Πώς να επιλέξω τον πιο κατάλληλο online συνεργάτη για την επιχείρησή μου;

Το να διαλέξεις τον σωστό freelancer είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του project σου.

Έχοντας αναρτήσει μια ακαταμάχητη αγγελία εργασίας, είναι αναμενόμενο σύντομα να δεχτείς ένα μεγάλο αριθμό προσφορών... Ως νέος αγοραστής υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες,  ίσως βρεις την διακασία της επιλογής του κατάλληλου επαγγελματία “κατακλυστική”, αναρωτώμενος από που πρέπει να αρχίσεις και ποιον να επιλέξεις για κατασκευή ιστοσελίδας.

Οι βασικοί άξονες που πρέπει να εξετάσεις περιλαμβάνουν:

• Δεξιότητες

Το κλειδί για τη σωστή προεπιλογή των καλύτερων προσφορών, είναι η κατοχή ή όχι - από τους επαγγελματίες - των δεξιοτήτων που περιέγραψες στην αγγελία σου. Τσεκάρoντας τις δεξιότητες που διαθέτει ο κάθε υποψήφιος σε σχέση με τα όσα  όριζες ως υποχρεωτικά και προαιρετικά, μπορείς να κάνεις μια εύκολη πρώτη διαλογή.  Η άνωθεν διαδικασία θα σου φανεί χρήσιμη και για την ποιοτική και ποσοτική αξιολόγηση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.

Συμπληρωματικά κοίταξε το επαγγελματικό τους πορτφόλιο ή το προσωπικό τους website. Λάβε υπ’ όψην σου και τυχόν αξιολογήσεις στο προφίλ τους από εργοδότες που έχουν συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν.

• Χρόνος υλοποίησης έργου

Συχνά το έργο σου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός πολύ συγκεκριμένων χρονικών προδιαγραφών.  Βεβαιώσου οτι ο επαγγελματίας που θα επιλέξεις είναι διαθέσιμος να εργασθεί  την περίοδο που τον χρειάζεσαι, καθώς και ότι θεωρεί εφιτκό να εκπονήσει το πρότζεκτ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχεις θέσει. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορείς να εξαλείψεις γρήγορα τυχόν προσφορές που δεν εμπίπτουν σε αυτό το χρονικό εύρος.

Εάν όμως παρατηρήσεις οτι οι περισσότεροι έμπειροι επαγγελματίες έχουν ορίσει εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησης έργου μεγαλύτερο από το δικό σου, ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσεις το κατά πόσο η χρονική σου διορία είναι ρεαλιστική.

• Τιμή

Εάν κάποιος επαγγελματίας αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου σου με χρηματική αμοιβή που ξεπερνά κατά πολύ την οικονομική σου δυνατότητα, αφαίρεσέ τον από τη λίστα των υποψηφίων. Εάν όμως ο προυπολογισμός σου είναι σχετικά ελαστικός και θεωρείς οτι κάποιος υποψήφιος είναι καθ’ όλα τ’ άλλα κατάλληλος, διαπραγματεύσου μαζί του την αμοιβή του προτού τον απορρίψεις.

Να θυμάσαι πως ο φθηνότερος επαγγελματίας δεν είναι πάντα η πιο συμφέρουσα λύση.   Σε κάποιες περιπτώσεις αξίζει να δώσεις “το κάτι παραπάνω” προκειμένου να λάβεις ένα καλύτερο και ποιοτικότερο προιόν. Αντιστοίχως, δεν σημαίνει πως ο ακριβότερος επαγγελματίας είναι απαραίτητα και ο καλύτερος. Αρκετοί είναι οι αξιόλογοι επαγγελματίες που επιλέγουν να κοστολογήσουν τις υπηρεσίες τους λίγο χαμηλότερα από το μέσο όρο, προκειμένου να ξεχωρίσουν τον εαυτό τους από τον ανταγωνισμό. Με λίγα λόγια συνυπολόγισε το κόστος, αλλά μην αποφασίσεις με μοναδικό γνώμονα αυτό.

•Προσωπικότητα

Η προσωπικότητα σίγουρα είναι ένα ακόμα ένα μέρος της συνολικής διαδικασίας επιλογής του καταλληλότερου επαγγελματία. Με δωρεάν υπηρεσίες όπως το Skype  έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις - εικονική συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο - με τους υποψήφιους επαγγελματίες. Από τη στιγμή που θα συνεργάζεσαι με το πρόσωπο που τελικώς θα επιλέξεις, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς οτι η προσωπικότητα και συμπεριφορά του ταιριάζουν τόσο στην προσωπική σου ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα, όσο και στο ύφος της εργασίας που θα αναθέσεις.

Ελπίζουμε πως φτάνοντας στο τέλος αυτών των κριτηρίων θα έχεις καταφέρει να περιορίσεις σημαντικά των αριθμό των προσφορών προς εξέταση. Είσαι πλέον έτοιμος να λάβεις την τελική απόφαση!

H ομάδα του Douleutaras.gr

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Καταπληκτική εξυπηρέτηση και συνεργασία. Οι προτάσεις τους ήταν ακριβώς για τις ανάγκες μου και τον προϋπολογισμό μου. Άριστο αποτέλεσμα στην καλύτερη τιμή. Θα τους ξαναπροτιμήσω!

Για: Σάββας Τεπελίδης / Ταπετσαρίες Επίπλου
1,0

Πρόκειται για μετακόμιση. Όλη η υπηρεσία ήταν άθλια. Από τον χρόνο παράδοσης, αρχικά 5 μέρες έγιναν τελικά τα μισά πράγματ σε 2 βδομάδες και τα άλλα μισα σε 3 βδομάδες. Τα πράγματα χωρίστηκαν σε δύο αποστολές χωρίς να ενημερωθώ, αποσυναρμολόγησαν συσκευή χωρίς άδειά μου και έχασαν κάποια κομμάτια κλπ. Γενικά σε κάνενα στάδιο δεν υπήρχε επικοινωνία αν δεν έπαιρνα εγώ τηλέφωνο. Οι κούτες ήρθαν κατεστραμένες και αν δεν είχα κάνει τόσο καλό πακετάρισμα θα είχα μεγαλύτερες ζημιές. Ήδη οι ζημιές ήταν αρκετές (πορσελάνες, κρύσταλλα, μιξερ κλπ) μέχρι και το ξύλο της πλάτης του κρεβατιού ήρθε με τρύπα! Τα πράγματα βράχηκαν είτε στην αποθήκη είτε στο φορτηγό και μούχλιασαν (πέταξα πολλές πετσέτες και βιβλία). Η μεταχείρηση των πραγμάτων μου ήταν περισσότερο σαν σκουπίδια παρά οικοσκευή. Οι ζημιές είναι σχεδόν το μισό κόστος της μεταφοράς. Δυστυχώς έκανα το λάθος σαν αρχάριος και τον είχα εξοφλήσει. Αυτά εν συντομία.

Για: Θανάσης Φροξυλιάς / Διεθνείς Μεταφορές
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας.Η σχέση ποιότητας τιμής σούπερ!Καί φεύγοντας δεν χρειάστηκε νά καθαρίσω τίποτα!

Για: Νικόλαος Χατζής / Ελαιοχρωματισμοί
1,0

Πληρώσαμε επίσκεψη και κόστος επισκευής αλλά το πλυντήριο έχει ακόμα το ίδιο πρόβλημα παρ' ότι ο κύριος που ήρθε να το φτιάξει μας διαβεβαίωσε για το αντίθετο. Είμαι δυσαρεστημένη. -

Για: SERVICE 24 / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Ευγενία, ταχύτητα, ευχαριστώ πολύ!

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Παντζούρια - Οικιακά Ρολά
2,3

κακη εργασια προχειροδουλεια

Για: Δημήτρης Περράκης / Συνεργεία Καθαρισμού