Ντεκουπάζ σε Κερί: 3 Εύκολοι Τρόποι Εφαρμογής που εντυπωσιάζουν!

Τα κεριά είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τη διακόσμηση του σπιτιού. Όποιο στυλ διακόσμησης κι αν προτιμάς, πρέπει να παραδεχτείς πως δεν υπάρχει πιο απλός και οικονομικός τρόπος να δημιουργήσεις μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα. Το φως των κεριών μας φέρνει κοντά, μας κάνει να νιώθουμε οικειότητα και ζεστασιά. Λοιπόν, γιατί να μη διακοσμήσεις τα ίδια τα κεριά, ώστε να μην είναι μονόχρωμα, αλλά να έχουν το σχέδιο που θέλεις; Η τεχνική του ντεκουπάζ σε κερί είναι εδώ για να σε βοηθήσει να έχεις τα κεριά που ταιριάζουν απόλυτα με τη διακόσμηση σου. Μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου, ειδικά αν σου αρέσει να ασχολείσαι με χειροτεχνίες.

Φυσικά, η τεχνική του ντεκουπάζ δεν περιορίζεται μόνο στο κερί. Το ντεκουπάζ σε ξύλο, όπως και το ντεκουπάζ σε γυαλί είναι δύο πολύ αγαπημένοι τρόποι για να μεταμορφώσεις κάποια αντικείμενα σε μοναδικά κομμάτια που έχουν την υπογραφή σου. Μια όμορφη κατασκευή με ντεκουπάζ δε γίνεται μόνο ένα αξιόλογο διακοσμητικό στοιχείο για το χώρο σου, αλλά και ένα ξεχωριστό δώρο προς αγαπημένους σου ανθρώπους. Έτσι, λοιπόν, εμείς θα αναλάβουμε να σου παρουσιάσουμε τον τρόπο για να εφαρμόσεις την τεχνική και το τελικό αποτέλεσμα το αφήνουμε πάνω σου. Είσαι έτοιμος/ -η να μάθεις πώς θα κάνεις ντεκουπάζ σε κερί;

3 Εύκολοι Τρόποι για να εφαρμόσεις την τεχνική ντεκουπάζ σε κερί!

Εφαρμογή με σίδερο ντεκουπάζ

Το σίδερο ντεκουπάζ είναι ένα ειδικό εργαλείο για κατασκευές με την τεχνική αυτή. Συνδέεται στην πρίζα και η άκρη του θερμαίνεται αρκετά, ώστε να μπορεί να κολλήσει το χαρτί της επιλογής μας πάνω στην επιφάνεια, όπου θα γίνει το ντεκουπάζ. Η τιμή αγοράς του δεν είναι πολύ υψηλή και αξίζει να το αποκτήσεις, αν σου αρέσει να κάνεις κατασκευές με τη συγκεκριμένη τεχνική. Ωστόσο, αν δεν επιθυμείς να το αγοράσεις, ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη οικιακή συσκευή με καυτή άκρη. Για παράδειγμα, κάποιοι χρησιμοποιούν το σίδερο των ρούχων, αλλά με πάρα πολλή προσοχή. Όπως καταλαβαίνεις, το κερί είναι ένα σχετικά μικρό αντικείμενο, το οποίο χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς για να διακοσμηθεί με χαρτί. Ας δούμε, λοιπόν, τι θα χρειαστείς και πώς θα το φτιάξεις.

Υλικά & Εφαρμογή:

Σίδερο ντεκουπάζ Λευκό κερί Χαρτοπετσέτες με σχέδια Ψαλίδι Προαιρετικά: Λιωμένη παραφίνη σε bain marie

Είναι πολύ εύκολο να εφαρμόσεις το ντεκουπάζ σε κερί με αυτό τον τρόπο. Για αρχή, διαλέγεις τις χαρτοπετσέτες της αρεσκείας σου. Μιας και έρχονται Χριστούγεννα, μπορείς να φτιάξεις πανέμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά που θα κάνουν τις γιορτές ακόμα πιο φωτεινές. Πάρε τις χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες σου και διαχώρισε το φύλλο με τα σχέδια από μονόχρωμο φύλλο. Από το φύλλο με τα σχέδια, μπορείς να αποφασίσεις πώς θα το κόψεις για να χωράει τέλεια πάνω στο κερί σου.

Αν θέλεις, μπορείς να κόψεις και μόνο μικρά σχέδια της χαρτοπετσέτας, δεν είναι πρόβλημα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα σχέδια πάνω στο κερί και πέρασε τα με το σίδερο, στρώνοντας τα, ώστε να είναι λεία. Μόλις τελειώσεις με το σίδερο, το χριστουγεννιάτικο κερί σου θα είναι έτοιμο. Ωστόσο, αν θέλεις να μη φαίνεται καθόλου ότι έχεις χρησιμοποιήσει χαρτί, μπορείς να το βουτήξεις στη λιωμένη παραφίνη για να μοιάζει ομοιόμορφο. Σου προτείνουμε να πιάσεις το κερί από το φυτίλι για να μην καείς. Επίσης, μετά τη βύθιση στην παραφίνη, τοποθέτησε το πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσει, χωρίς ατυχήματα.

ντεκουπάζ σε κερί

Pinterest.com

Εφαρμογή με κόλλα ντεκουπάζ

Η κόλλα ντεκουπάζ είναι ένας εξίσου εύκολος τρόπος για να εφαρμόσεις την τεχνική και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύεις να καείς, ή να κάψεις τίποτα. Συνεπώς, αν οι σχέσεις σου με συσκευές που φτάνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι οι καλύτερες, έχουμε την ιδανική λύση για σένα. Το ντεκουπάζ σε κερί με τη βοήθεια κόλλας είναι πολύ εύκολο, ενώ τα υλικά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν. Μπορείς να τα παραγγείλεις μέσω διαδικτύου, ή να ρωτήσεις στο κοντινό σου χρωματοπωλείο. Επίσης, η κόλλα διατίθεται και σε μορφή σπρέι, σε περίπτωση που σε βολεύει περισσότερο.

Υλικά & Εφαρμογή:

Κόλλα για ντεκουπάζ Πινέλο πλακέ Λευκό κερί Χαρτοπετσέτες με σχέδια Προαιρετικά: Αστάρι για ντεκουπάζ & σταμπαδόρος

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προμηθευτείς είναι ένα μεγάλο, άσπρο κερί. Συνηθίζουμε να διαλέγουμε άσπρα κεριά, γιατί είναι πιο εύκολο να διακρίνεται πάνω τους οποιοδήποτε σχέδιο του χαρτιού. Στη συνέχεια, διαλέγουμε τις χαρτοπετσέτες μας, διαχωρίζουμε το φύλλο με τα σχέδια από το μονόχρωμο φύλλο και κόβουμε στις διαστάσεις που θέλουμε. Προαιρετικά, πριν κολλήσεις τη χαρτοπετσέτα στο κερί, μπορείς να περάσεις το κερί με αστάρι για ντεκουπάζ, χρησιμοποιώντας έναν σταμπαδόρο. Αυτό θα βοηθήσει στο να έχει καλύτερη εφαρμογή το χαρτί.

Όταν το αστάρι στεγνώσει λίγο, τοποθέτησε τη χαρτοπετσέτα πάνω στο κερί. Έπειτα, μπορείς να περάσεις το κερί με την κόλλα, χρησιμοποιώντας το πινέλο σου. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχεις, ώστε να μη σχιστεί το χαρτί και να μην κολλήσει στραβά. Αν θεωρείς πως χρειάζεται, πέρνα και μια δεύτερη στρώση κόλλας για να φαίνεται όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Άφησε το λίγη ώρα να στεγνώσει και το ντεκουπάζ σε κερί είναι ολοκληρωμένο!

ντεκουπάζ σε κερί

Pinterest.com

Εφαρμογή με καμινέτο & κουτάλι

Μήπως ψάχνεις για την πιο οικονομική επιλογή για να εφαρμόσεις το ντεκουπάζ σε κερί, χωρίς να σου κοστίσει σχεδόν καθόλου; Έχουμε καλά νέα για σένα, γιατί υπάρχει τρόπος να μεταμορφώσεις τα κεριά σου, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που ήδη έχεις στο σπίτι σου. Ο εξοπλισμός αυτός είναι ένα καμινέτο, ή αλλιώς παραδοσιακό γκαζάκι και ένα μεγάλο κουτάλι. Για την ιδέα αυτή, θα σου προτείναμε να φορέσεις γάντια εργασίας πριν ξεκινήσεις. Όπως καταλαβαίνεις, οι κατασκευές που βασίζονται σε φωτιά πρέπει να γίνονται, αφού λάβεις κάποια μέτρα προστασίας. Αφού φορέσεις τα γάντια σου, μπορείς να ξεκινήσεις την κατασκευή.

Υλικά & Εφαρμογή:

Καμινέτο (γκαζάκι) Μεγάλο κουτάλι Λευκό κερί Χαρτοπετσέτες με σχέδια Προαιρετικά: Αστάρι ντεκουπάζ & σταμπαδόρος

Πώς θα φτιάξεις το ντεκουπάζ σε κερί με αυτά τα υλικά; Για αρχή, μπορείς να περάσεις το κερί σου με αστάρι ντεκουπάζ, χρησιμοποιώντας ένα σταμπαδόρο. Ο σκοπός είναι να εφαρμόσεις τη χαρτοπετσέτα πάνω στο κερί και να στέκεται για να είναι πιο εύκολη η χρήση του πυρωμένου κουταλιού στη συνέχεια. Ωστόσο, αν το budget σου είναι αρκετά μικρό, μπορείς να προσπεράσεις το αστάρωμα. Στη συνέχεια, διαχωρίζεις το φύλλο της χαρτοπετσέτας με σχέδια από το δεύτερο φύλλο και το κόβεις στις σωστές διαστάσεις, ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο κερί. Τοποθετείς τη χαρτοπετσέτα στη θέση όπου θέλεις να κολλήσει πάνω στο κερί.

Το επόμενο βήμα είναι το πιο σημαντικό, αλλά και αυτό που χρειάζεται την περισσότερη προσοχή. Άναψε το καμινέτο σου σε χαμηλή φωτιά και ζέστανε σε αυτό την εσωτερική πλευρά ενός μεγάλου κουταλιού. 4- 5 δευτερόλεπτα πάνω από τη φωτιά είναι αρκετά. Στη συνέχεια, με την εξωτερική πλευρά του κουταλιού, ξεκίνα να περνάς απαλά πάνω από τη χαρτοπετσέτα που έχεις τοποθετήσει πάνω στο κερί. Θα χρειαστεί να ξαναζεστάνεις το κουτάλι σου μερικές φορές, καθώς η υψηλή θερμότητα είναι απαραίτητη για να γίνει το κερί ένα σώμα με το χαρτί. Ο σκοπός σου είναι να περάσεις με το κουτάλι πάνω από κάθε σημείο, όπου υπάρχει χαρτί. Τέλος, άφησε το κερί να στεγνώσει λίγο και θα είναι έτοιμο.

ντεκουπάζ σε κερί

Pinterest.com

Extra Tip:

Για πιο προσεγμένο και επαγγελματικό αποτέλεσμα, δεν είναι ανάγκη να παραμείνεις στα βασικά βήματα της εφαρμογής ντεκουπάζ σε κερί. Μπορείς να επενδύσεις τα διακοσμητικά κεριά με όμορφες κορδέλες, κομμάτια δαντέλας, σπάγγο, ακόμα και χρυσόσκονη και γκλίτερ. Εφόσον είναι τα δικά σου δημιουργήματα, μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να μεγαλουργήσεις. Τέλος, σου προτείνουμε να φτιάξεις παραπάνω από ένα κεριά, με παραπάνω από ένα σχέδια χαρτοπετσέτας. Όσο μεγαλύτερη η ποικιλία, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και τόσο περισσότερα τα θετικά σχόλια που θα αποσπάσεις από αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις μεθόδους που προτείνουμε για ντεκουπάζ σε κερί. Προμηθεύσου εξαρχής με όλα τα απαραίτητα υλικά, φόρα τα γάντια σου για ασφάλεια και καλή επιτυχία!

Αν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερες ιδέες για να ανανεώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι σου, εμείς είμαστε στο πλευρό σου. Κατέβασε εντελώς δωρεάν το μεγάλο Οδηγό Ανακαίνισης που ετοιμάσαμε για σένα και βρες την έμπνευση που χρειάζεσαι για το χώρο σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα