μην το παραμελείς:

 • Το κλάδεμα βοηθάει στον έλεγχο του ύψους και του σχήματος του φυτού: Ειδικά σε αναρριχώμενα δέντρα, βοηθάει στο να τα κατευθύνεις προς το σημείο που επιθυμείς να καλύψεις.

 • Το κλάδεμα είναι απαραίτητο για τη ζωή του φυτού: Το κόψιμο ξερών και σάπιων φύλλων, βοηθάει στο να αναζωογονηθεί το φυτό. Τα συγκεκριμένα φύλλα, τις περισσότερες φορές μεταφέρουν ασθένειες που μπορεί να προσβάλλουν το δέντρο και να το καταστρέψουν.

 • Η ανάπτυξη του δέντρου ενισχύεται με το κλάδεμα: Με τη διαδικασία του κλαδέματος, εξισορροπεί η βλάστηση και η ανθοφορία του, με αποτέλεσμα να έχεις ένα φυτό με πλούσιο φύλλωμα και έντονη βλάστηση.

 • Ο αέρας και το φως του ήλιου εισέρχονται στα εσωτερικά κλαδιά: Έτσι, το δέντρο αναζωογονείται από το εσωτερικό του.

Τι πρέπει να ξέρεις για την κοπή υψηλών δέντρων στο οικόπεδό σου; Τι προβλέπει η νομοθεσία για κοπή δέντρων;

Πριν προχωρήσεις στην κοπή δέντρων και υψηλών δέντρων, θα πρέπει να γνωρίζεις τι ορίζει η σχετική νομοθεσία. Για την κοπή ενός δέντρου απαιτείται ειδική άδεια από την πολεοδομία και το δασαρχείο, τόσο σε οικόπεδα εντός, όσο και σε οικόπεδα εκτός σχεδίου. Η άδεια που πρέπει να εκδοθεί διαφέρει, ανάλογα με το είδος του δέντρου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κοπή δέντρων:

 • Αν πρόκειται για την κοπή υψηλών δέντρων που ανήκουν στην κατηγορία των δασικών δέντρων, όπως είναι ο ευκάλυπτος, το πεύκο, το έλατο κλπ, τότε η άδεια θα πρέπει να εκδοθεί και από την πολεοδομία και από το αρμόδιο δασαρχείο της περιοχής.

 • Αν πρόκειται για την κοπή δέντρων που ανήκουν στην κατηγορία των καλλιεργούμενων, όπως η λεμονιά και η πορτοκαλιά, απαιτείται μόνο η άδεια από την πολεοδομία. Η σχετική άδεια που εκδίδεται αφορά την ‘Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας”. Σε περίπτωση που το δέντρο κόβεται, λόγω οικοδομικών εργασιών που εκτελούνται στο οικόπεδο, τότε η κοπή του δέντρου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην οικοδομική άδεια.  

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι οι συγκεκριμένες άδειες αναφέρονται στην κοπή δέντρων και υψηλών δέντρων σε ιδιωτικό χώρο. Για δέντρα σε δημόσιους χώρους, η αίτησή σου θα πρέπει να περάσει από το Δήμο.   

Ποια εποχή κλαδεύουμε τα δέντρα;

Η καταλληλότερη περίοδος για το κλάδεμα των δέντρων είναι το χειμώνα και συγκεκριμένα μεταξύ Δεκέμβρη και Φλεβάρη, όπου τα φυτά είναι σε λήθαργο και δεν έχει αρχίσει ακόμη η άνθηση και η καρποφορία. Η κοπή των κλαδιών, πρέπει να γίνεται σε ξηρές μέρες που δεν υπάρχει υγρασία και βροχή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουν τα δέντρα και τα φυτά.

Ένας εξειδικευμένος κηπουρός θα σε συμβουλεύσει να μην προχωρήσεις μόνος/ -η σου στο κλάδεμα δέντρων, τόσο για την περίοδο που είναι καλύτερη για τα φυτά και τα δέντρα του κήπου σου, αλλά και για το σωστό χειρισμό των εργαλείων. Ένας λανθασμένος χειρισμός, μπορεί να καταστρέψει τα δέντρα και να είναι πολύ δύσκολο να τα επαναφέρεις σε καλή κατάσταση.

Γιατί να επιλέξεις τους κηπουρούς του Douleutaras.gr για την κοπή & το κλάδεμα δέντρων;

Οι κηπουροί της πλατφόρμας μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο κλάδεμα και την κοπή δέντρων σε ιδιωτικούς χώρους. Μπορούν να σε καθοδηγήσουν σχετικά με τις άδειες και την ισχύουσα νομοθεσία και να αναλάβουν την εργασία με ασφάλεια, χάρη στον εξειδικευμένο εξοπλισμό τους.

Γι’ αυτό, αν χρειάζεσαι άμεσα κοπή υψηλών δέντρων ή κλάδεμα δέντρων στο οικόπεδό σου, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους κηπουρούς!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες κηπουρούς στην περιοχή σου

Douleutaras.gr λογότυπο

Συνέπεια, άμεση εξυπηρέτηση και καθαριοτητα, ειδικά όταν προέκυψε να έχουμε πρόβλημα με τα κομμένα που δεν έπαιρνε ο δήμος . Όσον αφορά τ...

φωτογραφία επαγγελματία

Πολύ καλός επαγγελματίας, συνεπής και γρήγορος ο κήπος έγινε πολύ όμορφος!

φωτογραφία επαγγελματία

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας. Ήταν συνεπής, μεθοδικός, οργανωμένος και επαγγελματίας.

Douleutaras.gr λογότυπο

Άμεση ανταπόκριση και εξαιρετικός στην εργασία που έκανε!

Douleutaras.gr λογότυπο

Πολυ καλος γνωστης του αντικειμενου του, βοηθητικος περαν του δεοντος, ευχαριστος! Εδωσε χρησιμες συμβουλες, παρειχε τα καταλληλα υλικα, ...

φωτογραφία επαγγελματία

Σαν επαγγελματίας εξαιρετικός! Συνεπής, ευγενικός καλές τιμές ολοκλήρωσε την εργασία νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα πολύ καλή δουλειά τον...

Σχετικά άρθρα

3 Βασικές Ερωτήσεις & Απαντήσεις για το Κλάδεμα Λεμονιάς!

Η λεμονιά είναι το δέντρο που θα σου χαρίσει τους χρήσιμους καρπούς της για τη μαγειρική και τα μυρωδάτα άνθη

Περισσότερα
Νομοθεσία για Κλάδεμα Δέντρων: Πού & Πότε απαιτείται άδεια;

Θέλεις να κλαδέψεις ή να κόψεις κάποιο δέντρο που ενοχλεί την ιδιοκτησία σου; Σε πολλές περιπτώσεις τα δέντρα πέφτουν

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες για την κατηγορία Κλάδεμα Δέντρων

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Σωτήρης Β.

Κλάδεμα Δέντρων - Πετρούπολη
94 reviews

Είμαι επαγγελματίας κηπουρός με πολυετή εμπειρία στον κλάδο των κηπουρικών εργασιών. Είμαι σε θέση να αναλάβω όλες τις κηπουρικές εργασίες που αφορούν το κλάδεμα και την κοπή υψηλών δέντρων. Είμαι συνεπής, κάνω λεπτομερή δουλειά και τηρώ τα χρονοδιαγράμματα της εργασίας μου. Αν χρειάζεστε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο κηπουρό να αναλάβει την εργασία στον κήπο σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμένα! 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.

Κλάδεμα Δέντρων - Αθήνα
20 reviews

Η γεωπονική μας εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της κηποτεχνίας, από το 2003. Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες και πτυχιούχους γεωπόνους που διαθέτουν τεράστια εμπειρία στο κλάδεμα δέντρων και την κοπή υψηλών δέντρων. Στοχεύουμε στην δημιουργία μοναδικών αποτελεσμάτων που θα προσδώσουν αισθητική στον κήπο σας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να αναλάβουμε την εργασία κλαδέματος στον κήπο σας! 

Βασίλης Κ.

Κλάδεμα Δέντρων - Πειραιάς
21 reviews

Η ομάδα μας ειδικεύεται στην συντήρηση και τον σχεδιασμό χώρων πρασίνου. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν εργασίες που σχετίζονται με το κλάδεμα δέντρων. Η κοπή υψηλών δέντρων αποτελεί, επίσης, μια εργασία που αναλαμβάνουμε και έχουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τη φέρουμε εις πέρας αποτελεσματικά. Αν ενδιαφέρεστε για αυτές τις εργασίες, καταχωρήστε την εργασία σας και θα σας δώσουμε προσφορά, άμεσα. 

Δημήτρης Χ.

Κλάδεμα Δέντρων - Περιστέρι
12 reviews

Η εταιρεία μας εστιάζει στις εργασίες που αφορούν τον κήπο. Η ομάδα μας αποτελείται από γεωπόνους κηποτέχνες που κατέχουν τεράστια εμπειρία στις εργασίες που αφορούν το κλάδεμα και την κοπή ψηλών δέντρων. Ο εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε είναι τελευταίας τεχνολογίας και κατάλληλος για αυτές τις εργασίες. Μπορούμε να αναλάβουμε την εργασία σας για τον κήπο και να σας παρέχουμε το επαγγελματικό αποτέλεσμα που χρειάζεται! 

Δημητρης Τ.

Κλάδεμα Δέντρων - Αθήνα
19 reviews

Η ομάδα μας αναλαμβάνει την περιποίηση του κήπου σας, άμεσα και αποτελεσματικά. Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για το κλάδεμα ή την κοπή δέντρων, αναλαμβάνοντας εργασίες μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Έχουμε στη διάθεσή μας όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτούν οι συγκεκριμένες εργασίες και μπορούμε να εγγυηθούμε για το επαγγελματικό αποτέλεσμα. Αναθέστε την εργασία σας σε εμάς! 

Σχετικές υπηρεσίες