Συμβουλές για ένα ασφαλές Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με αμάξι!

Τα Χριστούγεννα είναι επιτέλους εδώ, δεν χρειάζεται να ανυπομονούμε άλλο! Μόλις λίγες μέρες έμειναν και η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων έφτασε. Είσαι από τους τυχερούς που έχουν ήδη κανονίσει να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε κάποιο όμορφο μέρος; Τότε έχεις έναν λόγο να χαίρεσαι λίγο περισσότερο. Ωστόσο, αν ετοιμάζεσαι για ένα ταξίδι με αμάξι, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τυχόν απρόοπτα.

Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα πια και ο καιρός έχει αγριέψει. Ακόμα και αν δεν συναντήσεις πολλά χιόνια ή βροχή, είναι σίγουρο ότι το κρύο θα είναι τσουχτερό. Για αυτό, λοιπόν, εκτός από τις βαλίτσες σου, πρέπει να ετοιμάσεις και το αμάξι σου. Για να έχεις ένα ασφαλές ταξίδι, συγκεντρώσαμε για σένα ότι πρέπει να θυμάσαι τόσο για την οδήγηση το χειμώνα, όσο και για την προετοιμασία του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός για ένα ασφαλές ταξίδι με αμάξι!

Μηχανικό μέρος

Θα πάρουμε σαν δεδομένο ότι έχεις κάνει το βασικό service αυτοκινήτου, όπως αναγράφεται στο ειδικό βιβλιαράκι, διαφορετικά δεν έχει νόημα να πούμε κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που έχει γίνει αυτό, πριν από ένα ταξίδι με αμάξι πρέπει να ελέγξεις και μερικά πράγματα ακόμα. Βεβαιώσου ότι τα λάδια του κινητήρα και το υγρό του ψυγείου είναι στις ενδείξεις που πρέπει. Έπειτα, σιγουρέψου ότι το καλοριφέρ είναι καθαρό και οι καθαριστήρες σου λειτουργούν σωστά ή, αν χρειάζεται, συμπλήρωσε νερό. Ακόμη, έλεγξε την κατάσταση των ελαστικών και τον αέρα. Μη ξεχάσεις να τσεκάρεις και τον αέρα στην ρεζέρβα!

Προμήθειες

Αφού έχεις ελέγξει ότι το αυτοκίνητο σου είναι σε καλή κατάσταση για να ταξιδέψει, πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις και τα απαραίτητα για το ταξίδι. Ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, ένα φωσφοριζέ γιλέκο, ένα προειδοποιητικό τρίγωνο, γάντια και ένας φακός, δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αμάξι σου, ανεξάρτητα από την εποχή ή την απόσταση της διαδρομής. Ειδικά, όμως, για ένα χειμωνιάτικο ταξίδι με αμάξι, φρόντισε να έχεις και μια ομπρέλα, μια ξύστρα για τον πάγο, αντιολισθητικές αλυσίδες και καλώδια για την μπαταρία. Οι χαμηλές θερμοκρασίες καταπονούν πολύ την μπαταρία του αυτοκινήτου σου, για αυτό τα καλώδια θεωρούνται αναγκαία.

Οδήγηση

Ακολουθώντας τα παραπάνω προετοιμάζεις το αμάξι σου για το ταξίδι. Το κομμάτι της οδήγησης, όμως, εξαρτάται από εσένα. Αν υπάρχει χιόνι, πάγος ή βροχή, η προσοχή σου πρέπει να είναι απόλυτα εστιασμένη στο δρόμο. Οι απότομες κινήσεις και οι υψηλές ταχύτητες είναι απαγορευμένες. Σε περίπτωση που ο δρόμος έχει παγώσει απόφυγε τις ανηφόρες. Αν αναγκαστείς να σταματήσεις, το αμάξι δεν θα καταφέρει να ξαναξεκινήσει και το καλύτερο είναι να το αφήσεις σιγά - σιγά να τσουλήσει μέχρι ένα ίσωμα και να ξαναδοκιμάσεις. Ακόμη, αν παρκάρεις και γυρνώντας βρεις το αμάξι σκεπασμένο με χιόνι, είναι σημαντικό να το καθαρίσεις καλά, ακόμα και στην οροφή. Τέλος, μην αμελείς τις αποστάσεις ασφαλείας και να θυμάσαι ότι, στον ολισθηρό δρόμο, οι αποστάσεις πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα