Χρειάζεται το παιδί μου μαθήματα μαθηματικών;

Ένας από τους μεγαλύτερους καημούς των περισσότερων γονιών είναι να δουν το παιδί τους να διαπρέπει στο σχολείο! Τα παδιά ξεκινούν, πλέον, από πολύ μικρή ηλικία μαθήματα μαθηματικών, αγγλικών, γαλλικών, ελληνικών, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται στο σχολείο.

Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που συνοδεύει τη σχολική εκπαίδευση στις μέρες μας, σε συνδυασμό με τις αμέτρητες εξωσχολικές δραστηριότητες και το ασταθές οικογενειακό πρόγραμμα, οδηγούν πολλές φορές τα παιδιά σε μια σύγχυση. Φυσικά, υπάρχουν μαθητές που λειτουργούν εξαιρετικά με μια καλή δασκάλα στο σχολείο και απλά λίγη βοήθεια από τους γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέλφια, στο σπίτι.

Δυστυχώς, όμως, αυτή η κατηγορία μαθητών δεν συνιστά την πλειονότητα. Τα περισσότερα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ειδικά σε μικρή ηλικία, όταν έχουν μια μικρή βοήθεια από κάποιον δάσκαλο ή καθηγητή. Ειδικά για τα μάθηματα μαθηματικών, όπου τα θεμέλια πρέπει να είναι πολύ γερά για να μπορέσει το παιδί να κατανοήσει και να συνεχίσει, τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται άμεσα.

Πώς μπορείς να καταλάβεις, όμως, αν το παιδί σου έχει πράγματι κενά ή αν απλώς πρέπει να καταβάλει λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια στο σχολείο; Το Douleutaras.gr ρώτησε αξιολογημένους καθηγητές  ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει κάθε γονιός και πότε έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει, πράγματι, το παιδί μαθήματα μαθηματικών.

Το παιδί σου θα χρειαστεί μαθήματα μαθηματικών αν:

1. Ο έλεγχος του έχει “πέσει” αισθητά.

Αν το παιδί έχει φτάσει ήδη σε ηλικία, όπου παίρνει έλεγχο με βαθμούς και σημειώσεις ανά τρίμηνο, τότε είναι αρκετά εύκολο να καταλάβεις, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μια μικρή διαφορά από Α σε Α-, ασφαλώς δεν είναι ενδεικτική αλλά σημαντικές διακυμάνσεις θα πρέπει να ελέγχονται προτού είναι πολύ αργά. Αν ο βαθμός του παιδιού πέσει από το Α+ στο B, ίσως να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη βοήθεια.

2. Αποφεύγει να ασχοληθεί με τα μαθήματα μαθηματικών.

Ασφαλώς και δεν μπορεί να αρέσουν σε όλα τα παιδιά τα μαθηματικά, ωστόσο αν αυτό παρουσιαστεί από μικρή ηλικία ή στα ξαφνικά, θα πρέπει να εξετασθεί. Τα παιδιά ενθουσιάζονται πολύ εύκολα, ειδικά σε μικρές τάξεις του δημοτικού, όπου μαθαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Τρελαίνονται να μετρούν και να υπολογίζουν, να λένε την ώρα, να προσθέτουν χρήματα και γενικώς, είναι σπάνιο να συναντήσεις παιδί που απεχθάνεται τα μαθηματικά από νεαρή ηλικία. Η ξαφνική έλλειψη ενθουσιασμού και η αποφυγή των καθηκόντων είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να παραβλέψεις.

 3. Παρουσιάζει σημάδια έλλειψης αυτοπεποίθησης.

Αν το παιδί σου έχει αρχίσει να παραπονιέται για το σχολείο, να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να καταλάβει ορισμένες έννοιες και να διαμαρτύρεται για άλλα παιδιά, έχεις ήδη τρία αρκετά αρνητικά σημάδια. Τα μαθηματικά, καλώς ή κακώς, συνδέονται στερεοτυπικά με την εξυπνάδα, με αποτέλεσμα το παιδί να αισθάνεται πολύ μειονεκτικά όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Σχολικά πειράγματα όπως: “ O Δημήτρης είναι χαζός, δεν έλυσε την άσκηση.”, “Εγώ είμαι πιο έξυπνη από εσένα.” μπορούν να λειτουργήσουν πολύ αρνητικά για την ψυχοσύνθεση ενός παιδιού. Μην ανησυχείς, όμως, γιατί τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή ώθηση!

4. Αισθάνεται συχνά μπερδεμένο σχετικά με τα μαθήματα μαθηματικών.

Ένα ισχυρό σημάδι που δείχνει ότι το παιδί δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με τα μαθήματα μαθηματικών, είναι η συνεχής αναβλητικότητα και η σύγχυση. Ένα παράδειγμα είναι να μη θέλει να ξεκινήσει μια άσκηση ή ακόμα και αν θέλει, να μην ξέρει από πού να αρχίσει. Το σημαντικότερο σημείο όπου θα μπορέσει να βοηθήσει η πρόσληψη ενός καθηγητή είναι ότι το παιδί θα μάθει να λειτουργεί μεθοδικά και θα αποκτήσει μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό του.

Αν έχεις εντοπίσει 2 ή περισσότερα σημάδια στο παιδί σου, θα πρέπει να αναλάβεις γρήγορα δράση!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

δεν καταλάβαμε πότε τελειώσαμε! γρήγορος αποτελεσματικός ευγενικός πρόθυμος ! έχει ήδη αναλάβει και άλλη εργασία στο σπίτι μας . απο τιμές θεωρώ σε ότι κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια ! πολύ σημαντικό ότι αυτός και η ομάδα του είναι παιδιά νεαρής ηλικίας,που φαίνεται να έχουν μεράκι, επομένως είτε συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση είτε αποφάσισαν απο επιλογή να ξεκινήσουν αυτό το επάγγελμα , βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο!

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Εξαιρετικοί ο Αχιλλέας και ο κύριος Βασίλης,θα τους προτιμήσουμε για ότι χρειαστούμε

Για: Mr. Paint / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Άψογος επαγγελματίας, εργατικός, συνεπής και φιλότιμος...τον συστήνω ανεπιφύλακτα πλέον

Για: Γιάννης Φλέσσας / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Εξαιρετική επαγγελματίας και άνθρωπος

Για: Χαρούλα Τσινοπούλου / Εργασίες Πολιτικού Μηχανικού / Αρχιτέκτονα
4,5

Πολύ πρόθυμος και εξυπηρετικός

Για: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΜΙΧ. / Τζάμια - Υαλοπίνακες - Πλεξιγκλάς
5,0

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ “ΛΑΘΟΣ ΜΑΡΚΑ” ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΉΣΩ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΟΥ ΈΝΑ ΠΛΉΡΕΣ ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΎ ΑΠΌ ΈΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΈΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥ! ΡΏΤΗΣΑ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΎΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΆΝΗ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΕΎΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΎ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΆΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ CCTV.… ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΆΔΙΚΟ! ΚΆΝΟΝΤΑΣ ΑΊΤΗΜΑ ΣΤΟ DOULEUTARAS.GR ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΩ ΚΑΙ ΑΠΌ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΆ, ΕΊΔΑ ΤΟ ΦΆΝΗ ΠΡΏΤΟ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ. ΧΩΡΊΣ ΠΛΈΟΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΚΈΨΗ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΏ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΑΖΊ ΤΟΥ ΉΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΛΕΠΤΌ! Ο ΟΡΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ! ΆΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ, ΕΥΓΕΝΙΚΌΣ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΌΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ ΉΞΕΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥ! ΒΡΉΚΕ ΛΎΣΕΙΣ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΆΛΛΟΙ ΜΟΥ ΛΈΓΑΝΕ “ΔΕ ΓΊΝΕΤΑΙ”. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ ΣΕ ΑΣΥΝΑΓΏΝΙΣΤΕΣ ΤΙΜΈΣ! ΜΆΛΙΣΤΑ, ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΉΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΎΣ ΛΌΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΉΤΑΝ ΤΟ ΊΔΙΟ ΆΨΟΓΟ! ΤΟΝ ΈΧΩ ΣΥΣΤΉΣΕΙ ΉΔΗ ΣΕ ΦΊΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ! ΜΠΡΆΒΟ ΦΆΝΗ, ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΈΤΣΙ! ΜΠΡΆΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΤΟΥ DOULEUTARA.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΆΘΕ ΜΟΥ ΑΙΤΗΜΑ! ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ, ΘΑΝΟΣ

Για: ΘΕΟΦΑΝΗΣ MANΗΣ ATLAS SECURITY / Συστήματα Ασφαλείας