Σκοτεινό δωμάτιο; 5 έξυπνα κόλπα για να το "φωτίσεις"... χωρίς φως

κόλπα για φωτεινό δωμάτιο

Εαν υπάρχει μέσα στο σπίτι σου ένας χώρος τον οποίο δεν "βλέπει" ικανοποιητικά ο ήλιος και δεν μπορείς να ανοίξεις νέο παράθυρο, δες τι άλλο μπορείς να κάνεις και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

1. Μακριά από σκούρα χρώματα
Ε ναι. Το ξέρεις. Όσο πιο ανοιχτό το χρώμα, τόσο περισσότερο φως αντανακλά. Και πιο είναι το πιο ανοιχτό χρώμα; Το λευκό. Αυτό να διαλέξεις για έναν σκοτεινό χώρο, όσο και να μη σου αρέσει στην πραγματικότητα. 

2. Κρέμασε καθρέφτες
Ο καθρέφτης έχει τη δυνατότητα να διπλασιάζει την ποσότητα του ηλιακού φωτός που υπάρχει σε ένα δωμάτιο, οπότε θα σου δώσει το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι. Κρέμασε έναν μεγάλο καθρέφτη ακριβώς απέναντι από το μεγαλύτερο παράθυρο στο δωμάτιό ή οργάνωσε μια σειρά από μικρότερους καθρέφτες για να φωτίσεις μια σκοτεινή σκάλα.

3. Πρόσεξε τις κουρτίνες
Σε ένα δωμάτιο που δεν έχει επαρκή φωτισμό δεν χωρούν βαριές και σκούρες κουρτίνες. Αν έχεις τέτοιες λοιπόν, άλλαξέ τες. Προτίμησε κάποιες ημιδιαφανείς αποχρώσεις που επιτρέπουν στον ήλιο να εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο.

4. Ρίξε ένα χρωματιστό ριχτάρι ή χαλί
Το εν λόγω δωμάτιο μπορεί να έχει ως βασικό χρώμα το λευκό (για λόγους  που εξηγήσαμε πιο πριν) όμως το θέλει το... χρώμα του το έντονο. Διάλεξε ένα ριχτάρι ή ένα χαλί σε έντονη απόχρωση και γέμισε το δωμάτιο με την ενέργεια που μπορεί να του λείπει. 

5. Πρόσθεσε λίγο... μέταλλο
Διάλεξε ένα δυο ασημένια ή χρυσά αξεσουάρ και μεταμόρφωσε ακόμη περισσότερο τον σκοτεινό σου χώρο. Ένας μεταλλικός καθρέφτης, ένα φωτιστικό, μία κορνίζα ή ένα απλό διακοσμητικό θα κάνει τη διαφορά. 

 

Από την ομάδα του Womenonly.gr 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Συνεπεια σε χρονο και επικοινωνια

Για: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ / Ξυλουργικές Eργασίες
5,0

Άμεσοι, τυπικοί στην ώρα, δουλειά σωστή, επιμελήθηκαν το χώρο μετά τις εργασίες. Αρκετά καλή τιμή

Για: WMD Solution / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Ένας καταπληκτικός επαγγελματίας. Άριστος τεχνίτης. Συνεπέστατος. Σπανίζουν τέτοιοι επαγγελματίες Χαίρεσαι να συνεργάζεσαι. Πρόθυμος να σου προτείνει λύσεις που δεν είχες στο μυαλό σου.

Για: Ηλίας Νέτζα / Σκεπές
5,0

Καταπληκτικός επαγγελματίας & πολύ ευγενικός.

Για: SPEEDY ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Γουβιώτης Βασίλης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Εξαιρετική δουλειά, με λεπτομέρεια, καλύτερη και από τον προηγούμενο επαγγελματία που είχαμε από την σχολή καλών τεχνών! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Dobrzanski Wieslaw / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Πολύ ευχαριστημένος απο την ανακαίνιση στα ντουλάπια του σπιτιού μου, απο τον Κύριο Νίκο Τσαλαβούτα. Άψογη εκτέλεση έργου, άψογη συνεργασία

Για: Νίκος Τσαλαβούτας / Ξυλουργικές Eργασίες