3+1 βήματα που πρέπει να κάνεις όταν στάζει η βρύση!

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν πόσο εκνευριστική είναι μια βρύση που στάζει αλλά κυρίως για το πόσο ασύμφορη μπορεί να αποδειχτεί. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι αποτελεί ένα από τα πιο συχνά υδραυλικά προβλήματα. Η πιθανότητα, κάποια στιγμή, να στάζει η βρύση του σπιτιού μας είναι μεγάλη και για αυτό καλό είναι να ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε. Τουλάχιστον μέχρι να αναλάβει κάποιος επαγγελματίας.

Όλα όσα πρέπει να κάνεις όταν στάζει η βρύση στο σπίτι!

1. Προετοιμάσου κατάλληλα.

Όταν ξεκινάς να κάνεις τέτοιες δουλειές προφανώς χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εργαλεία. Η πιθανότερη αιτία που στάζει η βρύση σου είναι τα λαστιχάκια που έχουν φθαρεί. Άρα ξεκίνα από αυτό και προμηθεύσου εκείνα που αντιστοιχούν στη βρύση σου. Για τη συνέχεια θα χρειαστείς ένα κάβουρα και ένα κατσαβίδι. Μη δοκιμάσεις να κάνεις πειράματα χωρίς να έχεις αυτά τα εργαλεία. Πίστεψε μας θα ταλαιπωρηθείς πολύ.

2. Πιάσε δουλειά.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις, για να μην έχεις να αντιμετωπίσεις χειρότερα μετά, είναι να κλείσεις την κεντρική παροχή νερού για το σπίτι. Στη συνέχεια, άνοιξε τέρμα τη βρύση σου μέχρι να αδειάσει από όλο το νερό που έχει παγιδευτεί εκεί. Τώρα ήρθε η ώρα για δράση. Με τον κάβουρα σου ξεβίδωσε την βρύση και με το κατσαβίδι βγάλε τη βίδα που συγκρατεί το λαστιχάκι στο στόμιο.

3. Παρατήρησε το λαστιχάκι.

Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, αυτή τη στιγμή πρέπει να κρατάς το λαστιχάκι στο χέρι σου. Παρατήρησε καλά αν είναι φθαρμένο ή απλά βρώμικο. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα, αν θες οι λογαριασμοί σου να παραμείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς απλά να το καθαρίσεις καλά και να το ξαναβάλεις στη θέση του. Αφού έχεις κάνει όλη αυτή τη διαδικασία, δεν είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις και έναν καλό προληπτικό καθαρισμό στο σιφόνι σου;

4. Τοποθέτησε τα πίσω στη θέση τους. 

Αφού διόρθωσες αυτό που έπρεπε για να μη στάζει η βρύση σου, ώρα να μαζέψεις τα πράγματα σου και να ελέγξεις τα αποτελέσματα. Ξαναβίδωσε προσεχτικά την κεφαλή της βρύσης και άνοιξε πάλι το γενικό διακόπτη. Ανοιγόκλεισε μερικές φορές τη βρύση για να αποκατασταθεί η ροή. Όταν το νερό κυλάει ομαλά πρέπει να παρατηρήσεις αν το πρόβλημα συνεχίζεται ή τα έχεις καταφέρει. Αν το βράδυ μέσα στον ύπνο σου ακούσεις πάλι αυτό τον ενοχλητικό θόρυβο, μη το σκέφτεσαι άλλο. Απευθύνσου σε έναν επαγγελματία που θα λύσει το πρόβλημα εύκολα και άμεσα.

Λίγο - πολύ όλοι έχουμε αναρωτηθεί ή θα αναρωτηθούμε σύντομα τι πρέπει να κάνουμε όταν στάζει η βρύση στο σπίτι μας. Μη σπας το κεφάλι σου! Μπες στο Douleutaras.gr και βρες τη βοήθεια που χρειάζεσαι από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες θερμουδραυλικούς

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση στον κ. Παυλίδη ως επαγγελματία είναι ότι τήρησε με Ευρωπαϊκή ακρίβεια όλα τα ραντεβού που είχαμε για να δει τη βλάβη, να μου δώσει προσφορά και να έρθει τελικά να κάνει τις εργασίες. Είναι επαγγελματίας και γνώστης του αντικειμένου του. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Ο Βασίλης ήταν αποτελεσματικός και γρήγορος στη δουλειά του. Ευγενικός και συνεπής στην ώρα του. Εμεινα ευχαριστημενη και τον συστήνω ανεπιφυλακτα

Για: SPEEDY ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Γουβιώτης Βασίλης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Πολύ εξυπηρετικός, ευγενικός και ήρθε άμεσα.

Για: Παναγιώτης Βαγιόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,9

Συνεννόηση με τη γραμματεία άψογη. ήρθε ο άνθρωπος νωρίτερα απ'οσο είχε αρχικά ενημερώσει (κατόπιν συνεννόησης φυσικά). Τελείωσε γρήγορα. Μου εξηγούσε τι κάνει, γιατί και πόσο θα κοστίσει. Δεν έκανε καμία ενέργεια χωρίς να ενημερώσει πριν. Ευγενικός και τα άφησε όλα πεντακάθαρα.

Για: WMD Solution / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑΧΕΊΑ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ.ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
1,4

Δεν έκανε σωστή δουλειά μου τρυπησε τον τοιχο κ εκανε δουλεια με την οποια θα μπορουσα να την κανω μονη μου με αποτέλεσμα να φτιάξω τον τοίχο εγώ

Για: Θανάσης Παπαντώνης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες