Τι είπε ο Mr Douleutaras στο Startup Grind Athens που γέμισε από κόσμο;

Στη γεμάτη αίθουσα του InnovAthens, o Founder & CEO του Douleutaras.gr Ανδρεάς Γραμμάτης αποκάλυψε αποκλειστικά στο κοινό του Startup Grind Athens ότι έχει ήδη κλείσει τη νέα χρηματοδότηση και πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως πολύ σύντομα! Σ’ αυτήν θα συμμετέχουν όλοι οι προηγούμενοι επενδυτές, επιβεβαιώνοντας ότι η startup βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση και έχει ανεβάσει ρυθμούς καθώς πλέον φέρνει έσοδα της τάξης των 50.000 ευρώ / μήνα.

Επέκταση του Douleutaras.gr στο εξωτερικό

Το δεύτερο funding round που εξασφάλισε ο Douleutaras του θα επιτρέψει στην εταιρεία να κάνει πράξη τα σχέδια που έχει για επέκταση στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, ξεκινώντας κατά πάσα πιθανότητα από τη Ρουμανία.

Ο Ανδρεάς Γραμμάτης, περιέγραψε στο κοινό το πως ξεκίνησε το Douleutaras.gr σαν side project όσο βρισκόταν ακόμα στο Λονδίνο. Όταν αποφάσισε να παρατήσει την καριέρα του εκεί και να κάνει την ιδέα του πράξη, κινήθηκε γρήγορα για να φτιάξει την πλατφόρμα κάνοντας outsourcing τον προγραμματιστή που έστησε το αρχικό site. Κάνοντας cold calls σε επαγγελματίες κατάφερε με την ομάδα των πωλήσεων να φέρει τους πρώτους paying customers που δεν είχαν τίποτα να χάσουν από το να δοκιμάσουν την νέα αυτή πλατφόρμα.

Η πρώτη χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ ήρθε από το Venture Friends καθώς ο Απόστολος Αποστολάκης έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα market places, άρα ήταν ο ιδανικός επενδυτής για το Douleutaras.gr! Ο Ανδρέας Γραμμάτης συμβούλεψε το κοινό να χρησιμοποιήσει το δίκτυο γνωριμιών του για να προσεγγίσει τα επενδυτικά σχήματα και να κάνει πολύ καλή προετοιμασία πριν πάει σε οποιαδήποτε συνάντηση με Angels/VCs. Παρών στο InnovAthens ήταν και ένας εκ των partners του επενδυτικού σχήματος Venture Friends, που έκανε και την επένδυση στο startup του Ανδρέα Γραμμάτη.

Highlights

Ο Founder & CEO του Douleutaras.gr απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων από το ζωντανό κοινό του Startup Grind Athens που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το business model, το marketing strategy και τη στελέχωση της ομάδας μεταξύ άλλων πολλών θεμάτων. Το fireside chat format του Startup Grind έδωσε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία σε βάθος ανάλυση της ιστορίας του καλεσμένου ομιλητή και όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν έχοντας πάρει κάτι χειροπιαστό στις αποσκευές τους (κυριολεκτικά μιας και το event προσέλκυσε άτομα ακόμα και από τον Βόλο που ταξίδεψαν αποκλειστικά για να παρακολουθήσουν την ομιλία!)

Highlight της συζήτησης ήταν ένα πραγματικό case study από έναν επαγγελματία φωτογράφο που κατέθεσε την προσωπική του άκρως θετική εμπειρία από το Douleutaras.gr λέγοντας ότι πήρε ένα πολύ μικρό ρίσκο (πληρώνοντας το αρχικό ποσό για εγγραφή) που όμως του απέδωσε πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα αργότερα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ανδρέα Γραμμάτη και την ομάδα του γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχε καταφέρει να επεκτείνει τόσο τον κύκλο εργασιών του!

Νέες Υπηρεσίες στο Douleutaras.gr

O CEO & Founder του Douleutaras ξεκαθάρισε πως δεν είναι στα σχέδια της startup να εισάγει τα featured profiles που συνηθίζονται σε άλλα marketplaces ως εναλλακτικό revenue stream καθώς κάτι τέτοιο δεν θα πρόσθετε αξία στους επαγγελματίες. Ανακοίνωσε, όμως, ότι σύντομα η εταιρεία θα προσφέρει και υπηρεσίες ασφάλειας για τις εργασίες που προσφέρονται μέσω του Douleutaras.gr ώστε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά στους χρήστες που αναζητούν επαγγελματίες μέσω της πλατφόρμας. Τέλος, δεν έκρυψε πως και οι υπηρεσίες πληρωμής μέσω του Douleutaras.gr είναι στα άμεσα σχέδια καθώς θα προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής για τους ιδιώτες που προτιμούν να πληρώσουν για μια εργασία κάνοντας χρήση της πιστωτικής τους κάρτας αντί για μετρητά – feature που θα είχε μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα των capital controls.

Η βραδιά έκλεισε με δημιουργικό networking και catering από το e-FOOD.gr καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τον Ανδρέα Γραμμάτη και να συζητήσουν κατ’ ιδίαν επί μέρους θέματα που τους απασχολούν.

Πηγή: It's possible

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα