"Βρήκα δουλειά μέσα σε 3 μέρες!"

    Ο Σπύρος μοιράζεται την εμπειρία του ως Δουλευταράς με τους υπόλοιπους χρήστες του Douleutaras.gr!

  Ο Σπύρος, φοιτητής ιδιωτικής σχολής και με εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών, αναζήτησε εργασία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις έως ότου ολοκληρώσει τις σπουδές του. Αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Douleutaras.gr, διεκδικώντας τη θέση του υπαλλήλου σε video club της Αθήνας.

Αποτέλεσμα; " βρήκα δουλειά!" O ιδιοκτήτης του video club βρήκε άμεσα στο πρόσωπο του Σπύρου τον εργαζόμενο που είχε ανάγκη η επιχείρησή του εκείνη τη χρονική περίοδο και ο Σπύρος ευχαριστημένος απο την απόφασή του να επιλέξει το Douleutaras.gr  για σύμμαχό του στον αγώνα εύρεσης εργασίας μοιράζεται την ιστορία του με τους υπόλοιπους Δουλευταράδες.


Πώς ενημερώθηκες για την ύπαρξη του Douleutaras.gr ;

Για το Douleutara έμαθα απο τη μητέρα μου, η οποία με τη σειρά της είχε πληροφορηθεί την ύπαρξη της ιστοσελίδας απο μια δημοφιλή εκπομπή της τηλεόρασης. Μου ζήτησε να της φτιάξω ενα προφίλ καθώς ήταν σε αναζήτηση εργασίας και με προέτρεψε να κάνω το ίδιο για τον εαυτό μου, καθότι και εγώ ήμουν άνεργος φοιτητής.

Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να δημουργήσεις προφίλ στο Douleutaras.gr ;

Κατ’ αρχάς μου άρεσε το γεγονός οτι η πλατφόρμα είναι προϊόν πρωτοβουλίας μιας ομάδας νέων παιδιών σαν εμένα. Το πιο “χαλαρό” ύφος του Douleutaras.gr, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που μου παρείχε να προσεγγίσω με άμεσο τρόπο τους πιθανούς εργοδότες μου ήταν το βασικό στοιχείο που με ώθησε να δημιουργήσω προφίλ. Συγκεκριμένα, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός οτι πλέον δεν είχα να αντιμετωπίσω απρόσωπες εταιρείες, αλλά ανθρώπους με τους οποίους μπορούσα να αναπτύξω προσωπική επικοινωνία με την αποστολή ενός μηνύματος.

Όταν μπήκες στην παρέα του Douleutaras.gr ήσουν αισιόδοξος οτι θα βρεις απασχόληση;

Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά δεν είχα μεγάλες προσδοκίες λόγω του ότι είχα πραγματοποιήσει και στο παρελθόν κάποιες απόπειρες για εξεύρεση εργασίας μέσω ιστοσελίδων, οι οποίες απέβησαν τελικά άκαρπες. Κάνοντας όμως μία συντομη περιήγηση στην ιστοσελίδα του Douleutaras.gr και βλέποντας το ποικίλο - σε ύφος και είδος - φάσμα εργασιών, αποκόμισα την αίσθηση πως υπάρχουν ευκαιρίες τόσο για εξειδικευμένους επαγγελματίες με πολύ σημαντική εμπειρία, όσο και για νέους νέους ανθρώπους που ναι μεν είναι στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, αλλά έχουν προσόντα και όρεξη για δουλειά. Με λιγα λόγια ένιωσα πως είχα πιθανότητες να βρω μια εργασία στα “μέτρα”μου και διατήρησα μια μικρή νότα αισιοδοξίας.

Πόσο χρονικό διάστημα μεσολάβησε από την στιγμή που έγινες πραγματικά ενεργός χρήστης του Douleutaras.gr μέχρι τη στιγμή που βρήκες την κατάλληλη για εσένα εργασία;

Μέσα σε τρεις μέρες βρήκα δουλειά ! Μόνο τρεις ημέρες!!! Απίστευτο και όμως αληθινό!

Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας μέσω του Douleutaras.gr πως σου φάνηκε;

Πολύ απλή και γρήγορη. Έκανα προσφορά για την εργασία που με ενδιέφερε και σύντομα έλαβα ένα μήνυμα από τον υπεύθυνο του καταστήματος που εξέφραζε ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο μιας επαγγελματικής συνεργασίας. Έπειτα ακολούθησε ενα τηλεφώνημα, στη διάρκεια του οποίου κανονίστηκε μια συνάντηση στο κατάστημα.

Τι πιστεύεις οτι ήταν αυτό που έκανε τον εργοδότη σου να σε ξεχωρίσει ;

Σίγουρα το βιογραφικό σημείωμα που έχω στο προφίλ μου είναι και ο βασικός λόγος της πρόκλησης του ενδιαφέροντος από τη μεριά του εργοδότη μου, αλλά πιστεύω οτι σε σημαντικό βαθμό βοήθησε και το προσωπικό μήνυμα που του απέστειλα εκφράζοντας το ενδιαφέρον μου. Η προσέγγιση προς τον εργοδότη πρέπει να διέπεται από επαγγελματισμό και σοβαρότητα και ταυτόχρονα να δείχνει ενθουσιασμό για την εργασία. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να μεταφέρουμε στον εκάστοτε εργοδότη το πόσο πραγματικά θα επιθυμούσαμε να γίνουμε μέρος του έργου που θέλει να υλοποιήσει.

Τι συμβουλή θα έδινες στους υπόλοιπους δουλευταράδες μας;

Πρώτα από όλα, να έχουν θετική σκέψη και να μην χάνουν την ελπίδα τους! Δεύτερον, να προσέξουν πολύ το πώς θα διαμορφώσουν το προφίλ τους, καθώς αποτελεί τον επαγγελματικό τους καθρέφτη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο αν θα επιλεχθούν ή όχι. Θα τους πρότεινα μάλιστα να αναφέρουν οποιοδήποτε προσόν, δεξιότητα ή ταλέντο τους θα μπορούσε να γίνει αξιοποιήσιμο από έναν εργοδότη, ακόμα και αν φαινομενικά ειναι ελάσσονος σημασίας. Οι λεπτομέρειες πολλές φορές είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά! Τέλος, θεωρώ σημαντικό το να φροντίζουν να παρακολουθούν σε συστηματική βάση τις νέες αγγελίες που αναρτώνται, ώστε όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία τους να μην τη “χάσουν”. Ναι μεν λαμβάνουμε ένα εβδομαδιαίο newsletter με όλες τις νέες εργασίες που εμπίπτουν στον τομέα του ενδιαφέροντός μας, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου εργοδότες χρειάζονται άμεσα άτομο για απασχόληση και έτσι μια αγγελία μπορεί να “λήξει” μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Ευκαιρίες σίγουρα υπάρχουν. Χρειάζεται όμως να απλώσουμε και εμείς το χέρι μας για να τις “αρπάξουμε”. Συν Αθηνά και χείρα κίνει που λέει και το ρητό!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα