Δουλειά από το σπίτι. Κάνε το να "δουλέψει"!

Πολλοί πιστεύουν ότι η δουλειά από το σπίτι είναι μια εύκολη και απλή υπόθεση. Όσοι όμως έχουν την εμπειρία της κατ’ οίκον εργασίας, γνωρίζουν καλά οτι πέρα απο την άνεση και την ευελιξία που προσφέρει κρύβει και αρκετές προκλήσεις. Μάθε πως μπορείς να εργασθείς απο το σπίτι σου αποδοτικά και αποτελεσματικά ακολουθώντας 5 σύντομες συμβουλές.

1. Ξύπνησε στην ώρα σου

Για να μπορέσεις να εργασθείς αποτελεσματικά από το σπίτι, όρισε ένα σταθερό ωράριο εργασίας και τήρησέ το αυστηρά. Βάλε ξυπνητήρι και σήκω την προγραμματισμένη ώρα.

2. Συμπεριφέρσου σαν να πήγαινες στο παλιό σου γραφείο

Έρευνες έχουν δείξει οτι η «ψυχολογία της πυζάμας» δεν ενισχύει την παραγωγικότητά σου. Ετοιμάσου για να δουλέψεις στο σπίτι όπως θα έκανες αν επρόκειτο να πας για δουλειά στο παλιό σου γραφείο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ντυθείς απαραίτητα με κοστούμι ή ταγιέρ. Φόρεσε κάτι που να σε κάνει μεν να νιώθεις άνετα αλλά και να σου υπενθυμίζει πως βρίσκεσαι εν ώρα εργασίας.

3. Όρισε το χώρο εργασίας σου και κράτησέ τον οργανωμένο

Καθορίζοντας ένα δωμάτιο του σπιτιού ή έστω ένα γραφείο ως τον επαγγελματικό χώρο εργασίας σου, θα σε βοηθήσει να εργάζεσαι πιο συγκεντρωμένα και αποφασιστικά. Βεβαιώσου οτι ο χώρος εργασίας σου έχει επαρκή και καλό φωτισμό. Τοποθέτησε υπολογιστή, τηλέφωνο, φαξ, έγγραφα και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για τη διεκπεραίωση των εργασιών σου. Τέλος διατήρησε τον επαγγελματικό σου χώρο καθαρό και οργανωμένο ώστε να είναι λειτουργικός.

4. Όρισε πρόγραμμα και ακολούθησέ το

Ο καλός προγραμματισμός και η οργάνωση είναι απαραίτητα για να την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση μιας εργασίας. Κατάρτισε ένα πλάνο ενεργειών προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του εκάστοτε πρότζεκτ που πρέπει να υλοποιήσεις. Φρόντισε να κατανείμεις για την κάθε ημέρα ένα λογικό φόρτο εργασίας που να είσαι έμπρακτα σε θέση να διαχειριστείς. Τις ώρες που έχεις ορίσει ως εργάσιμες αφοσιώσου απερίσπαστα στο έργο που κάνεις, αλλά μην παραλείπεις τα μικρά τακτικά διαλείμματα.

5. Μην παραμελείς την προσωπική σου ζωή

Όταν συμπληρώσεις το ωράριο εργασίας σου απενεργοποίησε τον υπολογιστή και αφιέρωσε χρόνο σε ανθρώπους και δραστηριότητες που σε ευχαριστούν. Για να παραμένεις αποδοτικός είναι σημαντικό να διατηρείς μια ισορροπημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Από την ομάδα του Douleutaras.gr

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άψογος, γρήγορος, συνεπής, ευγενικός και με λογικές τιμές. Τι άλλο να ζητήσεις από έναν μάστορα!

Για: Ι. ΠΑΡΜΑΞΗΣ - Δ. ΡΑΚΙΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε. CLIMA SERVICE / Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή
5,0

Συνεπείς, ευγενικοί, επαγγελματίες, συνεργάσιμοι και βοηθητικοί.

Για: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Δ-Τεχνική / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Απόλυτα ικανοποιημένος, ταχύτατη ανταπόκριση, εξαιρετική δουλειά με πολύ καλά υλικά

Για: Ηλίας Γκόγκας / Τέντες
4,9

Πολυ σοβαρος και συνεπης επαγγελματίας. Εδωσε λύση εκει που άλλοι είχαν αποτύχει.

Για: Σταύρος Ηλιόπουλος / Ξυλουργικές Eργασίες
4,9

Πολύ καλός στην εργασία του, τίμιος και ειλικρινής, είχα σοβαρό πρόβλημα με καταστροφή των παντζουριών δύο σπιτιών και μου τα έφτιαξε έτσι ώστε να έχω ασφάλεια. Συνεπής και σοβαρός, έκανε το καλύτερο.

Για: Γιάννης Πολύζος / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Η συνεργασία με τον επαγγελματία ήταν άψογη. Εκείνο που θα ήθελα να γνωρίζω είναι το ποσοστό αμοιβής της Εταιρείας στο συνολικό κόστος.

Για: Παναγιώτης Δεδούσης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες