Αλλαγή Θερμοστάτη Θερμοσίφωνα | Αντίσταση Ηλιακού

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Αλλαγή Θερμοστάτη Θερμοσίφωνα | Αντίσταση Ηλιακού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Πότε χρειάζεσαι αλλαγή αντίστασης θερμοσίφωνα και τί πρέπει να κάνεις;

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα; Μήπως ο ηλιακός δε ζεσταίνει το νερό; Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις με τον ηλιακό σου, έχουμε τη λύση!

Ερωτήσεις όπως πως αλλάζω αντίσταση θερμοσίφωνα ή γιατί ο ηλιακός δε βγάζει ζεστό νερό μας έχουν απασχολήσει όλους, δεν υπάρχει όμως λόγος να αγχώνεσαι. Ο θερμοσίφωνας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις που είναι αδύνατον να έχεις. 

Γνωρίζοντας την χρησιμότητα του ηλιακού για κάθε σπίτι, αλλά και το πόσο συχνά είναι τα προβλήματα με τις διαβρωμένες ή καμένες αντιστάσεις στους ηλιακούς, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αντιμετωπίσεις εύκολα και γρήγορα το  πρόβλημα.

Τί είναι η αντίσταση ηλιακού;

Ξεκινώντας είναι χρήσιμο να εξηγήσουμε τί ακριβώς εννοούμε όταν λέμε αντίσταση θερμοσίφωνα. Η αντίσταση είναι το εξάρτημα που συνδέει τον ηλιακό θερμοσίφωνα με το ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ζεστό νερό και τις μέρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.

Η αντίσταση ηλιακού συνδέεται μέσω της φλάτζας στεγανοποίησης με το θερμοστάτη του ηλιακού οπότε με απλά λόγια μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σύστημα από διαφορετικά μέρη.

Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζεσαι αλλαγή αντίστασης θερμοσίφωνα;

Η αντίσταση είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία του ηλιακού με το ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε αν εντοπίσεις κάποιο πρόβλημα με αυτή τη λειτουργία πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο από τα μέρη της αντίστασης.

Η αλλαγή αντίστασης ηλιακού ή η αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα είναι η λύση αν παρατηρήσεις κάποιο από τα παρακάτω σημάδια:

 • Ο ηλιακός δε ζεσταίνει το νερό.
 • Ο ηλιακός ρίχνει το ρελέ του πίνακα.
 • Ο ηλιακός δε λειτουργεί με το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Ο θερμοσίφωνας έχει χαμηλή απόδοση.
 • Ο ηλιακός πετάει την ασφάλεια.

Τί πρέπει να κάνεις αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με την αντίσταση θερμοσίφωνα;

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία για επισκευή ηλιακού και αλλαγή αντίστασης θερμοσίφωνα. Η αλλαγή αντίστασης ηλιακού είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία αρκεί να αντιληφθείς έγκαιρα ότι υπάρχει βλάβη και να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. 

Προσπαθώντας να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου είναι αρκετά πιθανό να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά, καθώς δε διαθέτεις ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε τον εξοπλισμό. Ακόμη έχε στο μυαλό σου ότι όπως και σε όλες τις εργασίες που εμπλέκεται ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια σου.

Αν θες να λύσεις το πρόβλημα εύκολα και γρήγορα, η επαγγελματική βοήθεια είναι μονόδρομος.

Πώς θα πετύχεις τη μέγιστη απόδοση ηλιακού;

Πρέπει να ξέρεις ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων. Η εγκατάσταση του συνοδεύεται από πολλά πλεονεκτήματα, που δικαιολογούν την ολοένα αυξανόμενη χρήση του. Ωστόσο, αν θέλουμε να αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητές του, πρέπει να φροντίζουμε για την καλή διατήρηση και τακτική συντήρηση ηλιακού.

Αφού αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά οποιαδήποτε βλάβη στο θερμοσίφωνα είναι λογικό να θες να τον διατηρήσεις σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γίνεται. Το κλειδί για να αποφύγεις μελλοντικές βλάβες και να εξασφαλίσεις την αντοχή του στο πέρασμα του χρόνου είναι η τακτική συντήρηση ηλιακού.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες ενέργειες που γίνονται σε ένα προληπτικό service θερμοσίφωνα είναι:

 • Καθαρισμός δεξαμενής- boiler
 • Έλεγχος και αλλαγή αντίστασης
 • Αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου
 • Έλεγχος και αντικατάσταση της φλάντζας στεγανότητας
 • Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού
 • Εξωτερικός καθαρισμός στους ηλιακούς συλλέκτες
 • Εξαέρωση ηλιακού θερμοσίφωνα
 • Ρύθμιση θερμοστάτη
 • Έλεγχος βαλβίδας ασφαλείας

Τί σου προσφέρουν οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr;

Με τον προληπτικό έλεγχο και το επαγγελματικό service, μειώνεις στο ελάχιστο τις πιθανότητες παρουσίασης κάποια μεγάλης βλάβης στον ηλιακό. Ακόμα και έτσι όμως δεν είναι απίθανο να παρουσιάσει, κάποια στιγμή της ζωής του, ανάγκη για επισκευή.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες για να σε βοηθήσουν με ότι χρειάζεσαι σχετικά με τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα. Είτε χρειάζεσαι απλά μια ρύθμιση θερμοστάτη θερμοσίφωνα, μια αλλαγή αντίστασης θερμοσίφωνα είτε οποιαδήποτε άλλη επισκευή, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας έχουν τη λύση.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, αναλαμβάνουν αξιόπιστα κάθε εργασία για την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Παράλληλα, μπορούν να σε προμηθεύσουν με τα ανταλλακτικά που χρειάζεσαι στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Αν θες έναν απόλυτα λειτουργικό θερμοσίφωνα, εμπιστεύσου έναν από τους επαγγελματίες μας. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε προσφορά για το κόστος αλλαγής αντίστασης ηλιακού.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία υδραυλικό στην περιοχή σου

Κωνσταντίνος Ζουπάνος
34 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση με τον συνεργάτη κ. Μάριο. Άψογη επικοινωνία και πολύ καλή δουλειά!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΙΔΩΝΗΣ
8 αξιολογήσεις
Μια χαρά υδραυλικός ο μαστροδημήτρης, τον συστήνω!
Αgt Hydro
58 αξιολογήσεις
Πολύ καλός στη δουλειά του και έμπειρος!
Ανδρέας Νικολόπουλος
30 αξιολογήσεις
Άψογος!
Πάρης Αποστολίδης
6 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, με άριστες γνώσεις, πολύ ευγενικός και προσεκτικός στην εργασία του!
Χρήστος Κότσης
39 αξιολογήσεις
Πολύ επαγγελματική δουλειά. Άριστη εξυπηρέτηση και φιλική συμπεριφορά!
Σχετικά άρθρα
Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα τριγυρίζει στο μυαλό σου όσο μεγαλώνει η ηλιοφάνεια;
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα είναι να το προλάβεις πριν εμφανιστεί ή διογκωθεί!
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει