Τι εννοείς διακοπές τέλος και από αύριο δουλειά;;;

“Κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται περισσότερο τις διακοπές από τον άνθρωπο που μόλις γύρισε από αυτές” - ElbertHubbard

Μόλις επέστρεψες από τις διακοπές έχοντας πάρει μαζί σου μια βαλίτσα από όμορφες αναμνήσεις και εικόνες... Όμως παρόλο που “γέμισες” τις μπαταρίες σου, αντί να νιώθεις αναζωογοννημένος, έχεις κυριευτεί από ένα συναίσθημα μελαγχολίας και  δεν μπορείς με τίποτα  να “χωνέψεις” το γεγονός οτι ο χρόνος κύλησε τόσο γρήγορα. Η επιστροφή στη δουλειά  δεν είναι εύκολη... Όμως δεν είσαι μόνος σου μελαγχολικέ μετα-παραθεριστή! Ο Douleutaras είναι εδώ για να σε συμβουλέψει πώς να ξαναρχίσεις να δουλεύεις μετά τις διακοπές!

Δώσε σημασία στη δύναμη της ανθρώπινης επικοινωνίας

Είναι αδύνατον να πιάσεις κατ' ευθείαν δουλειά, χωρίς ένα ελάχιστο διάστημα μετάβασης. Συνομίλησε για λίγο με τους συνεργάτες και τους συναδέλφους για τις διακοπές σας και ενημερώσου σε χαλαρό ύφος για τυχόν σημαντικές εξελίξεις και νέα. Αν πάλι δουλεύεις εξ’ ολοκλήρου από το σπίτι τηλεφώνησε σε φίλους ή μέλη της οικογένειάς σου το πρωί και μοιράσου τα νέα και τις εμπειρίες των διακοπών σου. Σκέψου και το ενδεχόμενο να εργαστείς σε ένα  coworking space τις πρώτες ημέρες ώστε να μην αισθάνεσαι μόνος.

Καθάρισε τα emails σου

Ίσως δεν υπάρχει κάτι χειρότερο όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά τις διακοπές από το να σε περιμένουν δεκάδες αδιάβαστα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σου γραμματοκιβώτιο. Ξεκίνα το ξεσκαρτάρισμα. Είναι μια διαδικασία βαρετή και χρονοβόρα αλλά πρέπει να γίνει. Κάντο εύκολο. Με μια γήγορη ματιά διέγραψε κατευθείαν όλα τα μηνύματα διαφημιστικού περιεχομένου, τις προσφορές, τα ενημερωτικά δελτία και τα spam που δε συσχετίζονται με την εργασία σου. Υποσχέσου στον ευατό σου οτι στο τέλος της πρώτης ημέρας θα έχεις “σβήσει” όλες τις φωτιές, έτσι ώστε το έργο την επόμενη ημέρα, να είναι ευκολότερο.

Να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου

Είναι λογικό πως στην αρχή η συγκέντρωσή σου θα είναι αρκετά πιο μειωμένη απ’ ότι συνήθως. Προσπάθησε να δουλέψεις αρμονικά με το μη συγκεντρωμένο μυαλό σου κάνοντας συχνά διαλείμματα και μην πιέσεις υπερβολικά τον ευατό σου για θεαματικά αποτελέσματα.

Σχεδίασε την επόμενη μικρή σου απόδραση

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Applied Research in Quality of Life, η προοπτική μελλοντικών διακοπών μπορεί να ενισχύσει την ευτυχία ενός εργαζομένου για διάστημα ακόμη και 8 εβδομάδων πριν από τις διακοπές. Σχεδίασε μια μικρή απόδραση στο άμεσο μέλλον ακόμη και αν πρόκειται για μια μονοήμερη εκδρομή. Ελπίζουμε οτι αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να δουλέψεις μετά τις διακοπές! Έχεις να μας προτείνεις κάποια άλλη; Από την ομάδα του Douleutaras.gr

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ καλός στη δουλειά του. Ήταν συνεπής και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς όπως μας το περιέγραψε ! Ευχαριστούμε πολύ !

Για: Γιώργος Ρακαβίνας / Ελαιοχρωματισμοί
4,6

Πολύ καλή συνεργασία, άμεση ανταπόκριση, μέσα στα χρονικά όρια που συμφωνήθηκαν.

Για: Αrt - Teck / Μονώσεις
5,0

Ευχαριστώ που μου Δίνεται την ευκαιρία να αξιολογήσω την εταιρία ΑRT_TECK (Σπύρο Κουτρούλης) για την εξαίρετηκότατη εργασία της θερμομόνωση/Υγρομονωση της Ταράτσας μου. Εκτελώντας ακριβώς όπως Υποσχέθηκαν στην προσφορά τους, ήταν πόλη ευγενικοί, με ενημέρωναν και εξηγούσαν κάθε φάση της εργασίας Στέλνοντας μου photo’s. Η τιμή της εργασίας ήταν οικονομική με συγκρίσεις με δύο άλλες προσφορές λαβαίνοντας από το site σας. Έλαβα γραπτώς την εγγύηση τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένη μαζί τους. Θα καλέσω ξανά την ART_TECK καθώς την Douleutaras.gr.

Για: Αrt - Teck / Μονώσεις
5,0

Ευγένεια, συνεχής εποπτεία του συνεργείου από τον υπεύθυνο, συνέπεια, εργατικότητα, συνεργασία. Μια πολύ καλή εμπειρία που μετέτρεψε ένα σπίτι από άθλιο γιαπί σε ...σπίτι! Ευχαριστώ Ιωσήφ και εσένα και τα ευγενέστατα παιδιά του συνεργείου σου!

Για: Ιωσήφ Γκιετάνη / Συνεργεία Καθαρισμού
5,0

Ευχαριστώ πολύ, τό site γιά τήν ταχύτατη εξυπηρέτηση καί τήν άριστη επιλογή τού Κου Παππά.

Για: ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,0

Επισκευή σε καζανάκι

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες