Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου;

Η μπαταρία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η καρδιά του αυτοκινήτου, αφού χωρίς εκείνη είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Η αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου γίνεται κάθε περίπου 4 χρόνια, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων καταλαβαίνουμε ότι είναι αναγκαία λίγο αργότερα, απ’ ότι θα έπρεπε.

Αποκλείεται να μην σου έχει τύχει ποτέ να “μείνεις” εσύ ή κάποιος φίλος σου από μπαταρία! Είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς. Η μικρή συχνότητα με την οποία χρειάζεται να κάνουμε αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την προσπάθεια μας να αποφύγουμε περιττά έξοδα, είναι ο κυριότεροι λόγοι, που το ξεχνάμε!

Η μπαταρία του αυτοκινήτου σου έχει πολλούς τρόπους για να σου δείξει ότι πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί. Υπάρχουν ποικίλα σημάδια που θα σε βοηθούσαν να καταλάβεις ότι θα χρειαστεί να κάνεις αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο συνηθισμένα από αυτά και σου τα παρουσιάζουμε ώστε να λάβεις τα μέτρα σου!

Σημάδια που μαρτυρούν ότι πρέπει να κάνεις αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου!

Ακούς έναν περίεργο θόρυβο όταν γυρνάς το κλειδί & η μηχανή δεν παίρνει μπρος.

Αυτή είναι η κλασσικότερη εικόνα, που έχουμε στο μυαλό μας, όταν σκεφτόμαστε προβλήματα με το αυτοκίνητο. Τρέχεις στο αμάξι για να πας στη δουλειά σου, βάζεις το κλειδί στη μίζα και εκείνη σε κοροϊδεύει, βγάζοντας έναν ενοχλητικό ήχο, που θυμίζει χαλασμένο ρολόι. Όσες φορές και αν προσπαθήσεις να γυρίσεις το κλειδί, το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο. Η μηχανή δεν πρόκειται να πάρει μπρος. Κατά 99,9 % το πρόβλημα οφείλεται στην μπαταρία του αυτοκινήτου, οπότε θα σου συνιστούσαμε να καλέσεις ένα πολύ καλό σου φίλο ώστε να της δώσει λίγο χρόνο ζωής, με τα καλώδια- “κροκοδειλάκια”. Αν πάρει μπρος μετά τη φόρτιση, το πρόβλημα οφειλόταν πράγματι στη μπαταρία, οπότε μάλλον θα χρειαστεί να την αλλάξεις.

Νιώθεις ότι δεν έχεις αρκετό φως στο δρόμο.

Για να προσέξεις αυτό το σημάδι, πρέπει να είσαι αρκετά παρατηρητικός/-ή. Ίσως να χρειαστεί να περάσουν μερικές μέρες μέχρι να βεβαιωθείς. Νιώθεις τελευταία ότι τα φώτα σου δεν είναι τόσο “δυνατά”, όσο τα θυμάσαι; Όχι, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις πλύνει το αυτοκίνητο σου και θάμπωσαν τα φώτα. Απλώς δεν παίρνουν αρκετή ενέργεια ώστε να φωτίσουν, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μη βλέπεις καλά τη νύχτα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτή τη περίπτωση είναι να επισκεφτείς ένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων για να ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας σου και τη ζωή που τις απομένει.

Το αυτοκίνητο δεν δείχνει σημάδια ζωής

Αν η μίζα δεν βγάζει κανένα ήχο, όταν γυρνάς το κλειδί, δεν λειτουργεί κανένα από τα αξεσουάρ του αυτοκινήτου αλλά ούτε και τα φώτα, η διάγνωση είναι αρκετά εύκολη. Η μπαταρία του αυτοκινήτου σου είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκρή. Σε αυτή τη περίπτωση το πρόβλημα ενδέχεται να μην οφείλεται μόνο στη μπαταρία αλλά να υπάρχει και κάποια άλλη βλάβη. Η αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου είναι σίγουρα το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι να επισκεφτείς ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να ελέγξει τη μηχανή του αυτοκινήτου σου.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα