Οι 10 πιο δημοφιλείς εργασίες κατοικίας στην Ελλάδα από το Douleutaras.gr

Έχοντας ολοκληρώσει από την ίδρυσή του περισσότερες από 160.000 εργασίες και με 3.000 συνεργαζόμενους επαγγελματίες από 90 διαφορετικές ειδικότητες στο δίκτυό του, το Douleutaras.gr, η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών στην Ελλάδα, κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε παρουσιάζοντας τις δέκα πιο δημοφιλείς εργασίες για το σπίτι.

Οι επαγγελματίες του δικτύου της πλατφόρμας καλύπτουν όλο το φάσμα υπηρεσιών για το σπίτι, όπως επείγουσες εργασίες (π.χ. υδραυλικές, ηλεκτρολογικές), τεχνικές εργασίες (π.χ. ελαιοχρωματισμούς, τοποθετήσεις κουφωμάτων, κηπουρικές εργασίες), ανακαινίσεις, μετακομίσεις, καθαρισμούς και εξυπηρετούν πάνω από 20.000 χρήστες μηνιαίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

#10 Τέντες

Λίγο παραπάνω από 5.000 τοποθετήσεις/επισκευές τέντας σκίασης ζητήθηκαν το 2019, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 10% στη συγκεκριμένη κατηγορία συγκριτικά με το 2018. Για μία εργασία για τέντες σκίασης με έμπειρο τεχνικό, το κόστος κυμαίνεται από 50€ έως 500€ + ΦΠΑ, με το μέσο κόστος να είναι 250€ + ΦΠΑ, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα, το είδος της τέντας και το είδος της εργασίας. Η τοποθέτηση τέντας επηρεάζεται από εποχικότητα, δεδομένου ότι οι περισσότερες εργασίες τέτοιου τύπου αναρτήθηκαν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

#9 Ξυλουργικές εργασίες

Στην ένατη θέση βρέθηκαν εργασίες που αφορούσαν σε κατασκευή, επισκευή ή συντήρηση επίπλων και κουφωμάτων. Το κόστος των ξυλουργικών εργασιών διαφοροποιείται αρκετά ανάλογα με το είδος της εργασίας, το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται και τις διαστάσεις των επίπλων, με το μέσο κόστος ξυλουργού να είναι στα 250€ + ΦΠΑ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, οι πιο δημοφιλείς εργασίες που αναρτήθηκαν και ολοκληρώθηκαν αφορούσαν σε επισκευές και μεταποιήσεις παλιών επίπλων.

#8 Συνεργεία καθαρισμού

Περισσότεροι από 5.500 καθαρισμοί από συνεργεία καθαρισμού ζητήθηκαν από την πλατφόρμα το 2019 τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε ιδιωτικούς χώρους. Η λύση του συνεργείου επιλέγεται σε περιόδους πριν και μετά από κάποια μετακόμιση, μετά από ανακαινίσεις ή αναδιαμορφώσεις χώρων. Το κόστος και εδώ ποικίλλει ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, τον αριθμό ατόμων που χρειάζονται για τον καθαρισμό, αλλά και την πολυπλοκότητα των εργασιών.

#7 Κουφώματα - PVC ή Αλουμινίου

Λίγο παραπάνω από 6.000 εργασίες τοποθέτησης ή επισκευής κουφωμάτων ζητήθηκαν το 2019 από το Douleutaras.gr, φέρνοντας τη συγκεκριμένη υπηρεσία στην έβδομη θέση προτίμησης μεταξύ των χρηστών της πλατφόρμας. Η δημοφιλέστερη επιλογή υλικού κουφωμάτων ήταν και για το 2019 το αλουμίνιο, ενώ η συγκεκριμένη υπηρεσία γνωρίζει εποχικότητα, με τα περισσότερα αιτήματα για τοποθετήσεις να πραγματοποιούνται το διάστημα Φεβρουάριο - Μάρτιο ή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

#6 Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες

Οι ηλεκτρολογικές βλάβες παραμένουν διαχρονικά στις κορυφαίες υπηρεσίες που αναζητούν οι χρήστες της πλατφόρμας. Δεν εμφανίζουν εποχικότητα ως προς τη ζήτηση. Η πιο συνήθης ηλεκτρολογική βλάβη που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν οι ηλεκτρολόγοι του Douleutaras.gr το 2019 αφορούσαν περιπτώσεις βλάβης στον πίνακα, ενώ πάρα πολλές ήταν και οι περιπτώσεις τοποθέτησης (φωτιστικά σώματα, πριζοδιακόπτες, δομημένη καλωδίωση κτλ).

#5 Ελαιοχρωματισμοί

Η κατηγορία που γνωρίζει έντονη εποχικότητα, αφού η πλειοψηφία ελαιοχρωματισμών ζητήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Παρά την εποχικότητα, η κατηγορία αναδείχθηκε πέμπτη στις επιλογές των χρηστών, αφού το 2019 αναρτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας περισσότερα από 8.000 αιτήματα για ελαιοχρωματισμό (66% παραπάνω εργασίες από το 2018). Στις επιλογές των χρηστών, πρώτος έρχεται ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικού χώρου με σχεδόν 7.000 αιτήματα.

#4 Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες

Διαχρονικά, κορυφαία υπηρεσία της πλατφόρμας. Το 2019 αναρτήθηκαν στο Douleutaras.gr περίπου 10.000 αιτήματα για υδραυλικές εργασίες. Η πιο συχνή βλάβη που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν οι υδραυλικοί του Douleutaras.gr ήταν διαρροή σε βρύση ή καζανάκι.

#3 Κλιματιστικό: Τοποθέτηση - Συντήρηση - Επισκευή

Κατηγορία με πάρα πολύ έντονη εποχικότητα, καθώς οι περισσότεροι χρήστες προχωρούν σε τοποθέτηση / συντήρηση ή επισκευή του κλιματιστικού τους από Ιούνιο έως Αύγουστο. Το 2019 αναρτήθηκαν περίπου 11.000 εργασίες στην κατηγορία, με τις περισσότερες να αφορούν σε συντήρηση κλιματιστικού.

#2 Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού

Μεγάλη αύξηση (+47%) συγκριτικά με το 2018 γνώρισε η συγκεκριμένη κατηγορία, αφού το 2019 αναρτήθηκαν περίπου 12.000 αιτήματα για μετακομίσεις. Η τιμή διαφέρει αρκετά ανά περίπτωση, ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού, τον αριθμό αντικειμένων για μεταφορά, την απόσταση μεταξύ των σημείων μεταφοράς και το απαιτούμενο προσωπικό που θα απασχοληθεί. Οι περισσότερες μετακομίσεις έλαβαν χώρα το διάστημα από Σεπτέμβριο μέχρι και Νοέμβριο.

#1 Καθαρισμός σπιτιού

Η κορυφαία επιλογή των χρηστών της πλατφόρμας για τη χρονιά που πέρασε ήταν ο καθαρισμός σπιτιού, αφού το 2019 πραγματοποιήθηκαν 40.000 αιτήματα. Η πλειοψηφία των πελατών που εξυπηρετήθηκαν αφορά σε πελάτες που εμπιστεύονται την υπηρεσία συστηματικά, με περίπου 80% των εργασιών να αφορούν τακτικούς πελάτες.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα