5 λάθη στην αποτρίχωση & τρόποι για να τα αποφύγεις!

Το καλοκαίρι όλες οι γυναίκες αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο για την περιποίηση των μαλλιών, της επιδερμίδας μας και του σώματος μας. Πολλές φορές, όμως, ακόμη και αν φοράμε απαλές και μυρωδάτες κρέμες, το δέρμα μας εξακολουθεί να εμφανίζει παράξενες κοκκινίλες και φουσκαλίτσες και αναρωτιόμαστε το γιατί. Η απάντηση βρίσκεται σε λάθη στην αποτρίχωση, που κάνουμε σχεδόν όλες!

Το Dοuleutaras.gr ρώτησε έμπειρες αισθητικούς ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στην αποτρίχωση και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας στην εντέλεια, ειδικά τώρα που έχουμε κανονίσει τις διακοπές μας ή τις απολαμβάνουμε!

Λάθη στην αποτρίχωση: Tα προβλήματα & οι λύσεις τους!

1. Ξεχασμένα ξυραφάκια

Αποφάσισες τελευταία στιγμή να βγεις, ξέχασες να πας supermarket και πίστεψες ότι δεν είναι πολύ κακό να χρησιμοποιήσεις για 5η φορά το ξυραφάκι μιας χρήσης που αγόρασες την προηγούμενη εβδομάδα. Φρόντισε να αλλάζεις συχνά τα ξυραφάκια στο μπάνιο σου, διαφορετικά θα υποφέρεις από ερεθισμούς και κοψίματα.

2. “Απροετοίμαστο” δέρμα

Μην ξεχνάς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται. Ακόμη ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην αποτρίχωση είναι η αμέλεια της προετοιμασίας του δέρματος. Πριν από κάθε αποτρίχωση, μπορείς να κάνεις απολέπιση, ώστε να καθαρίσεις και να απαλύνεις το δέρμα σου. Έτσι θα γλιτώσεις και από τον κίνδυνο θυλακίτιδας, αφού η απολέπιση βοηθά στην αποβολή των νεκρών κυττάρων και στην ομαλή πορεία των τριχών.

3. Όχι στην αποτρίχωση τις “δύσκολες” μέρες του μήνα

Η μεγάλη ροή του αίματος σε συνδυασμό με τις ορμονικές αλλαγές που βιώνει το σώμα μας, έχουν ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πολύ εντονότερα τον πόνο όταν έχουμε περίοδο. Οι έμπειρες αισθητικοί μας συνιστούν να κανονίζουμε την αποτρίχωση μας, ιδανικά, περίπου στη μέση του κύκλου για να μειώσουμε τον πόνο και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

4. Πρώτα μπάνιο, μετά αποτρίχωση

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην αποτρίχωση είναι ότι πολλές φορές γίνεται “στο πόδι”. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το δέρμα μας θέλει το χρόνο του για να μαλακώσει και να ανοίξουν οι πόροι του. Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις αποτρίχωση αμέσως μετά το μπάνιο αφενός για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου και αφετέρου για να αποφύγεις την επαφή του κεριού ή της ξυριστικής μηχανής με ρύπους και βακτήρια.

5. Ξύρισμα με σαπούνι

Το ξύρισμα με σαπούνι μπορεί να μας γλιτώνει χρόνο και χρήματα αλλά κάνει μεγάλο κακό στην επιδερμίδα μας. Μπορείς να χρησιμοποίησεις ειδικά τζελ ή ακόμη και μαλακτική κρέμα μαλλιών για να διατηρήσεις το δέρμα σου λείο και απαλό. Διαφορετικά το δέρμα σου θα είναι ξηρό και αφυδατωμένο στις διακοπές.

Αν έχεις προγραμματίσει τις διακοπές σου αλλά δεν έχεις επιμεληθεί ακόμη το ζήτημα της αποτρίχωσης, μη διστάσεις να απευθυνθείς σε μια από τις επιλεγμένες και αξιολογημένες αισθητικούς της πλατφόρμας μας!

Κλείσε ραντεβού άμεσα και άφησε πίσω σου τα λάθη στην αποτρίχωση!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα