Πόσο καλά σχεδιασμένο είναι το λογότυπο σου;

Η ύπαρξη ενός λογοτύπου αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αναγνωρίσιμης εικόνας με αντιπροσωπευτικούς συνειρμούς για την ταυτότητα μιας επιχείρησης ή ενός προϊόντος στο μυαλό των πιθανών πελατών. Είναι λοιπόν πολλά παραπάνω από απλές λέξεις και σύμβολα. Το λογότυπο είναι το σήμα μιας επιχείρησης ή ενός προϊόντος.

Πώς θα διαπιστώσεις ότι το λογότυπο σου είναι πραγματικά καλοσχεδιασμένο;

1. Κάνει την επιχείρηση ή το προϊόν σου να ξεχωρίζει;

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό στίβο, ένα καλό λογότυπο πρέπει να σε κάνει να ξεχωρίζεις. Στο αντίκρυσμα του λογοτύπου  πρέπει να γίνεται πλήρως αντιληπτό το είδος της επιχείρησής ή του προϊόντος καθώς και η τοποθέτησή τους στην αγορά. Πρέπει λοιπόν να είναι μοναδικό, να συμβαδίζει με τη συνολική επικοινωνιακή στρατηγική και να αποτυπώνεται εύκολα.

2. Προσδιορίζει την αγορά-στόχο σου;

Ένα καλό λογότυπο πρέπει να είναι σχεδιασμένο βάσει των μοναδικών ιδιοτήτων μιας επιχείρησης ή ενός προϊόντος και να περιλαμβάνει στοιχεία που θα το αναδείξουν στο στοχευμένο κοινό. Ένα σύνθετο λογότυπο με πληθώρα χρωμάτων και συμβόλων λόγου χάρη, είναι δύσκολο να αντιπροσωπεύσει σωστά μία χαμηλού κόστους υπηρεσία. Σε μία τέτοια περίπτωση ένα λιτό λογότυπο θα ταίριαζε καλύτερα.

3. Αναγράφεται η επωνυμία;

H αναγραφή της επωνυμίας δεν αποτελεί την καλύτερη πρακτική για όλες τις περιπτώσεις. Σε περίπτωση που η επωνυμία είναι το επίθετό σου, θα μπορούσες να το παραλείψεις. Εάν όμως την επωνυμία αποτελεί κάποια άλλη λέξη ιδιαίτερης σημασίας για την εταιρική σου ταυτότητα, η αναγραφή της πιθανώς να είναι εξέχουσας προσοχής.

4. Τι προκύπτει από την έρευνα αγοράς;

Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσεις εάν το λογότυπό σου είναι πετυχημένο είναι να κάνεις μία έρευνα αγοράς. Μη φοβηθείς να πάρεις τη γνώμη των πελατών σου. Ρώτησέ τους αν έχει αποτυπωθεί στη μνήμη τους και εάν κρίνουν οτι ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστιά στοιχεία.

Η δημιουργία ενός λογοτύπου πραγματοποιείται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή από καταρτισμένους και έμπειρους designers και προκύπτει μέσα από μια σύνθετη διαδικασία μελέτης και σχεδιασμού που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.

Δεν πληροί το λογότυπό σου τις παραπάνω προδιαγραφές; Ο επανασχεδιασμός του μπορεί να αναδείξει την επιχείρηση ή το προϊόν σου. Εάν πάλι η επιχείρησή σου δεν έχει λογότυπο, είναι πλέον καιρός να αποκτήσει τη δική της “υπογραφή”!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Άμεση ανταπόκριση με συνέπεια και επαγγελματισμό.Αυτο χρειαζόμαστε .

Για: Δημήτρης Σιμιτζόγλου / Ξυλουργικές Eργασίες
3,0

Ευγενική κυρία, αλλά μετά από έλεγχο ουτε καν οσα βλέπει η πεθερά! Στο σαλόνι δεν μπήκε σκούπα κάτω από τους καναπέδες, οχι καλό ξεσκόνισμα και σε σημεία καθόλου ξεσκόνισμα, στην κουζίνα δεν έγιναν τα πλακάκια και σε σημεία δεν σκουπιστηκε, το υ/δ σε σημεία δεν σκουπιστηκε και δεν ξεσκονιστηκε παρα μονο το πανω μερος των κομοδίνων, καμία άλλη επιφάνεια. Το μπάνιο απογοήτευση, δεν σκουπιστηκε καν και καθαριστηκαν τα πάνω πάνω. Τα πλακάκια δεν καθαριστηκαν ποτέ ούτε η πόρτα του μπάνιου ούτε πολλά σημεία του μπάνιου, δυστυχώς! Όσο αφορά τους εξωτερικούς χώρους, τα παντζούρια έγιναν με vetex και νερό, με αποτέλεσμα να μείνουν νερα με λάσπες και το μπαλκόνι σφουγγαριστηκε μετά από πρωτοβουλία της κυρίας, αντί να ρίξει νερό με το λάστιχο επειδή όπως μου ανέφερε, μόλις το διαπίστωσα, καμία δεν προτιμά να ρίχνει νερό. Αποτέλεσμα να μην έχει καθαριστεί καλά και οι διάδρομοι των παραθύρων να παραμείνουν βρώμικοι. Εκτιμώ την προσπάθεια της κυρίας αλλά δεν αρκεί, πόσο μάλλον όταν δίνουμε τόσα λεφτά.

Για: Αμαλία Συλαίδου / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Αρίστος επαγγελματίας! Πολύ καλός στην δουλειά του. Διέπεται απο συνέπεια. Πολυ καλές τιμές !

Για: Χρήστος Γιατσης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Για: Παναγιώτης Σταθελάκης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
2,4

επρεπε να κλείσει τον γενικο νερου πριν αρχισει την εργασια, διστυχως πλημμυρήσαμε.....

Για: Θανάσης Παπαντώνης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Αν και πρώτη φορά σε εμάς, κινήθηκε με άνεση και αποτελεσματικότητα .Συνεργασιμη ,πειθαρχημένη, οργανωτική, διακριτική και διεκπεραιωτικη χωρίς καθυστερήσεις.

Για: Άννα Αρβανίτη / Καθαρισμός Σπιτιού