Ανακάλυψε τη συνταγή για μία χορταστική σαλάτα με φακές!

Τα όσπρια δεν είναι και το αγαπημένο μου φαγητό αλλά η αναγκαστική στροφή στην εν μέρει υγιεινή διατροφή όσο μεγαλώνω έφερε μπροστά μου τις φακές. Αυτές που έδινε μάχη η μάνα μου να με ταΐσει ακόμα και μετά το Λύκειο. Όποτε είχαμε φακές στο σπίτι μαγείρευε χωρίς πολλά πολλά και δεύτερο φαγητό.

Έλα όμως που έγινα κι εγώ μάνα και αυτή η φοβία μην πάει και δεν διατρέφεται το παιδί υγιεινά με κατέκλυσε από τον πρώτο χρόνο της ύπαρξής του. Η επιλογή ήταν μία και μοναδική, να βλέπει τους γονείς να τρώνε υγιεινά (όσο τουλάχιστον δεν έχει ισχυρή άποψη) και βλέπουμε. Έτσι οι φακές μπήκαν στο εβδομαδιαίο μας μενού και έμειναν. Και επειδή η κλασική φακόσουπα γίνεται μονότονη σε εβδομαδιαία βάση είπαμε να τρώμε σαλάτα με φακές μιας στο τόσο. Με μπόλικο τυρί και λαχανικά σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή.

20160125_20534021

Υλικά

 

Μισό πακέτο φακές ψιλές

10 ντοματάκια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδου

1 κόκκινη πιπεριά

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές κάπαρη

Αλμυρό τυρί (γραβιέρα ή φέτα) κομμένο σε κύβους

Ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλιά μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Κουρκουμά

2 φύλλα δάφνης

Λίγο κουκουνάρι

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεπλύνει καλά. Μετά από 15 περίπου λεπτά δοκιμάζουμε ώστε να μην μας παραβράσουν. Σκοπός είναι να μην λιώνουν οι φακές αλλά να «κρατάνε» λίγο. Τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό για να κρυώσουν πιο εύκολα.

Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και έπειτα τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι (μπαλσάμικο ή ό,τι άλλο έχουμε). Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά όσο μεγάλα θέλουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις φακές και την κάπαρη.

Σε ένα βαζάκι αναμειγνύουμε ξύδι μπαλσάμικο (αν είναι σε κρεμώδη μορφή ακόμα καλύτερα) το σκόρδο πολτοποιημένο, λίγο κουρκουμά, ελαιόλαδο, μουστάρδα και αλάτι. Χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το τυρί και τον μαϊντανό. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί μπόλικο έξτρα ξύδι για να πάρουμε την όξινη γεύση που θέλουμε.

Το Cook Files μοιράστηκε μαζί μας αυτή την εκπληκτική συνταγή για σαλάτα με φακές! Μη διστάσεις να μας στείλεις και εσύ τις δικές σου ιδέες και προτάσεις μαγειρικής!

Πηγή: Free Sunday

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα