Φυσικό αέριο: Ποια τα οφέλη και πώς θα συνδεθώ;

Το φθινόπωρο είναι εδώ και τα πρώτα τσουχτερά κρύα βρίσκονται προ των πυλών. Είναι λογικό λοιπόν μπροστά στον ερχομό ενός “χειμώνα κρίσης”, η θέρμανση να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του χειμερινού προϋπολογισμoύ για κάθε νοικοκυριό. Εάν ψάχνεις μια οικονομική λύση που θα κρατήσει το σπίτι σου ζεστό, το φυσικό αέριο θα έπρεπε σίγουρα να τοποθετηθεί στο τραπέζι των εναλλακτικών επιλογών σου.

Τι οφέλη έχει το φυσικό αέριο;

Οικονομία: Η εγκατάσταση φυσικού αερίου δεν αποτελεί έξοδο, αλλά μακροπρόθεσμη επένδυση και εξοικονόμηση χρημάτων. Σε σύγκριση με τις συμβατικές πηγές ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.) τα τιμολόγια είναι σαφώς φθηνότερα.

Αυτονομία και ακρίβεια μέτρησης: Έχεις πραγματική αυτονομία καθώς εσύ αποφασίζεις πότε και πόση χρήση του φυσικού αερίου θα κάνεις, χωρίς να εξαρτάσαι από κανένα. Στο τέλος, πληρώνεις αποκλειστικά για την ποσότητα που κατανάλωσες, σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή.

Ευκολία: Γλιτώνεις από τις σκοτούρες του ανεφοδιασμού, την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις παραλαβής. Μπορείς να κάνεις χρήση του φυσικού αερίου ανεμπόδιστα, κάθε ώρα και στιγμή που το χρειάζεσαι.

Χαμηλό κόστος συντήρησης: Οι εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου δεν απαιτούν συχνή συντήρηση, ενώ οι συσκευές χρήσης έχουν υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Προστασία του περιβάλλοντος: Μετά τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας το φυσικό αέριο αποτελεί την καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Πώς θα συνδεθώ με το φυσικό αέριο;

Πρέπει να ακολουθήσεις 6 βήματα προκειμένου να βάλεις φυσικό αέριο.

1.Μάθε εάν υπάρχει δίκτυο στο δρόμο σου

Το πρώτο βήμα είναι να ενημερωθείς εαν το δίκτυο του φυσικού αερίου είναι διαθέσιµο στην περιοχή που μένεις ή πρόκειται να «περάσει» το επόμενο διάστημα.

2. Υπόβαλε αίτηση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου

Εφόσον σιγουρευτείς πως υπάρχουν κατασκευές φυσικού αερίου στο δρόμο σου, το επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσεις την αίτηση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου και να την υποβάλεις στο πιο κοντινό καταστήματα των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της ΕΠΑ.

3. Πάρε προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Όταν λάβεις την έγκριση από την ΕΠΑ, το επόμενο στάδιο είναι να πάρεις από εξουσιοδοτημένους υδραυλικούς προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Ο πιο γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος για να πάρεις προσφορές από έμπειρους εγκαταστάτες φυσικού αερίου είναι να συμπληρώσεις αυτή τη φόρμα.

4. Υπόγραψε τη σύμβαση και τοποθέτησε το μετρητή

Προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πληρώνοντας τα σχετικά τέλη σύνδεσης και καταβάλλοντας το οριζόμενο ύψος εγγύησης, προχωράς στην υπογραφή σύμβασης και τοποθέτησης μετρητή.

5. Ο εγκαταστάτης προχωράει στην κατασκευή

Εφόσον εγκριθεί η μελέτη που θα καταθέσει στο ΕΠΑ Αττικής ο εγκαταστάτης που επέλεξες να συνεργαστείς, κάνει τις απαραίτητες κατασκευές και τεχνικές τροποποιήσεις και υποβάλει στην αρμόδια αρχή τα απαιτούμενα έγγραφα.

6. Γίνεται έλεγχος της εγκατάστασης και ενεργοποίηση

Το τελευταίο βήμα προβλέπει τον έλεγχο της εγκατάστασης από την ΕΠΑ Αττικής και γίνεται η ενεργοποίηση προκειμένου να έχεις πρακτικά φυσικό αέριο στο σπίτι σου.

Εν κατακλείδι, το φυσικό αέριο αποτελεί μια πραγματικά συμφέρουσα λύση θέρμανσης με πολλά οφέλη.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Συντήρηση Θέρμανσης
Περιστέρι 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Σίμος Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Είδος λέβητα:
Πετρελαίου
Επισκευή
Πειραιάς 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Βασίλης Τ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Είδος λέβητα:
Πετρελαίου
Συντήρηση Θέρμανσης
Αθήνα 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
παυλος ρ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος λέβητα:
Φυσικού Αερίου
Κόστος 48,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ευγενικός και σωστός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Θέρμανση
5,0

Πόλη καλός επαγγελματίας με αγάπη για τη δουλειά του και τον πελάτη

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
1,0

Ο καυστήρας είχε πρόβλημα, το είχε δει και άλλος πιο πριν και το ανέφερα αυτό στο τηλέφωνο ρωτώντας ξεκάθαρα αν χρεώνεται επίσκεψη σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση. Η απάντηση ήταν όχι. Όταν ήρθε ο μάστορας μου είπε ότι είναι 20 ευρώ μόνο η βενζίνη του που ήρθε. Έβαλε 1 εναλλακτικό που έκανε την υπόθεση ότι χρειάζεται αλλαγή και το πρόβλημα παραμένει.

Για: ENERGEIA MOU / Θέρμανση
4,6

Καλη συνεργασια, αρκετες γνωσεις στον τομεα του και ευγενικος.

Για: Απόστολος Μπουρλής / Θέρμανση
5,0

Ήρθε ο τεχνικος κος Μανώλης. Ήταν πολύ ευγενικος και τυπικος στην ώρα. Βρήκα το πρωί το site, κατευθείαν επικοινώνησα με το συνεργείο και το ιδιο μεσημέρι ήρθε ο τεχνικος. Η δουλειά ήταν πολύ καλή και άμεση. Μου εξήγησε και πράγματα σχετικά με τον καυτήρα, τη λειτουργεία και τη συντήρηση του που δεν ημέρα και είναι χρήσιμα μελλοντικά. Είναι βέβαιο ότι θα ξαναπροτιμησω και το ιδιο συνεργείο για την συντήρηση καυστήρα αλλά και το site για να βρω οτιδήποτε χρειαστώ για το σπιτι!

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
5,0

Γρήγορα και άμεση εξυπηρέτηση, πολύ ευγενικός!!!

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Θέρμανση