Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου;

Οι 4 τροχοί αποτελούν κυριολεκτικά ένα από τα βασικότερα στοιχεία λειτουργίας του αυτοκινήτου. Η κατάσταση τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και στην οδηγική συμπεριφορά σου. Αν και η αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία, δυστυχώς, πολλές φορές παραμελείται και καταλήγουμε στο κοντινό βουλκανιζατέρ όταν είναι πια αργά. Για να μην την πατήσεις πάλι, συγκεντρώσαμε όλα τα σημάδια που θα σου δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να καταλάβεις αν χρειάζεσαι αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου!

Τραντάγματα και κραδασμοί

Το πρώτο σημάδι που θα πρέπει να σε υποψιάσει είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου. Αν οδηγείς και νιώθεις λες και είσαι σε χωματόδρομο, πιθανότατα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα λάστιχά σου. Για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι εξωτερικό, δοκίμασε το αμάξι σου σε έναν δρόμο, τον οποίο έχεις επισκεφτεί αρκετά και δεν έχεις αμφιβολίες για την κατασκευή του. Αν οι κραδασμοί συνεχίζονται και εκεί πρέπει να επισκεφτείς τον κατάλληλο επαγγελματία που θα εξακριβώσει αν υπάρχει πρόβλημα στα λάστιχα ή εντοπίζεται κάπου αλλού.

Πέλμα ελαστικών

Ένας παράγοντας που μας λέει πολλά για το αν χρειαζόμαστε αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου είναι το πέλμα των ελαστικών. Το βάθος στις χαρακιές πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 χιλιοστά ώστε να υπάρχει αρκετό ελαστικό για να είναι σταθερό το αμάξι μας. Αυτό μπορείς εύκολα να το ελέγξεις και με ένα νόμισμα. Ωστόσο, αν δυσκολεύεσαι ή έχεις αμφιβολίες, απευθύνσου σε έναν επαγγελματία που θα σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις πολύ εύκολα και γρήγορα.

Δείκτης φθοράς

Καθώς το αυτοκίνητο εξελίσσεται με τα χρόνια, είναι φυσικό και τα λάστιχα που το συνοδεύουν να εξελίσσονται μαζί του. Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ένα βοηθητικό εργαλείο που οι παλιότεροι δεν είχαν. Το δείκτη φθοράς. Στα καινούργια ελαστικά υπάρχουν μικροί αόρατοι ράβδοι που εμφανίζονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Όταν μπορείς να τις δεις πια ξεκάθαρα, σημαίνει ότι η φθορά έχει προχωρήσει αρκετά και ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τα λάστιχα σου.

Εξογκώματα και κοψίματα

Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό. Αν ένα εξόγκωμα έχει εμφανιστεί στο λάστιχο σου, μην περιμένεις άλλο. Η αλλαγή είναι απαραίτητη. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Είτε κάποιο χτύπημα είτε απλά εξασθένηση του ελαστικού, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι φουσκάλες αυτές είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και μπορούν να κάνουν το λάστιχο να σπάσει ανα πάσα ώρα και στιγμή. Ναι, ακόμα και όταν οδηγείς.

Ακόμα και αν δεν έχεις εντοπίσει κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, μη ξεχνάς ότι η αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε 5 χρόνια. Μην καθυστερείς, κάνε τον έλεγχο σου άμεσα! 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Τον προτείνω ανεπιφύλακτα εξαιρετικός μάστορας και άριστη δουλειά.. Και πάνω από όλα άνθρωπος που σπανίζει στις μέρες δεν έχει αλλά αστεράκια να βάλω και με λυπεί !!!

Για: Κωνσταντίνος Βουγιούκας / Πατώματα - Δάπεδα
5,0

Ενώ στο παρελθόν είχα καλέσει τεχνικό για να αλλάξει ένα λάστιχο στον φούρνο της κουζίνας και μου είχε πάρει 30 € μόνο για την επίσκεψη με την προοπτική ότι θα έψαχνε το ανταλλακτικό και θα επικοινωνούσε μαζί μου, ο οποίος δεν φάνηκε ποτέ. Ο συγκεκριμένος μάστορας με πήρε τηλ την επόμενη του έστειλα το μοντέλο της κουζίνας σε δύο ώρες είχε έρθει και σε δέκα λεπτά είχε τελειώσει μαζί με την αντικατάσταση της λάμπας του φούρνου που δεν άναβε εδώ και πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια για την άμεση εξυπηρέτηση του ,τον επαγγελματισμό του

Για: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης / Service
5,0

Ο κ. Νίκος είναι εξαίρετος επαγγελματίας. Άμεσος συνεπής, ευγενής με χαμόγελο. Ανέλαβε το έργο αμέσως μετά το τηλεφώνημα και τη συνεννόηση μας . Έφερα τα υλικά έστρωσε χαρτί στο χώρο και καθάρισε μετά την αποπεράτωση του έργου. Δούλεψε με χαμόγελο και διάθεση χωρίς χαζεματα , φλυαρίες και καθυστερήσεις. Έμεινα ικανοποιημένη από τη συνεργασία μας και θα τον χρησιμοποιήσω σε ο,τι χρειαστώ και βέβαια τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Ευχαριστώ πολύ κ. Νίκο.

Για: Νίκος Μαζε / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Άριστη στη δουλειά της και προσεκτική με συνέπεια και τάξη! Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Για: Μαρία Πελιβανίδου / Καθαρισμός Σπιτιού
4,9

Αν εξαιρέσουμε μια μικρή αβλεψία, που τη διόρθωσε συντομότατα, βρήκα άψογη μέχρι στιγμής την εργασία του (και λέω μέχρι στιγμής, αν και έχει ολοκληρωθεί, λόγω του ότι περιλαμβάνει υγρασία σε τοίχους). Απόλυτα συνεπής στους χρόνους, με το χώρο σε άριστη καθαρή κατάσταση μετά την ολοκλήρωση. Ίσως λίγο πιο πάνω η τιμή από ότι θα ήθελα, αλλά τελικά και στις υπηρεσίες ότι πληρώσεις παίρνεις! Ήδη τον σύστησα σε γείτονα!

Για: Γιαννης Ματσόλης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Ευγένεια και προθυμία. Τόσο η τηλεφωνική επικοινωνία όσο και απο η από κοντά εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική! Ευχαριστώ πολύ!

Για: Δημήτριος Τσιριβάκος / Μετακόμιση εντός του ίδιου Νομού