Λέβητας φυσικού αερίου: Συνδύασε οικονομία και ασφάλεια!

Ο λέβητας φυσικού αερίου σου έχει λύσει τα χέρια; Είσαι από τους τυχερούς που απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εγκατάσταση του; Τότε σίγουρα γνωρίζεις πόσο οικονομικός και αποτελεσματικός είναι. Ξέρεις όμως τι πρέπει να κάνεις για να είναι και ασφαλής; Το σύστημα καυστήρας-λέβητας φυσικού αερίου, αν και θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα, χρειάζεται ετήσια συντήρηση. Η καταλληλότερη εποχή για να γίνει αυτό είναι πριν αρχίσει η περίοδος χρήσης του συστήματος ή αμέσως μετά το τέλος της. Μην ξεκινάς ακόμα να το χρησιμοποιείς λοιπόν. Είναι απαραίτητο να ελέγξεις πρώτα ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του. Γι'αυτό συγκεντρώσαμε για σένα ότι χρειάζεται να ξέρεις για τη συντήρησή του.

Τα 3 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το σύστημα καυστήρας- λέβητας φυσικού αερίου
 

1. Πότε μα ποτέ μην προσπαθήσεις να πειράξεις κάτι από το σύστημα μόνος σου!

Όσο εύκολο και αν νομίζεις ότι είναι, για οτιδήποτε χρειαστείς πρέπει να απευθύνεσαι σε ειδικευμένους υδραυλικούς και τεχνικούς. Διαφορετικά εκτός από τη μεγάλη ζημιά που μπορείς να προκαλέσεις, μπορεί να θέσεις σε κίνδυνο εσένα και τους γύρω σου. Ακόμα και όταν καταλήξεις σε κάποιον επαγγελματία, ζήτα του να σου δείξει την ειδική άδεια που έχει.

2. Τα βήματα συντήρησης που πρέπει να ακολουθήσεις

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου ελέγχου υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στάδια που πρέπει να ακολουθήσεις. Ο λέβητας φυσικού αερίου είναι το πρώτο που πρέπει να ελεχθεί. Στη συνέχεια ακολουθεί ο καυστήρας και ο καθαρισμός της καμινάδας και του καπναγωγού. Έπειτα πρέπει να ελεγχθούν οι ρυθμίσεις του συστήματος, ώστε να εξασφαλίζεται σωστή καύση. Τέλος, ζήτησε από τον επαγγελματία πριν φύγει να κάνει και τις απαραίτητες δοκιμές για να σιγουρευτείς ότι λειτουργούν όλα σωστά.

3. Μη ξεχάσεις το φύλλο καύσης και το αρχείο

Μόλις θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ο επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να εκδώσει το φύλλο καύσης που πιστοποιεί τον έλεγχο που έκανες. Καλό είναι να κρατάς ένα αρχείο με όλα τα σχετικά έγγραφα για να ξέρεις πάντα τι έχει γίνει αλλά και τι πρέπει να προγραμματίσεις για πότε. Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις ένα συμβόλαιο με κάποιον επαγγελματία που να σου εξασφαλίζει τακτική συντήρηση και να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεχάσεις κάποιον έλεγχο. Έτσι ο καυστήρας και ο λέβητας φυσικού αερίου σου, θα έχουν πάντα τη φροντίδα που χρειάζονται όπως και όταν πρέπει.
 

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν με οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεις. Μπες και με ένα κλικ βρες την προσφορά που σου ταιριάζει!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Συντήρηση Θέρμανσης
Περιστέρι 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Σίμος Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Είδος λέβητα:
Πετρελαίου
Επισκευή
Πειραιάς 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Βασίλης Τ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Είδος λέβητα:
Πετρελαίου
Συντήρηση Θέρμανσης
Αθήνα 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
παυλος ρ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση Θέρμανσης
Μέσο θέρμανσης:
Καυστήρα
Είδος καυστήρα:
Τις προσεχείς ημέρες
Είδος λέβητα:
Φυσικού Αερίου
Κόστος 48,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ευγενικός και σωστός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Θέρμανση
5,0

Πόλη καλός επαγγελματίας με αγάπη για τη δουλειά του και τον πελάτη

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
1,0

Ο καυστήρας είχε πρόβλημα, το είχε δει και άλλος πιο πριν και το ανέφερα αυτό στο τηλέφωνο ρωτώντας ξεκάθαρα αν χρεώνεται επίσκεψη σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση. Η απάντηση ήταν όχι. Όταν ήρθε ο μάστορας μου είπε ότι είναι 20 ευρώ μόνο η βενζίνη του που ήρθε. Έβαλε 1 εναλλακτικό που έκανε την υπόθεση ότι χρειάζεται αλλαγή και το πρόβλημα παραμένει.

Για: ENERGEIA MOU / Θέρμανση
4,6

Καλη συνεργασια, αρκετες γνωσεις στον τομεα του και ευγενικος.

Για: Απόστολος Μπουρλής / Θέρμανση
5,0

Ήρθε ο τεχνικος κος Μανώλης. Ήταν πολύ ευγενικος και τυπικος στην ώρα. Βρήκα το πρωί το site, κατευθείαν επικοινώνησα με το συνεργείο και το ιδιο μεσημέρι ήρθε ο τεχνικος. Η δουλειά ήταν πολύ καλή και άμεση. Μου εξήγησε και πράγματα σχετικά με τον καυτήρα, τη λειτουργεία και τη συντήρηση του που δεν ημέρα και είναι χρήσιμα μελλοντικά. Είναι βέβαιο ότι θα ξαναπροτιμησω και το ιδιο συνεργείο για την συντήρηση καυστήρα αλλά και το site για να βρω οτιδήποτε χρειαστώ για το σπιτι!

Για: Κώστας Μπεσδέκης / Θέρμανση
5,0

Γρήγορα και άμεση εξυπηρέτηση, πολύ ευγενικός!!!

Για: Ηλεκτρολογικές & Υδραυλικές Λύσεις / Θέρμανση