Εγκατάσταση και Σύνδεση Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Σύνδεση Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/8/2018

Γιατί να προτιμήσεις την εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα;

Πλεονεκτήματα Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα

 • Σου προσφέρει ζεστό νερό ανεξαρτήτως καιρού.

 • Εύκολη τοποθέτηση στο πατάρι του μπάνιου ή κάτω από την κουζίνα σου.

 • Χαμηλό κόστος αγοράς και τοποθέτησης.

 • Δεν απαιτείται κάποια νομική άδεια ή έγκριση.

Είδη ηλεκτρικού θερμοσίφωνα ανά κατηγορία

 • Στήριξης: Η σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα μπορεί να γίνει με ένα κρεμαστό (κάθετο ή οριζόντιο) ή επιδαπέδιο θερμοσίφωνα. Οι επιδαπέδιοι θερμοσίφωνες τοποθετούνται κυρίως στο δάπεδο της αποθήκης ή στο πατάρι, όπου υπάρχει περισσότερος χώρος.

 • Χωρητικότητας σε λίτρα: Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες μικρής χωρητικότητας, συνήθως χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες του νεροχύτη της κουζίνας. Όσο μεγαλύτεροι είναι, τόσο πιο πολύ ζεστό νερό παρέχουν. Οι μεγάλοι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες (120 λίτρα) παρέχουν θερμό νερό για όλες τις ανάγκες του σπιτιού.

 • Μετάλλου περιβλήματος δοχείου: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικού για να διαλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

 • Ταχύτητας απόκρισης στη θέρμανση νερού: Υπάρχουν οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες αργής θέρμανσης και οι ταχυθερμοσύφωνες. Με τους ταχυθερμοσύφωνες, ζεσταίνεται μόνο όση ποσότητα νερού χρειάζεσαι και καταναλώνεται ρεύμα μόνο όταν περνάει νερό μέσα τους.

 

Ποιά είναι η διαδικασία στη σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα;

 1. Επιλογή σημείου σύνδεσης ηλεκτρικού θερμοσίφωνα: Επίλεξε ένα σημείο το οποίο ακόμα κι αν χρειαστεί να ελέγξεις ή να αλλάξεις κάποια στιγμή την αντίσταση ή το θερμοστάτη, να μη χρειάζεται να απομακρύνεις τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα από τη θέση του. Είναι επίσης πολύ σημαντικό, η σύνδεση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα να γίνει κοντά στο σημείο κατανάλωσης νερού, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη απώλεια θερμότητας κατά τη μετακίνηση του νερού στους σωλήνες. Ωστόσο σε περίπτωση που θες να τον εγκαταστήσεις στο εσωτερικό του μπάνιου σου, θα πρέπει να τηρήσεις κάποιες αποστάσεις ασφαλείας.

 2. Εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα: Κατα την εγκατάσταση είναι απαραίτητο οι βίδες της βάσης στήριξης να αντέχουν μεγάλο βάρος. Συγκεκριμένα, οι βίδες για την βάση στήριξης του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα πρέπει να αντέχουν τρεις φορές το βάρος του θερμοσίφωνα. Υπάρχουν διάφορα είδη σε βίδες και η επιλογή τους διαφέρει ανάλογα με το τοίχο. Υπάρχουν μακριές βίδες με σπείρωμα, εκτεταμένες σφήνες και αγκυρώσεις. Για παράδειγμα, σε διπλούς τοίχους με μονωτικό υλικό, συνιστάται η χρήση εκτεταμένων αγκυρώσεων.

 3. Εγκατάσταση συνόλου ασφαλείας: Το σύνολο ασφαλείας είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί στην είσοδο του κρύου νερού γιατί έχει δύο βασικές λειτουργίες. Η πρώτη είναι ότι εμποδίζει το νερό να εξέρχεται από το καζάνι το νερό. Η δεύτερη είναι ότι προστατεύει τη συσκευή αν η εσωτερική πίεση φτάσει την πίεση αντοχής του υλικού και κινδυνεύει να σκάσει.

 4. Υδραυλική σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα:  Η υδραυλική σύνδεση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα μπορεί να γίνει απευθείας στο δίκτυο ή μέσω ντεπόζιτου νερού. Κατά τη σύνδεση η βαλβίδα ασφαλείας πρέπει να τοποθετηθεί στην μπλέ ροζέτα ενώ στη κόκκινη συνδέεται η παροχή εξόδου του ζεστού νερού. Μαζί με τις σωληνώσεις κρύου - ζεστού νερού, ο υδραυλικός πρέπει να τοποθετήσει μόνιμη διάταξη αποχέτευσης για να αποθηκεύονται τα νερά που μπορεί να διαρρεύσουν από τη βαλβίδα ασφαλείας.

 5. Ηλεκτρική σύνδεση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα: Είναι απαραίτητο να γίνει πρώτα η υδραυλική και στη συνέχεια η ηλεκτρική σύνδεση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Αυτή η σύνδεση πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας.

Σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με Ηλιακό

Αν έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα, μπορείς να το συνδέσεις πολύ εύκολα με έναν ηλεκτρικό. Με αυτό το τρόπο θα εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα όταν έχει ηλιόλουστες μέρες χωρίς να ξεμένεις από ζεστό νερό όταν βρέχει.

Πως γίνεται η σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό

Υπάρχουν τρεις τρόποι σύνδεσης του ηλιακού με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Ο πρώτος τρόπος είναι με τη χρήση μιας τρίοδης χειροκίνητης βάνας. Με αυτό το τρόπο, μπορείς να επιλέγεις εσύ κάθε φορά αν θα χρησιμοποιήσεις τον ηλιακό ή τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Ο δεύτερος τρόπος είναι με μια ηλεκτροβάνα όπου το σύστημα διαλέγει μόνο του αν η παροχή νερού θα γίνει από τον ηλιακό ή τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα σύμφωνα με το ποιό είναι πιο ζεστό. Ο τρίτος τρόπος σύνδεσης ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό είναι με χρήση μιας θερμομικτικής βαλβίδας. Έτσι η τροφοδοσία ζεστού νερού θα γίνεται από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και όταν αυτό εξαντληθεί, θα γίνεται τροφοδοσία από τον ηλεκτρικό.

Γιατί να επιλέξεις έναν αξιολογημένο τεχνικό του Douleutaras.gr για τη σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα;

Ο επαγγελματίας που θα επιλέξεις για τη σύνδεσή του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα θα παίξει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στη καλή λειτουργία και βέλτιστη απόδοση παροχής ζεστού νερού που επιθυμείς. Η ηλεκτρολογική και υδραυλική συνδεσμολογία απαιτεί έμπειρους τεχνίτες που θα αποτρέψουν μελλοντικά προβλήματα.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους επαγγελματίες με άριστες γνώσεις για τη σύνδεση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Θα σου προσφέρουν γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση σε οποιαδήποτε περιοχή δίνοντας πάντοτε την μέγιστη προσοχή που απαιτείται. Καταχώρησε την εργασία σου και με λίγα μόνο κλικ πάρε τη καλύτερη προσφορά από το πιο αξιόπιστο τεχνίτη της περιοχής σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
294 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Χ.Τ.
Λάζαρος Κ.
232 αξιολογήσεις
Μου εξήγησε αναλυτικά το πρόβλημα και τις επιλογές που είχαμε για τη λύση, ακόμα δέν έχω δει για να αξιολογήσω το αποτέλεσμα αλλά μου άρε...
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Συνεπέστατος στο ραντεβού του, μου εξήγησε τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν και πέρα από την τυπική συντήρηση προχωρήσαμε και σε α...
Ανδρεας Σ.
196 αξιολογήσεις
Πραγματικά σπάνιο είδος επαγγελματία στο χώρο του. Αφιέρωσε πολλές ώρες για την επίλυση του προβλήματος. Αντιλαμβανόμενος ότι μία οικογέν...
G. T.
164 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΕΙΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ...
Βασίλειος Τ.
175 αξιολογήσεις
ήταν μια χαρά η συνεργασία μας. το μόνο που θυμάμαι νομίζω ήταν που καθυστέρησε αρκετά να είναι στην ώρα του ραντεβού μας διότι είχε προη...
Σχετικά άρθρα
Μάθε τα συνήθη προβλήματα που προκύπτουν και σου στερούν το ζεστό νερό σου και τι μπορείς να κάνεις εσύ προσωπικά για την αντιμετώπιση
Πώς βάζω αντιψυκτικό σε ηλιακό θερμοσίφωνα; Ρωτήσαμε τους καλύτερους επαγγελματίες και θα σου αποκαλύψουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει