Πώς θα κάνεις σωστή ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα;

O θερμοστάτης είναι το εξάρτημα που ευθύνεται για τη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας στο νερό του θερμοσίφωνα. H ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα αποτελεί μία βασική κίνηση, που εξασφαλίζει την ασφαλή και οικονομική λειτουργία του θερμοσίφωνα.

Πώς θα γίνει σωστά η ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα;

Υπάρχει πιθανότητα ο θερμοστάτης να μην έχει ρυθμιστεί στη θερμοκρασία που καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού. Η λανθασμένη ρύθμισή του, ή ακόμα χειρότερα, η φθορά του, χρειάζεται άμεση αντίδραση, για να μπορέσεις ξανά να χρησιμοποιήσεις το θερμοσίφωνα. Πολλοί θερμοσίφωνες έχουν εργοστασιακή ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα στις θερμοκρασίες μεταξύ 80°C και 65°C Οι υψηλές θερμοκρασίες 70-80°C στο θερμοστάτη, όχι μόνο είναι επικίνδυνες, αλλά δεν αποτελούν και οικονομική λύση για ένα σπίτι.  Αρχικά, σιγουρέψου ότι έχεις κλείσει την παροχή του ρεύματος προς το θερμοσίφωνα. Ανοίγοντας το καπάκι του θερμοσίφωνα,  θα δεις το θερμοστάτη δίπλα στο λαμπάκι. Ο θερμοστάτης αποτελείται από το ρυθμιστή θερμοκρασίας και το κουμπί του θερμικού. Χρησιμοποίησε ένα κατσαβίδι για  να αλλάξεις τη ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. 
Διάβασε επίσης: Δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα. Τι θα κάνω;

Ρύθμιση ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα

Πώς να επιλέξεις τη θερμοκρασία στη ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα;

Όταν προχωρήσεις στη ρύθμιση, καλό είναι να μην επιλέξεις χαμηλή θερμοκρασία, π χ κάτω από 60°C, καθώς όταν κάνεις μπάνιο τραβάς το ζεστό νερό που υπάρχει αποθηκευμένο στο θερμοσίφωνα. Κατά συνέπεια ο θερμοσίφωνας αρχίζει να λαμβάνει κρύο νερό και συνεπώς δεν θα επαρκεί το ζεστό για να ολοκληρώσεις το μπάνιο σου.  Εφόσον δε συγκατοικείς με άλλα άτομα, μπορείς να ρυθμίσεις το θερμοσίφωνα στους 50°C. Με αυτό τον τρόπο το ζεστό νερό επαρκεί και με το παραπάνω για το μπάνιο σου. Επίσης, δε θα έχεις κάψει πολύ ρεύμα για το ζέσταμά του. Ενδεικτικά για κάθε τέταρτο που είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας, ξοδεύεται 1kwh ρεύματος. Εφόσον αποτελείς μέλος οικογένειας και προκειται να μοιραστείς το μπάνιο σου, η καλύτερη θερμοκρασία που μπορείς να επιλέξεις για τη ρύθμιση του θερμοσίφωνα είναι μεταξύ 65-70°C Έτσι, μόλις ξεκινήσεις το μπάνιο σου, δε θα προλάβει να κρυώσει το ζεστό νερό που βρίσκεται μέσα στο θερμοσίφωνα, καθώς θα πέσει κοντά στους 45-50°C.Συνεπώς θα μείνει ζεστό νερό και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 

Τί γίνεται αν η ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα δεν έχει αποτελέσματα; 

Σε περίπτωση που δεν παρατηρείς βελτίωση στη λειτουργία του θερμοσίφωνα ή  σε περίπτωση που παρατηρεί ότι το νερό δε ζεσταίνεται, τότε χρειάζεται η γνώμη επαγγελαμτία για την επίλυση του προβλήματος.

Ένας έμπειρος τεχνικός είναι σε θέση να εκτιμήσει το πρόβλημα και να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση θερμοστάτη εφόσον χρειαστεί.  Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα λεπτά θα πάρεις προσφορά από εξειδικευμένο επαγγελματία στην περιοχή σου!δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Συντήρηση
Ελληνικό 22/11/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Συντήρηση
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή
Βάρη 21/11/2020
Εκτελέστηκε από
C. Way
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος θερμοσίφωνα:
Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Σήμερα (αποκλειστικά)
Κόστος 260,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

αψογος, καλη δουλεια κ επαγγελματιας

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
1,8

Συμφωνήσαμε για σέρβις ηλιακού θερμοσίφωνα με 45€. Ήρθε την ημέρα και ώρα που συμφωνήσαμε. Αρχίζοντας την εργασία μου είπε ότι μάλλον έχει σκουριάσει η αντίσταση και αν ανοίξει τον ηλιακό για το σέρβις, μπορεί μετά να μην λειτουργεί. Εγώ δεν είδα να είναι σκουριασμένη η αντίσταση. ρώτησα πόσο κοστίζει η αλλαγή αντίστασης και μου είπε 250€. Οπότε του είπα να συμπληρώσει αντιψυκτικό και να το αφήσει όπως πριν. Μου ζήτησε 20€ για 10 λεπτά δουλειά, χωρίς απόδειξη. ΑΣΕΧΤΟΣ. Μακριά....

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καλή δουλειά.

Για: SERVICE 24 / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας και υπέροχος άνθρωπος. Μιλά με σεβασμό και αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τι και γιατί θα κάνει. Επίσης μετά το πέρας των εργασιών έστειλε όλες τα λεπτομέρειες των εργασιών και φωτογραφίες με email. Η αλλαγή του θερμοσίφωνα έμοιαζε με χειρουργική επέμβαση.Ήταν ορατη η φροντίδα και η μέριμνα που έβαλε στη δουλειά του. Για πάντα θα είναι ο εξειδικευεμένος επαγγελματίας που θα συνεργαζόμαστε. Σας ευχαριστώ πολύ κ.Αντωνιάδη και κ.Χριστίνα, είμαι υποχρεωμένη.

Για: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
5,0

Άψογη επαγγελματική κατάρτιση, καθαρή εργασία, ευγενικός κ επαγγελματικός τρόπος επικοινωνίας! Εξαίρετος νέος επαγγελματίας.

Για: Ανδρέας Σαμαρτζής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή
4,5

Συνεπής σε ότι είπαμε. Λογικό το κόστος. Συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Απόστολος Μπουρλής / Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση/Επισκευή