5 Πανεύκολες Κατασκευές από Χαρτόκουτα που θα σε Εντυπωσιάσουν!

Λατρεύεις τις κατασκευές και αναζητάς νέες ιδέες για να δημιουργήσεις; Δεν χρειάζεται να αγοράσεις εργαλεία και πρώτες ύλες. Αρκούν τα αντικείμενα που έχεις ήδη, για να δημιουργήσεις τις καλύτερες χειροποίητες δημιουργίες για το σπίτι από πολύ μικρό κόστος, μέχρι και μηδενικό.

Οι χάρτινες κούτες αποτελούν ένα υλικό που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Ειδικότερα, μετά από αγορές ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών, ξεμένουν αρκετές κούτες που προορίζονται για πέταμα. Αντί να τις πετάξεις, έχεις σκεφτεί ποτέ να τις χρησιμοποιήσεις ως βασικό υλικό για τη δημιουργία μοναδικών κατασκευών; Υπάρχουν πολλές ιδέες για κατασκευές από χαρτόκουτα που θα σε εντυπωσιάσουν, τόσο για τη διακόσμηση, όσο και για την οργάνωση του σπιτιού σου.

4+1 Υπέροχες Κατασκευές από Χαρτόκουτα που θα Λατρέψεις!

1. Σπιτάκι γάτας από χαρτόκουτα

Image Credits | Pinterest, ArchZine FR

Τα κατοικίδια και ιδιαίτερα τα γατάκια αγαπούν τα μικρά σπιτάκια και συχνά βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά. Στις γάτες αρέσει πολύ να τρυπώνουν σε χαρτόκουτα και να απολαμβάνουν έναν πολύωρο και ήσυχο ύπνο. Έτσι, αντί να αγοράσεις κάποιο έτοιμο σπιτάκι για το κατοικίδιό σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα.

Υπάρχουν αρκετές κατασκευές με χαρτόκουτα από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς, ανάλογα με το στυλ που επιζητάς. Μπορείς να δημιουργήσεις από μία απλή κατασκευή, μέχρι μία σύνθεση κατασκευών, διαφορετικών επιπέδων. Ό,τι και αν επιλέξεις, τα μόνα που θα χρειαστείς είναι χαρτόκουτα, χαρτοταινία και μαρκαδόρους. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτόνια, σε διάφορα χρώματα, για να δημιουργήσεις σχέδια.

 

2. Πειρατικό καράβι από χαρτόκουτα

Image Credits | Pinterest, Red Ted Art

Οι χάρτινες κούτες, εξαιτίας του πάχους τους, προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στις κατασκευές. Ακόμη μία εξαιρετική ιδέα για εσένα που λατρεύεις τις χειροποίητες δημιουργίες για το σπίτι αποτελεί το πειρατικό καράβι από χαρτόκουτα. Η συγκεκριμένη κατασκευή, μπορεί να φαίνεται απαιτητική, αλλά δεν είναι. Ακολουθώντας τα βήματα της φωτογραφίας, μπορείς να δημιουργήσεις αρχικά τον σκελετό του πλοίου. Στη συνέχεια να το επενδύσεις με κάποιο χρωματιστό χαρτί, όπως είναι τα χαρτιά περιτυλίγματος ή να το ζωγραφίσεις. Στο τέλος, μπορείς να βρεις και να τυπώσεις μία πειρατική σημαία και να την τοποθετήσεις στην κορυφή.

3. Πίνακες από καπάκι κουτιού παπουτσιών

Image Credits | Pinterest, Ashlee Washington

Τα κουτιά παπουτσιών χρησιμοποιούνται αρκετά στις χειροκατασκευές για το σπίτι. Οι πίνακες της φωτογραφίας αποτελούν μία από τις καλύτερες και πιο εύκολες κατασκευές από χαρτόκουτα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα θα σε συναρπάσει. Συγκέντρωσε διαφορετικά μεγέθη από καπάκια κουτιών από παπούτσια και επένδυσέ τα με χαρτί περιτυλίγματος. Στο εμπόριο θα βρεις τεράστια ποικιλία από χαρτιά περιτυλίγματος που μπορούν να προσφέρουν την διαφορετική νότα διακόσμησης που επιζητάς για το χώρο σου.

4. Κουτιά αποθήκευσης από χαρτόκουτα για οργάνωση συρταριού

Image Credits | Pinterest, Unitychess

Οι κατασκευές από χαρτόκουτα μπορούν να προσφέρουν ευκολία στην καθημερινότητα.  Όπως μας έμαθε και η Marie Kondo, η σωστή οργάνωση αποτελεί το Α και το Ω για το σπίτι και ειδικότερα στα συρτάρια. Για να οργανώσεις σωστά τα συρτάρια τους σπιτιού σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, παρά να δημιουργήσεις διαχωριστικά για να αποθηκεύεις τα μικροπράγματα.

Σε αυτό μπορούν να σε βοηθήσουν αρκετά οι μικρές κατασκευές από χαρτόκουτα. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν; Συγκέντρωσε μικρά χαρτόκουτα και τύλιξέ τα με χαρτί περιτυλίγματος. Ταξινόμησέ τα μέσα στα συρτάρια και τοποθέτησε τα αντικείμενά σου με τάξη.

5. Μεγάλα κουτιά αποθήκευσης για ντουλάπα

Image Credits | Hometalk

Στην ίδια λογική, μπορείς να δημιουργήσεις μια σειρά από πιο μεγάλα κουτιά αποθήκευσης για την ντουλάπα σου. Επειδή θα είναι στην ντουλάπα, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τους δώσεις ένα μοναδικό στυλ. Εμείς θα σου δώσουμε την πιο εύκολη λύση για να δημιουργήσεις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες για το σπίτι σου και να οργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου.

Η διαδικασία για να δημιουργήσεις το κουτί που βλέπεις στη φωτογραφία είναι πανεύκολη. Θα χρειαστείς κουτιά σε μέγεθος που να σε βολεύει και να χωράνε στην ντουλάπα, σχοινί λεπτό γιούτας ή ψάθινο και ύφασμα για την επένδυση. Τύλιξε περιμετρικά το σχοινί στο κουτί, όπως στη φωτογραφία και τοποθέτησε λίγη κόλλα στιγμής στην άκρη για να το σταθεροποιήσεις. Για την επένδυση του εσωτερικού μέρους, μπορείς να αγοράσεις λίγο ύφασμα ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό σεντόνι ή μαξιλαροθήκη που δεν χρησιμοποιείς πια. Για τη σωστή εφαρμογή μπορείς να κόψεις και να ράψεις το ύφασμα με βελόνα και κλωστή, ακριβώς στις διαστάσεις του κουτιού σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις τις κατασκευές από χαρτόκουτα που αναζητούσες και να φτιάξεις μερικές από τις παραπάνω χειροποίητες δημιουργίες για το σπίτι. Καλή Επιτυχία!

γενικό

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα