Μουσική! ♪♫ Απογειώνει ή Σκοτώνει την Παραγωγικότητά σου;

Στην Ελληνική μυθολογία, οι 9 Μούσες είναι θεές που εμπνέουν την ανθρωπότητα να δημιουργήσει τη μουσική, την τέχνη, την ποίηση και όλες τις δημιουργικές τέχνες. Αποτελώντας ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων, η μουσική άξια συγκαταλέγεται στις “θεϊκές” ανακαλύψεις της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Η μελωδία της μουσικής ,όμως, βοηθάει τον άνθρωπο να δημιουργήσει;

Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται υπό τους ήχους μελωδιών τίθεται το ερώτημα: Το μουσικό άκουσμα κάνει πραγματικά έναν εργαζόμενο πιο παραγωγικό; Σύμφωνα με τα ευρήματα μοντέρνων ερευνών:

♠ Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση ενός εργαζομένου.

Οι μελωδικοί ήχοι βοηθούν στην απελευθέρωση ντοπαμίνης στην περιοχή ανταμοιβής του εγκεφάλου, επιδρώντας θετικά στη διάθεσή του.

♠ Μπορεί να βοηθήσει τη διεκπεραίωση επαναλαμβανόμενων εργασιών.

Όταν μια εργασία έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα, οι έρευνες συστήνουν πως η μουσική είναι ευεργετική.

♠ Παρεμποδίζει τη διαδικασία μάθησης και μπορεί να διασπάσει την προσοχή.

Όταν πρόκειται για την απορρόφηση ή ανάλυση νέων πληροφοριών, η μουσική δε συστήνεται λόγω του οτι αποσπά σε μεγάλο βαθμό την προσοχή σου.

Επομένως η αγαπημένη σου συνήθεια μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες στην παραγωγικότητά σου, όμως όταν διαλέγεις τη μουσική με την οποία θα συντροφεύσεις την εργασία σου καλό είναι να έχεις ορισμένα πράγματα στο μυαλό:

√ Άκουσε μελωδίες που δεν περιλαμβάνουν λέξεις.

Το άκουσμα λέξεων ενεργοποιεί γλωσσικά κέντρα στον εγκέφαλο, τα οποία μπερδεύονται με οποιαδήποτε άλλη γλωσσική δραστηριότητα (ανάγνωση, γραφή, ομιλία, κλπ.). Η κλασσική μουσική (Baroque) θεωρείται μια από τις επιλογές που “δουλεύουν” καλύτερα.

√ Προτίμησε τραγούδια που σου είναι γνώριμα.

Δεδομένου ότι όταν ακούς πρώτη φορά ένα τραγούδι δεν ξέρεις τι να περιμένεις, έχεις την τάση να ακούς προσεκτικά για να “δεις” τι θα επακολουθήσει.

√ Δοκίμασε διαφορετικές ταχύτητες ή ρυθμούς της μουσικής.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι η μουσική σε ορισμένους ρυθμούς επηρεάζει ορισμένους τύπους εγκεφαλικών κυμάτων.

Ο καλύτερος όμως κριτής για να πει αν η μουσική απογειώνει ή σκοτώνει την παραγωγικότητά σου... είσαι εσύ ο ίδιος!

Εσένα σου αρέσει να δουλεύεις υπό το άκουσμα μουσικής;

 H ομάδα του Douleutaras.gr

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Τον προτείνω ανεπιφύλακτα εξαιρετικός μάστορας και άριστη δουλειά.. Και πάνω από όλα άνθρωπος που σπανίζει στις μέρες δεν έχει αλλά αστεράκια να βάλω και με λυπεί !!!

Για: Κωνσταντίνος Βουγιούκας / Πατώματα - Δάπεδα
5,0

Ενώ στο παρελθόν είχα καλέσει τεχνικό για να αλλάξει ένα λάστιχο στον φούρνο της κουζίνας και μου είχε πάρει 30 € μόνο για την επίσκεψη με την προοπτική ότι θα έψαχνε το ανταλλακτικό και θα επικοινωνούσε μαζί μου, ο οποίος δεν φάνηκε ποτέ. Ο συγκεκριμένος μάστορας με πήρε τηλ την επόμενη του έστειλα το μοντέλο της κουζίνας σε δύο ώρες είχε έρθει και σε δέκα λεπτά είχε τελειώσει μαζί με την αντικατάσταση της λάμπας του φούρνου που δεν άναβε εδώ και πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια για την άμεση εξυπηρέτηση του ,τον επαγγελματισμό του

Για: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης / Service
5,0

Ο κ. Νίκος είναι εξαίρετος επαγγελματίας. Άμεσος συνεπής, ευγενής με χαμόγελο. Ανέλαβε το έργο αμέσως μετά το τηλεφώνημα και τη συνεννόηση μας . Έφερα τα υλικά έστρωσε χαρτί στο χώρο και καθάρισε μετά την αποπεράτωση του έργου. Δούλεψε με χαμόγελο και διάθεση χωρίς χαζεματα , φλυαρίες και καθυστερήσεις. Έμεινα ικανοποιημένη από τη συνεργασία μας και θα τον χρησιμοποιήσω σε ο,τι χρειαστώ και βέβαια τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Ευχαριστώ πολύ κ. Νίκο.

Για: Νίκος Μαζε / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Άριστη στη δουλειά της και προσεκτική με συνέπεια και τάξη! Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Για: Μαρία Πελιβανίδου / Καθαρισμός Σπιτιού
4,9

Αν εξαιρέσουμε μια μικρή αβλεψία, που τη διόρθωσε συντομότατα, βρήκα άψογη μέχρι στιγμής την εργασία του (και λέω μέχρι στιγμής, αν και έχει ολοκληρωθεί, λόγω του ότι περιλαμβάνει υγρασία σε τοίχους). Απόλυτα συνεπής στους χρόνους, με το χώρο σε άριστη καθαρή κατάσταση μετά την ολοκλήρωση. Ίσως λίγο πιο πάνω η τιμή από ότι θα ήθελα, αλλά τελικά και στις υπηρεσίες ότι πληρώσεις παίρνεις! Ήδη τον σύστησα σε γείτονα!

Για: Γιαννης Ματσόλης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Ευγένεια και προθυμία. Τόσο η τηλεφωνική επικοινωνία όσο και απο η από κοντά εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική! Ευχαριστώ πολύ!

Για: Δημήτριος Τσιριβάκος / Μετακόμιση εντός του ίδιου Νομού