8 Υπέροχες Ιδέες για να φτιάξεις εύκολα Μαστορέματα από Παλέτες!

Ποιος είπε πως τα μαστορέματα και η δημιουργία δεν πάνε μαζί; Ίσως το μαστόρεμα κατά παράδοση να παραπέμπει σε μια βαριά και απαιτητική ενασχόληση, που μόνο το ανδρικό φύλο μπορεί να βγάλει εις πέρας. Με λίγη θέληση και φαντασία, όμως, μπορείς να μεγαλουργήσεις ακόμα και αν δεν έχεις ξαναπιάσει στα χέρια σου σφυρί! Αν διαθέτεις όρεξη για πειραματισμούς, εμείς θα σου προτείνουμε οχτώ διαφορετικά μαστορέματα από παλέτες για να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να τα καταφέρεις.

Το ξύλο της παλέτας είναι ένα υλικό που μπορείς κυριολεκτικά να το βρεις παντού. Αν έχεις, λοιπόν, διάθεση για μικρές αλλαγές στο Σπίτι σου που θα σου κοστίσουν ελάχιστα, ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσεις. Πέρα από την ικανοποίηση που θα νιώσεις αφού ολοκληρωθεί το έργο τέχνης σου, θα χαρίσεις έναν υπέροχο αέρα ανανέωσης στον χώρο σου.

Ήρθε η στιγμή να συμμαζέψεις από μαμά, φίλους και γείτονες, ακόμη και από το ξυλουργείο ή το μπακάλικο της γειτονιάς σου ό,τι βρεις σε ξύλινη παλέτα! Εμείς, συμβουλευθήκαμε τους αξιολογημένους διακοσμητές αλλά και ξυλουργούς της πλατφόρμας μας και σου παρουσιάζουμε όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να να γίνεις σωστός μάστορας. Κι άφησε έπειτα οικογένεια και φίλους να χαζεύουν με θαυμασμό τα αριστουργήματά σου!

8 Εύκολα Μαστορέματα από Παλέτες για Αρχάριους!

1. Καναπές από Παλέτες

Αυτή η φωτογραφία είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν αμέτρητα μαστορέματα από παλέτες. Το τραπέζι, η βιβλιοθήκη και ο καναπές από παλέτες είναι μόνο μερικά από αυτά. Πρόκειται για την πιο απλή λύση που μπορεί κανείς να σκεφτεί στα μαστορέματα. Σίγουρα θα έχει πάρει το αυτί ή το μάτι σου την ιδέα του καθιστικού από παλέτες. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δημιουργήσεις το δικό σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μόνο μπόλικη διάθεση για καφέ και συζήτηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Ένωσε δυο ή τέσσερις παλέτες για καναπέ και άλλες δυο για το τραπέζι σου. Βάλε τώρα μαξιλάρια ή ένα ριχτάρι για να χαρίσεις ωραία αίσθηση και χρώμα στο καναπεδάκι σου. Όσον αφορά το τραπέζι, μπορείς να αναβαθμίσεις την επιφάνειά του με ένα τζάμι! Πρόσθεσέ του ροδάκια, για να του επιτρέψεις να κινείται ευέλικτα στο χώρο. Πειραματίσου αν θέλεις, ανάλογα βέβαια και με το στυλ του χώρου σου, και βάψε τις παλέτες για ένα ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα.

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις βήμα-βήμα ένα τραπέζι από παλέτες; Διάβασε το άρθρο μας!

Τραπέζι από παλέτα; Φτιάξε το δικό σου σε 3 απλά βήματα!

2. Πίνακας με Φωτογραφίες

Οι όμορφες στιγμές της ζωής είναι σημαντικό να μένουν αλώβητες στο χρόνο κι αναλλοίωτες στο μυαλό μας. Τις στιγμές γεμάτες ευτυχία και χαμόγελα, όσο απλές κι αν είναι, οφείλουμε να τις διαφυλάττουμε υπό τη μορφή αναμνήσεων. Και είναι υπέροχο όταν αντικρίζεις στιγμιότυπα τους στην καθημερινότητά σου! Μπορείς λοιπόν, να φτιάξεις το δικό σου καμβά από φωτογραφίες και παλέτες. Βγάλε σε έγχρωμη ή ασπρόμαυρη μορφή τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή τα σημεία της ζωής σου που θες να θυμάσαι. Χρησιμοποίησε κόλλα για να κάνεις την παλέτα και τις στιγμές σου ένα! Μπορείς εάν επιθυμείς να στερεώσεις τις φωτογραφίες με σύρμα και μανταλάκια. Κρέμασε το δημιούργημά σου στον τοίχο ή ακόμη ακούμπησέ το είτε στο πάτωμα, είτε σε ένα έπιπλο του χώρου σου.

3. Θήκη για Μπουκάλια

μαστορέματα

Εδώ ίσως χρειαστεί να πιάσεις ένα σφυρί και λίγες πρόκες. Μη φοβάσαι όμως! Αν η σχέση σου με τα μαστορέματα δεν είναι πολύ καλή, τότε μπορείς να ζητήσεις από κάποιο γνωστό σου ένα χέρι βοηθείας. Αφαίρεσε το πάνω κομμάτι ξύλου της παλέτας σου και κάρφωσέ το στη βάση της. Τα κρασιά σου τώρα δε θα ξεγλιστρήσουν με τίποτα, ενώ με λίγες κινήσεις η κάβα σου θα είναι έτοιμη! Μπορείς με τον ίδιο τρόπο να δημιουργήσεις μια αντίστοιχη αποθηκευτική βάση και για τα μπαχαρικά της κουζίνας σου.

4. Κρεμάστρα κουζινικών

μαστορέματα

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα της κουζίνας σου που είναι και πρέπει να είναι «μες στα πόδια σου». Αν λατρεύεις τη μαγειρική τότε, καταλαβαίνεις! Εκείνο το μπρίκι, εκείνο το κατσαρολάκι μαζί με τις αγαπημένες σου και πολυχρησιμοποιημένες κουτάλες πρέπει να βρίσκονται στο πλευρό σου. Το ίδιο συμβαίνει και για τις κούπες σου! Με μια παλέτα μπορείς να κρατήσεις όλα όσα χρειάζεσαι, κοντά σου. Κάρφωσε γατζάκια ή πρόκες, τοποθέτησε στον πάγκο της κουζίνας σου το έργο τέχνης και στόλισέ το με τα αντικείμενα που αδυνατείς να αποχωριστείς. Εάν έχεις έντονη διάθεση για δημιουργικότητα, κινήσου τολμηρά! Βάψε την παλέτα ανάλογα με τους χρωματισμούς της κουζίνας σου ή στόλισέ την εφαρμόζοντας τη μέθοδο του κολλάζ. Μπορείς φυσικά να κρεμάσεις επάνω και τις πετσέτες της κουζίνας σου!

5. Κρεβάτι από Παλέτες

Γιατί να μπαίνεις σε έξοδα εάν μπορείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις το κρεβάτι μόνος σου; Μαστορέματα και ύπνος τώρα πάνε παρέα! Βάλε για βάση του κρεβατιού που επιζητείς όσες παλέτες θέλεις, ανάλογα με το ύψος που αυτό επιθυμείς να έχει. Μπορείς να δημιουργήσεις κενά μεταξύ τους και να τα χρησιμοποιήσεις ως χώρο αποθήκευσης για παπούτσια, ρούχα ή και βιβλία! Το μόνο που λείπει τώρα είναι ένα στρώμα ικανό για να φιλοξενήσει τα όνειρά σου!

Κρεβάτι από Παλέτες: Ιδέες & Λύσεις για να φτιάξεις το δικό σου!

6. Βιβλιοθήκη από Παλέτες

Αν είσαι βιβλιοφάγος τότε σίγουρα θα νιώθεις πως πάντα σου χρειάζεται χώρος για να βάλεις όσα βιβλία περιφέρονται δίχως στέγη! Η ιδέα της βιβλιοθήκης όμως είναι μια λύση και για εκείνους που δε λατρεύουν το διάβασμα. Τι πιο υπέροχο από το να διακοσμήσεις τον χώρο σου από μια χειροποίητη βιβλιοθήκη; Ένωσε όσες παλέτες επιθυμείς και φτιάξε τη σύνθεση που αρμόζει στις προσδοκίες σου και στη διαρρύθμιση του δωματίου σου. Μένει μόνο να συμπληρώσεις τα κενά, τοποθετώντας τα βιβλία και τα διακοσμητικά σου!

7. Κούνια για το Μπαλκόνι & τον Κήπο

μαστορέματα

Με παιδιά, εγγόνια ή χωρίς, πάντα υπάρχει όρεξη για κούνια! Γιατί και οι μεγάλοι χρειάζονται αυτή την μοναδική στιγμή ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης που το «πέρα - δώθε» μπορεί να χαρίσει! Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ξανανιώσεις παιδί! Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα γερό κλαδί από το δέντρο του κήπου σου ή τη σιδερένια οροφή της στέγης σου. Δέσε με ένα χοντρό σχοινί δύο παλέτες μεταξύ τους κι ύστερα, πέρασέ το από το σημείο στο οποίο θες να στηριχθεί. Για να έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία κούνιας, μπορείς να τοποθετήσεις στην επιφάνεια της παλέτας μαξιλάρια ή ένα στρώμα. Απόλαυσε τώρα το νέο στολίδι του κήπου σου. Παιδιά και μεγάλοι θα ξετρελαθούν!

8. Θήκη για Γλαστράκια

μαστορέματα

Αν διαθέτεις κήπο ή μπαλκόνι ικανό να στεγάσει λίγα φυτά παραπάνω, τότε ήρθε η ώρα να πάρεις πέρα από παλέτες χώμα και σπόρους. Βάλε ως βάση της ένα ξύλο ώστε να μπορεί να στηρίξει το χώμα που θα ρίξεις κι ακούμπησε την παλέτα επάνω του σε κάθετη ή και οριζόντια μορφή. Αν επιλέξεις την οριζόντια, τότε για το παρτέρι σου θα χρειαστείς επιπλέον παλέτες ανάλογα με το ύψος που επιθυμείς να έχει. Γίνε κηπουρός και φύτεψε στα κενά που έχει η παλέτα τους σπόρους σου. Μπορείς όμως να αφήσεις το χώμα στην άκρη και να κρεμάσεις όσες γλαστρούλες ταιριάζουν στα μέτρα της. Μετά από λίγο πότισμα και μερικές ημέρες θα έχεις μια αξιοθαύμαστη σύνθεση από λουλούδια. Επιπλέον, μπορείς να πειραματιστείς με τα διάφορα ζαρζαβατικά και να βάλεις στο παρτέρι σου από μέντα έως και ντοματιά! Τι τελειότερο από το να χρησιμοποιείς τα δικά σου υλικά για τη σαλάτα του τραπεζιού;

Θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερες ιδέες από παλέτα για επιτυχημένα μαστορέματα; Ζήτησε τη βοήθεια ενός έμπειρου και αξιολογημένου επαγγελματία ξυλουργού της πλατφόρμας μας. Δημιούργησε μαζί μας και με ελάχιστο κόστος, όσα ονειρεύεσαι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα