Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω για το Σπίτι μου;

Κεραία τηλεόρασης

Αν αναρωτιέσαι “Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω” οι παράμετροι που χρειάζεται να προσέξεις είναι πολλές!  Κάθε είδος εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό και εξαρτάται από το σημείο τοποθέτησης της κεραίας, αλλά και τη χρήση για την οποία προορίζεται.

Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω;

Οι κεραίες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το σχήμα τους, το μέγεθος του σήματος που λαμβάνουν και  στο εύρος κατεύθυνσης του σήματος.

Επίσης τα είδη της κεραίας είναι πολλά : Τρίαινα, Χελιδόνα, Δίπολο κτλ είναι μερικές από τις κατηγορίες, οι οποίες χωρίζονται και σε επιμέρους υποκατηγορίες και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την επιλογή της κατάλληλης κεραίας για το χώρο σου. 

Για να λάβεις τη σωστή απόφαση για το χώρο σου θα χρειαστεί να γνωρίζεις του κυριότερους παράγοντες μίας καλής κεραίας τηλεόρασης.

Ποιοι είναι οι 5 καθοριστικοί παράγοντες στην επιλογή κεραίας τηλεόρασης;

Αρχικά, η κεραία είναι μία μεταλλική κατασκευή που έχει ως κύριο ρόλο της να μετατρέπει τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που λαμβάνει σε ρεύματα. Τα ρεύματα με τη σειρά τους μετατρέπονται σε εικόνα στην τηλεόραση. Η επιλογή της κατάλληλης κεραίας εξαρτάται, από πολλούς παράγοντες. Οι βασικότεροι συντελεστές που θα χρειαστεί να υπολογίσεις είναι οι εξής:

1. Απολαβή του σήματος

Ένας κύριος παράγοντας που καθορίζει την ερώτηση “Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω” είναι η απολαβή του σήματος (gain), η οποία μετράει το σήμα που αποδίδει η κεραία, Η απολαβή μετριέται σε Decibel (Db). Ενδεικτικά, η ιδανική ισχύς σήματος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 57-84Db.

Αν το σήμα σε μία περιοχή είναι χαμηλή ισχύ σήματος, τότε θα χρειαστείς κεραία με υψηλή απολαβή. Σε περιοχές με ισχυρό σήμα, επιλέγεται κεραία με χαμηλή απολαβή για την αντιμετώπιση της παραμόρφωσης της εικόνας.

2. Ισχύς του σήματος

Άλλος παράγοντας είναι η μεγάλη ή μικρή ισχύς του σήματος. Θα χρειαστείς διαφορετική κεραία εφόσον μένεις σε παραθαλάσσια περιοχή και διαφορετική κεραία αν μένεις σε μεγάλη πόλη με ψηλά κτίρια.

3. Κατευθυντικότητα

Η ιδιότητα αυτή αφορά στο εύρος κατεύθυνσης του σήματος δεξιά και αριστερά του κεντρικού άξονα μιας κεραίας. Όσο απομακρύνεσαι από τον κύριο άξονα, τόσο μειώνεται και η ευαισθησία της κεραίας. Για παράδειγμα αν παρουσιάζονται είδωλα στην οθόνη σου, χρειάζεσαι μία κεραία με μεγάλη κατευθυντικότητα.

τι κεραία τηλεόρασης να πάρω

4. Ποιότητα κατασκευής

Επίσης ένας καθοριστικός παράγοντας είναι και η ποιότητα κατασκευής της κεραίας που θα επιλέξεις. Μία ποιοτική κεραία θα είναι αποδοτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μία πρόχειρη κατασκευή.

5. Ανθεκτικότητα κατασκευής

 Η κεραία και ο ιστός στήριξης θα πρέπει να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή (αέρας, υγρασία, αλάτι κτλ). Για παράδειγμα στα νησιά που επικρατούν ισχυροί άνεμοι, χρειάζονται ανθεκτικές κεραίες που να αντέχουν στο αλάτι, τον ισχυρό αέρα και την υγρασία.

Διάβασε επίσης: Βλάβη στην κεραία της τηλεόρασης σου; Αυτές είναι οι πιο πιθανές αιτίες!

Οι παράγοντες που χρειάζεται να λάβεις υπόψη είναι πολλοί και μπορεί να σε μπερδέψουν. Αν έχεις ακόμα την απορία “ Τι κεραία τηλεόρασης να πάρω”, μην αγχώνεσαι!

Ένας έμπειρος τεχνικός θα είναι στην πόρτα σου, ώστε να σε βοηθήσει  με την επιλογή της κατάλληλης κεραίας.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει με την επιλογή του κατάλληλου σημείου τοποθέτησης της κεραίας, με αποτέλεσμα να αξιοποιείς όλο το μέγιστο του σήματος που λαμβάνεις.
 

Έχεις μπερδευτεί με την επιλογή της κατάλληλης κεραίας για το χώρο σου; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταχωρήσεις τη σύντομη φόρμα στην υπηρεσία μας. Λάβε άμεση επικοινωνία από έμπειρο τεχνικό στις κεραίες τηλεοράσεων!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Εγκατάσταση
Νίκαια 18/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Σ.
Είδος υπηρεσίας:
Εγκατάσταση
Η εργασία αφορά:
Επίγεια κεραία
Τύπος κτιρίου:
Μονοκατοικία
5,0
Αναρτήθηκε από IOANNA K.

Αξιόλογοι επαγγελματίες ιδιαίτερα ευγενικοί και με άριστη ενημέρωση μπράβο τους θα τους προτείνω ανεπιφύλακτα!??

Επισκευή
Καλλιθέα 09/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Σ.
Είδος υπηρεσίας:
Επισκευή
Η εργασία αφορά:
Επίγεια κεραία
Τύπος κτιρίου:
Διαμέρισμα πολυκατοικίας
5,0
Αναρτήθηκε από ΛΕΩΝΙΔΑΣ Κ.

Συγχαρητήρια η καλύτερη ομάδα εξυπηρετικοί παρά πολύ . Άριστοι επαγγελματίες άξιοι ικανοί με ζήλο για την δουλειά τους !!! Παιδιά σας ευχαριστώ παρά πολύ θα σας συστήσω παντού !!!! Αξίζετε την πρωτιά μέσα στο douleutaras!!!

Επισκευή
Πειραιάς 03/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Σ.
Είδος υπηρεσίας:
Επισκευή
Η εργασία αφορά:
Δομημένη καλωδίωση
Τύπος κτιρίου:
Διαμέρισμα πολυκατοικίας
4,5
Αναρτήθηκε από ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ Ε.

ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Φάνηκαν από την αρχη ότι γνωρίζουν τη δουλειά τους και ότι ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα και την επόμενη εργασία που θα μπορούσαν να σου κάνουν. Επικοινωνιακοί, με το φέρεσθαι, νοικοκυρεμένοι και καθαροί.

Για: Γιώργος Σταφυλαράκης / Κεραίες / Δίκτυα τηλεφωνίας - Η/Υ
5,0

ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑ

Για: Ηλεκτρονικό Service Γκίκας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Αξιόλογοι επαγγελματίες ιδιαίτερα ευγενικοί και με άριστη ενημέρωση μπράβο τους θα τους προτείνω ανεπιφύλακτα!??

Για: Γιώργος Σταφυλαράκης / Κεραίες / Δίκτυα τηλεφωνίας - Η/Υ
5,0

Πολύ καλός γνώστης,γρήγορος,εξυπηρετικός,με καλό μαγαζί,τίμιες τιμές και εύκολη πρόσβαση και στάθμευση.

Για: Τρύφωνας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Συγχαρητήρια η καλύτερη ομάδα εξυπηρετικοί παρά πολύ . Άριστοι επαγγελματίες άξιοι ικανοί με ζήλο για την δουλειά τους !!! Παιδιά σας ευχαριστώ παρά πολύ θα σας συστήσω παντού !!!! Αξίζετε την πρωτιά μέσα στο douleutaras!!!

Για: Γιώργος Σταφυλαράκης / Κεραίες / Δίκτυα τηλεφωνίας - Η/Υ
2,0

Μετακομίσαμε σε καινούριο σπιτι και χρειαζόμουν έναν ειδικό για να εγκαταστήσει την καινούργια τηλεόραση (55’’) στον τοίχο. Ήρθε έκανε την τοποθέτηση της βασης και της τηλεόρασης, όμως δεν μου άρεσε εκεί που την βάλαμε και ήθελα 15 πόντους πιο δεξιά. Μου είπε ότι πρέπει να κάνει τη δουλειά απ την αρχή και δεν γίνεται τώρα να της αλλάξει θέση. Επίσης η σύνδεση της κεραίας με την τηλεόραση είχε απόσταση και θα χρειαζόντουσαν κανάλια περιμετρικά από το τζάκι. Μου είπε θα με καλούσε να κλείσουμε άλλο ραντεβού να μου πει το κόστος και να ξαναέρθει. Πέρασε μια εβδομάδα και δεν με πήρε ποτέ! Με αποτέλεσμα να φέρω άλλο τεχνίτη για να κάνω τη δουλειά μου.

Για: Δημήτρης Μερκούρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση