Κοριοί Αντιμετώπιση & Καταπολέμηση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Κοριοί Αντιμετώπιση & Απολύμανση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι στον χώρο σου.
Πάρε προσφορές
Λάβε ανταγωνιστικές προσφορές από εξειδικευμένα συνεργεία απολύμανσης.
Επίλεξε το κατάλληλο συνεργείο
Σύγκρινε τις προσφορές & επίλεξε όταν είσαι έτοιμος αυτή που σου ταιριάζει.

Κοριοί: Αντιμετώπιση & Καταπολέμηση- Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Οι κοριοί στο σπίτι τα τελευταία χρόνια έχουν ανακάμψει και παρουσιάζονται πολύ πιο ανθεκτικοί από ότι παλιότερα. Λόγω της φύσης τους, η αντιμετώπιση κοριών είναι από τα δυσκολότερα και πιο επίμονα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Η ανίχνευση των κοριών γίνεται, συνήθως, αφού έχουν εξαπλωθεί ήδη αρκετά σε ένα χώρο.

Επίσης, χρειάζεται να γνωρίζεις πως η καθαριότητα ενός χώρου δεν αποτελεί πάντα την αιτία εμφάνισης κοριών στο σπίτι. Συχνά, εμφανίζονται κοριοί στα ρούχα, στα υφάσματα και τις αποσκευές και τότε πρέπει να δεις σοβαρά το ζήτημα της άμεσης καταπολέμησης.

Ποια είναι τα πιο “δημοφιλή” σημεία που εμφανίζονται οι κοριοί στο σπίτι;

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, όπου είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσεις κοριούς. Τα πλάσματα αυτά είναι πολύ μικρά και χωράνε στις χαραμάδες των τοίχων. Παρόλα αυτά, μπορείς να τα δεις με γυμνό μάτι, ώστε να καταλάβεις πως το σπίτι σου χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση κοριών.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε τις πιο συχνές εστίες εμφάνισης, ώστε να γνωρίζεις πού να επικεντρωθείς αναφορικά με την εξόντωση κοριών στο χώρο σου και να ξεκινήσεις την απολύμανση από εκεί.

 • Κοριοί στο στρώμα κρεβατιού. Πρόκειται για την πιο κοινή εστία μόλυνσης. Οι κοριοί τρέφονται με αίμα, κυρίως όταν ο άνθρωπος κοιμάται τη νύχτα. Η απολύμανση κοριών συνηθίζεται να ξεκινά από εκεί, για να έχει θετικά αποτελέσματα.

 • Στις τάβλες και κεφαλάρι κρεβατιού. Οι κοριοί σέρνονται, αντί να πετούν. Από το στρώμα του κρεβατιού, μπορούν εύκολα να κινηθούν προς τις τάβλες και όλα τα μέρη του κρεβατιού. Άρα, για την αντιμετώπιση κοριών χωρίζεται το στρώμα από το σκελετό του.

 • Στους καναπέδες. Οι καναπέδες είναι άλλη μια συχνή εστία συγκέντρωσης κοριών στο σπίτι. Ειδικά ανάμεσα στα μαξιλάρια, η καταπολέμηση και απολύμανση κοριών είναι απαραίτητη.

 • Πίσω από πίνακες: Όπου υπάρχουν χαραμάδες, μπορούν να εμφανιστούν κοριοί στο σπίτι. Η αντιμετώπιση κοριών γίνεται σε πίνακες του σπιτιού, ακόμα και σε χαραμάδες των τοίχων.

 • Κάτω από μοκέτες και χαλιά: Ένας κοριός, λόγω του πολύ μικρού αναστήματός του, χωράει άνετα κάτω από τα χαλιά σου. Επομένως, καθίσταται πολύ σημαντική η αντιμετώπιση κοριών στα χαλιά και τις μοκέτες, για να τους εξοντώσεις.

 • Στα σοβατεπί: Όντας κοντά σε μικρές χαραμάδες των τοίχων, τα σοβατεπί μπορούν να γίνουν εστίες μόλυνσης για κοριούς στο σπίτι. Η λύση για αυτό είναι η απολύμανση και απεντόμωση κοριών στους τοίχους.

 • Στις πρίζες: Ακόμα και σε ένα τόσο περίεργο μέρος, όπως οι πρίζες, μπορούν να βρουν καταφύγιο οι κοριοί. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχουν χαραμάδες και τους δίνουν κάλυψη. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις πρίζες, κατά την απολύμανση κοριών.

Κοριοί στο σπίτι: Αντιμετώπιση & Καταπολέμηση- Ποια μέθοδο να προτιμήσεις;

Οι κοριοί στο σπίτι μπορούν να εισχωρήσουν ακόμα και στις πιο μικρές σχισμές, όπως σε πρίζες και κάτω από τα χαλιά. Χρειάζεται να επιθεωρήσεις πολύ προσεκτικά το χώρο που έχει προσβληθεί, ώστε η εξόντωση κοριών να είναι αποτελεσματική!  

Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους για την αποτελεσματική απολύμανση κοριών, αποτελεί αυτή με ψεκαστήρα προπιέσεως. Η μέθοδος αυτή έχει τη δυνατότητα να καλύψει και την παραμικρή σχισμή και είναι ιδανική για χώρους όπου κάθονται, ή περπατάνε οι κοριοί.

Πρέπει να γνωρίζεις, πως οι κοριοί δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών κελσίου, ή άνω των 45. Μια σίγουρη κίνηση που θα σου εξασφαλίσει θετικά αποτελέσματα, είναι να πλύνεις τα υφάσματα του σπιτιού σου σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά, η μέθοδος αυτή δε θα σε απαλλάξει ολικά από το πρόβλημα, γιατί απαιτείται καταπολέμηση κοριών με επαγγελματικά μέσα.

Τι χρειάζεται να κάνεις πριν & μετά από την απεντόμωση κοριών;

Η απολύμανση κοριών είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείς οριστικά από το πρόβλημα. Αν θέλεις μια οριστική και αποτελεσματική απεντόμωση, ώστε να γλιτώσεις από τα τσιμπήματα των κοριών, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που συστήνεται να ακολουθήσεις:

 • Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι καλό να γίνει πριν την απεντόμωση κοριών, ενώ οι χώροι δεν πρέπει να σφουγγαριστούν και να σκουπιστούν, για τουλάχιστον 4 μέρες μετά.

 • Μετά τις εργασίες αντιμετώπισης κοριών, πρέπει να αερίσεις το χώρο για 1 ώρα.

 • Σφράγισε ρωγμές και χαραμάδες ώστε να μειώσεις τις κρυψώνες τους.

 • Αφού έχεις εξοντώσει τους κοριούς, χρησιμοποίησε φυσικά αιθέρια έλαια λεβάντας και teatree για να τους κρατήσεις μακριά.

 • Φρόντιζε για το συχνό και τακτικό καθαρισμό του σπιτιού σου, ώστε να εντοπίζεις εγκαίρως πιθανές εστίες και να μην έχεις ξανά την ανάγκη για αντιμετώπιση κοριών.

Στο Douleutaras.gr θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, για να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα και να μην εμφανιστούν ξανά κοριοί στο σπίτι.

Οι επαγγελματίες της υπηρεσίας μας χρησιμοποιούν κατάλληλα φάρμακα, για την αποτελεσματική καταπολέμηση κοριών και απομάκρυνσή τους. Αν αναζητάς την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση για ριζική αντιμετώπιση κοριών καταχώρησε την εργασία σου, ενημερώσου για τις τιμές απεντόμωσης και πάρε προσφορά κόστους για την απολύμανση του χώρου σου.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιάννης Μ.
142 αξιολογήσεις
Εξαιρετικά καταρτισμένος επαγγελματίας και συνεπέστατος.
S. C&Κ
5 αξιολογήσεις
Πολύ καλός,το πρόβλημα λύθηκε σε 1 εβδομάδα.Συνεπής
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ.
3 αξιολογήσεις
Συνεπής στην ώρα της, επέμεινε να απολυμάνει όλο το σπίτι για μεγαλύτερη ασφάλεια παρόλο που την πλήρωνα το ίδιο ποσό για το ένα δωμάτιο ...
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Σ.
14 αξιολογήσεις
Έβαλα το αίτημα στο σάιτ Παρασκευή αργά το βράδυ, το Σάββατο με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Βαγγέλης, κι επειδή ήμουν σε πανικό, συμφώνησε να ...
P.E. Service
23 αξιολογήσεις
Άψογοι και κλείσαμε γρήγορα το ραντεβού μας.
A. Γ.
1 αξιολόγηση
Ήταν οκ το όλο έργο συνολικά. Στην ώρα του ήταν η εταιρεία
Σχετικά άρθρα
Πριν απαντήσουμε στα τρία αυτά βασικά ερωτήματα που αφορούν την απεντόμωση σπιτιού, ας δούμε πρώτα τι ακριβώς είναι και ποιος είναι
Μπήκε η άνοιξη και τα μυρμήγκια στο σπίτι σου κάνουν πάρτυ; Δεν πρόλαβες να ανοίξεις τη μαρμελάδα και ευθύς αμέσως οι μικροί εργάτες
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει