6 Λύσεις για Απομακρύνεις τους Κοριούς από το στρώμα σου!

Λύσεις για Απομακρύνεις τους Κοριούς από το στρώμα σου!

Ένα από τα πιο ενοχλητικά έντομα που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου είναι οι κοριοί. Δε γίνονται εύκολα αντιληπτοί, αφού έχουν μέγεθος μόλις 4-7mm. Οι κοριοί τρέφονται με αίμα θηλαστικών, επομένως είναι πιθανόν να βρίσκονται στο σπίτι σου για να τραφούν. Ωστόσο, οι κοριοί στο στρώμα είναι ένα συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο. Πώς θα τους αντιμετωπίσεις, όμως, αποτελεσματικά;

Οι κοριοί μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σου με πολλούς τρόπους. Μόλις αντιληφθείς ότι ζουν κοριοί στο στρώμα, στα ρούχα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, θα πρέπει να τους εξαλείψεις. Εάν αφήσεις να μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα να είσαι σίγουρος/η ότι θα πολλαπλασιαστούν και η αντιμετώπισή τους θα γίνει δυσκολότερο εγχείρημα.

Κοριοί στο Στρώμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Τι γνωρίζεις για τους κοριούς;

Για να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό θα πρέπει να ξέρεις τα πάντα για αυτόν. Εσύ τι ξέρεις για τα μικροσκοπικά ζωύφια; Οι κοριοί δεν έχουν φτερά επομένως έχουν αναπτύξει τα πόδια τους προκειμένου να σέρνονται σε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας. Οι κοριοί τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που δεν μπορείς να αντιδράσεις. Πίνουν το αίμα των ανθρώπων όταν βρίσκουν ακάλυπτα σημεία. Τα έντομα αυτά είναι ικανά να τσιμπούν μέχρι και 10 λεπτά, ενώ μπορούν να ζήσουν αρκετούς μήνες χωρίς τροφή. Ένας θηλυκός κοριός γεννάει 6-10 αυγά ανά εβδομάδα και ζει περίπου 10-20 εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι ο πληθυσμός τους αυξάνεται ραγδαία. Ωστόσο, τα αυγά δε γίνεται να εκκολαφθούν σε θερμοκρασία μικρότερη των 13°C και οι κοριοί πεθαίνουν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 44°C. Ταυτόχρονα, καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι οι κοριοί μπορούν να μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως η ηπατίτιδα Β. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί ότι τη μεταδίδουν στους ανθρώπους μέσω του τσιμπήματος.

Πώς έρχονται στο χώρο σου;

Οι κοριοί λόγω μεγέθους γίνονται δύσκολα αντιληπτοί. Όμως, πώς μπαίνουν στο σπίτι σου; Οι κοριοί στο στρώμα και στο χώρο σου έρχονται μέσω των αποσκευών, των ρούχων και των υφασμάτων. Έχε στο νου σου ότι κατά τη διάρκεια της μέρας μπορούν να κρυφτούν ακόμα και πίσω από κάδρα, στις σχισμές των τοίχων, του πατώματος και των επίπλων. Ειδικά εάν έχεις επισκεφθεί νοσοκομείο, στρατώνα, κατασκήνωση ή ακόμα και ξενοδοχείο, θα πρέπει να προσέξεις μήπως τους φέρεις μαζί σου κατά τη μεταφορά. Φρόντισε, λοιπόν, να μην τοποθετήσεις τις βαλίτσες επάνω στο κρεβάτι σου. Επίσης, μην επιλέγεις μεταχειρισμένα έπιπλα για το σπίτι σου, καθώς ενδέχεται να έχουν προσβληθεί ήδη από κοριούς.

Πώς θα αντιληφθείς ότι ζουν κοριοί στο στρώμα σου;

Ευτυχώς για μας, δυστυχώς για τους κοριούς, αφήνουν ίχνη τα οποία μπορούμε να εντοπίσουμε. Λόγω του γεγονότος ότι τρέφονται με αίμα, αφήνουν υπολείμματα μαύρου χρώματος. Συνεπώς, εάν δεις στις ραφές μαύρες κηλίδες, τότε αυτό είναι ένδειξη ότι υπάρχουν κοριοί στο στρώμα σου. Είναι πιθανότερο να αντιληφθείς την ύπαρξή τους αν ελέγξεις το λευκό σου στρώμα ή το υπόστρωμα, αλλά όχι τα χρωματιστά σεντόνια σου. Επίσης, οι αδένες τους εκκρίνουν μια ιδιαίτερη και έντονη οσμή την οποία μπορείς να καταλάβεις μόνο όταν δεν αερίζεται συχνά ο συγκεκριμένος χώρος. Όταν τσιμπούν οι κοριοί, συνήθως αφήνουν φουσκάλες σχηματίζοντας μια γραμμή σαν γαζί, οι οποίες υποχωρούν σε ένα 24ωρο, πράγμα που θα σε κάνει να υποπτευθείς την ύπαρξή τους. Το τσίμπημά τους πολλές φορές περνά απαρατήρητο και άλλες είναι επώδυνο και προκαλεί φαγούρα. Επίσης, το σάλιο που εκκρίνουν κατά το τσίμπημα ενδέχεται να προκαλέσει αλλεργία σε ευαίσθητους οργανισμούς, έχοντας ως συμπτώματα έντονο πρήξιμο, ναυτία ή εμετό.

κοριοί στο στρώμα

Πώς θα αντιμετωπίσεις τους κοριούς στο στρώμα; 

1. Κάλυψε τις ρωγμές

Οι ρωγμές των τοίχων και του πατώματος είναι η αγαπημένοι κρυψώνα των κοριών. Στα σημεία αυτά κρύβονται και αφήνουν τα αυγά τους κατά τη διάρκεια της μέρας. Επομένως, αν για παράδειγμα ο τοίχος σου έχει ξεφλουδίσει, χρειάζεται άμεση αποκατάσταση, ώστε να μειώσεις τις κρυψώνες τους. Όμως, πριν κλείσεις τις ρωγμές, ρούφηξε με την ηλεκτρική σκούπα τους κοριούς, τα αυγά και τα αλλεργιογόνα, όπως τα αποχωρήματα. Μην ξεχάσεις να πετάξεις τη σακούλα κατευθείαν μόλις τελειώσεις.

2. Πλύνε τα κλινοσκεπάσματα στους 60°C.

Όπως είπαμε, οι κοριοί σκοτώνονται σε θερμοκρασία άνω των 44°C. Εάν έχεις εντοπίσει κοριούς στα ρούχα ή το κρεβάτι σου, τότε πλύνε τα σε υψηλή θερμοκρασία. Προτίμησε να τα πλύνεις στους 60°C και στη συνέχεια στέγνωσε τα κλινοσκεπάσματα σε θερμοκρασία πάνω από 60°C, αλλιώς στον ήλιο. Παράλληλα, με το σίδερο ατμού μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κοριοί στο στρώμα, αν περάσεις με αυτό όλο το κρεβάτι σου.

3. Απομάκρυνε το κρεβάτι από τον τοίχο.

Οι κοριοί κρύβονται στους τοίχους ή στο πάτωμα και δημιουργούν φωλιές για τα αυγά τους. Επομένως, απομάκρυνε το κρεβάτι σου από τον τοίχο, ώστε να μην έχουν άμεση πρόσβαση και αυξηθούν οι κοριοί στο στρώμα.

4. Δημιούργησε φυσικές παγίδες

Εάν έχεις εντοπίσει κοριούς στο στρώμα ή σε άλλο έπιπλο, τότε παγίδευσέ τους και εύκολο και φυσικό τρόπο. Τοποθέτησε ταινία διπλής επικόλλησης σε σημεία όπως γύρω από τα “πόδια” των επίπλων, ώστε να κολλήσουν πάνω οι κοριοί. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις μικρές λεκάνες με κάποιο κολλώδες υγρό.

5. Απώθησε τους κοριούς με αιθέρια έλαια.

Ένας τρόπος πρόληψης και όχι αντιμετώπισης, είναι τα αιθέρια έλαια. Οι κοριοί απεχθάνονται συγκεκριμένα έλαια, επομένως χρησιμοποίησέ τα προς όφελός σου. Τοποθέτησε αιθέριο έλαιο teatree σε μικρά πιατάκια γύρω από το κρεβάτι σου για να προστατευτείς και να μη σε προσελκύσουν. Διαφορετικά, φτιάξε μείγμα από 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 120ml νερό και ψέκασε το στρώμα ή τα ρούχα σου για να απωθήσεις τους κοριούς.

6. Απευθύνσου στους ειδικούς

Είτε οι κοριοί στο στρώμα είναι λίγοι, είτε πολλοί, καλό θα ήταν να καλέσεις ένα συνεργείο αντιμετώπισης κοριών. Οι ειδικοί θα ψεκάσουν κάθε πιθανή εστία κοριών και θα τους εξολοθρεύσουν αποτελεσματικά. Μετά τον ψεκασμό, μην ξεχάσεις να αερίσεις πολύ καλά το χώρο σου. Επίσης, έχε στο νου σου ότι αν έχεις κοριούς στο κρεβάτι σου, το στρώμα και τα σκεπάσματα ψεκάζονται και κλείνονται σε ειδικές σακούλες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να πεθάνουν από ασφυξία. Πριν τα ξαναχρησιμοποιήσεις, φρόντισε να τα καθαρίσεις προσεκτικά, κατά προτίμηση εφαρμόζοντας έναν βιολογικό καθαρισμό.

Εάν υπάρχουν κοριοί στο στρώμα σου, ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να τους αντιμετωπίσεις. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια, απευθύνσου στους ειδικούς πριν το πρόβλημα γίνει μεγαλύτερο! Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την καταπολέμηση κοριών άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα