Τα κορυφαία tips για την αποτρίχωση ποδιών !

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αποτρίχωση ποδιών θα βρεθεί και πάλι ανάμεσα στις καθημερινές έγνοιες των γυναικών. Αρχίσες να φοράς φορέματα, φούστες και σορτσάκια και δεν θέλεις να έχεις τρίχες και σημάδια στα πόδια; Με απόλυτη κατανόηση για τις ανάγκες σου και ενόψει των ζεστών ημερών που έρχονται, ρωτήσαμε τις καλύτερες αισθητικούς της πλατφόρμας μας ποια είναι τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξουμε, αν θέλουμε να έχουμε καθαρό, λείο και απαλό δέρμα φέτος το καλοκαίρι! Πάμε να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές που μας έδωσαν οι αισθητικοί, αν θέλουμε να κάνουμε τέλεια αποτρίχωση ποδιών…

1. Διάλεξε την κατάλληλη ώρα.

Αν έχεις σκοπό την επόμενη μέρα να κάνεις εμφάνιση με το κοντό φόρεμα σου ή να βάλεις μια αέρινη φούστα με σκίσιμο, δώσε λίγο χρόνο στο δέρμα σου να “απορροφήσει” οποιονδήποτε ερεθισμό. Γενικά, το απόγευμα και κυρίως οι τελευταίες ώρες του συνιστώνται ακράδαντα, για την αποτρίχωση ποδιών, αφού τότε έχει πέσει ο ήλιος και είσαι συνήθως και εσύ πιο χαλαρή. Επίσης, ακόμα και στην περίπτωση που κοκκινίσουν τα πόδια σου το απόγευμα, θα δώσεις περιθώριο αρκετών ωρών στο δέρμα σου για να “ηρεμίσει” μέχρι την επόμενη ημέρα.

2. Απόφυγε τον ήλιο.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο δημιουργούνται κοκκινίλες και ερεθισμός στο δέρμα σου μετά την αποτρίχωση ποδιών, είναι η έκθεση στον ήλιο. Η καλύτερη λύση για να εμποδίσεις την παρουσίαση τέτοιων συμπτωμάτων είναι να αποφύγεις εντελώς τον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση. Αν έχεις κανονίσει να πας στην παραλία μετά την αποτρίχωση ποδιών, φρόντισε να καθίσεις κάτω από την ομπρέλα και μην παραλείψεις να βάλεις αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 50!

3. Ψευδοθυλακίτιδα ή αλλιώς το “γύρισμα” της τρίχας.

Αν το γύρισμα της τρίχας είναι από τα μόνιμα προβλήματα που αντιμετωπίζεις κατά την αποτρίχωση ποδιών, υπάρχει μια λύση για σένα. Βάλε την απολέπιση στη ζωή σου για να απομακρύνεις τα νεκρά κύταρρα στην περιοχή των ποδιών και θα δεις το δέρμα σου να αλλάζει. Αν σχεδιάζεις να κάνεις αποτρίχωση ποδιών, καθάρισε πρώτα την περιοχή με αντισηπτικό σαπούνι ή οινόπνευμα, ενώ, αφού τελειώσεις, καταπράυνε το δέρμα σου με ενυδατική κρέμα ή λάδι.

4. Απόφυγε τα στενά ρούχα και το γυμναστήριο.

Ένα “must” μετά την αποτρίχωση ποδιών είναι να φορέσεις φαρδιά και άνετα ρούχα ώστε να εμποδίσεις τον ερεθισμό του δέρματος, που μπορεί να προκαλέσουν τα στενά. Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις δραστηριότητες που δημιουργούν εφίδρωση, καθώς ο ιδρώτας ευνοεί την εξάπλωση βακτηρίων και μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση σημαδιών και εξανθημάτων.

5. Υπομονή, μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Για να μπορέσεις να κάνεις αποτρίχωση ποδιών και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι οι τρίχες των ποδιών σου να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος, περίπου 3-5 χιλιοστά. Μην βιαστείς να απαλλαγείς από τις τρίχες των ποδιών σου, διαφορετικά μπορεί να επιβαρύνεις το δέρμα σου χωρίς λόγο και να προκαλέσεις την ξηρότητα του.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα