Μόνωση Σωλήνων: Πώς θα το κάνεις μόνος / -η σου;

Μόνωση σωλήνων

Μία από τις πιο συνηθισμένες εργασίες που κάνουμε όλοι στο σπίτι μας είναι να το μονώσουμε. Η μόνωση του σπιτιού βελτιώνει την ποιότητα ζωής σου και σου εξοικονομεί χρήματα. Λίγοι γνωρίζουμε,όμως πόσο σημαντική είναι η μόνωση και των σωλήνων.

Δοκίμασε και εσύ να μόνωσεις τους σωλήνες του σπιτιού σου και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα. Είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείς να την κάνεις ακόμα και μόνος σου.Είμαστε εμείς εδώ για να σου δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι για να γίνει η μόνωση σωληνώσεων σου παιχνιδάκι.

Γιατί η μόνωση σωλήνων είναι απαραίτητη;

Μια έξυπνη επιλογή θα ηταν να μόνωσεις τους σωλήνες νερού που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους (γκαράζ, κήπος). Αυτό θα σε βοηθήσει να τους προφυλάξεις από ενδεχόμενο σπάσιμο, λόγω κρύου τον χειμώνα.
Ένας άλλος λόγος που η μόνωση των σωλήνων θεωρείται απαραίτητη, είναι για να εξοικονομήσεις χρήματα από τα έξοδα θέρμανσης. Μόνωσε τους σωλήνες του καλοριφέρ και αυτό θα βοηθήσει τη διοχέτευση θερμότητας στα σημεία που θες.
Τέλος, αν θέλεις να μειώσεις την υγρασία που υπάρχει στο σπίτι σου, τότε η λύση είναι να μόνωσεις όλους τους εξωτερικούς σωλήνες που υπάρχουν σε κουζίνα και μπάνιο.
monosi
Υδραυλικές εγκαταστάσεις: 3 τρόποι για να προστατεύσεις τους σωλήνες σου!

Πώς θα μονώσεις τους σωλήνες μόνος/ -η σου;

  • Κάλυψη των κενών στους τοίχους.

Για να πετύχεις την καλύτερη μόνωση των σωληνώσεων είναι σημαντικό και το κλείσιμο των κενών στον τοίχο. Εξέτασε καλά αν υπάρχουν τέτοια σημεία στον τοίχο και στις σωληνώσεις σας.

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία για τις μονώσεις των σωληνώσεών σου στεγάνωσε καλά τα σημεία για να αποφύγεις διαρροές θερμότητας ή υγρασίας.Το υλικό που θα χρειαστείς μπορεί να είναι μία ταινία μόνωσης, σφραγιστικό σχοινί ή μονωτικός πολυουρεθανικός αφρός που κυκλοφορεί σε σπρέι.

  • Μόνωση των σωλήνων του καλοριφέρ.

Ένας τρόπος για να μονώσεις τους σωλήνες του καλοριφέρ σου είναι με τη χρήση σωληνώσεων μόνωσης.

Απαραίτητα υλικά: μαχαίρι, κοπίδι μοντελισμού, φαλτσόκουτο, μονωτική ταινία.

Διαδικασία:

Η κοπή του σωλήνα μόνωσης στο κατάλληλο μήκος είναι πολύ απλή. Χρησιμοποίησε ένα φαλτσόκουτο και κόψε τον σωλήνα σε γωνίες 30° και 45°. Για να τον κόψεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαχαίρι με ίσια λάμα 30 cm. Τράβηξε τον σωλήνα μόνωσης για να ανοίξει κατά μήκος και σπρώξε τον επάνω στον σωλήνα του καλοριφέρ. Στη συνέχεια, μπορείς να σφραγίσεις τον σωλήνα μόνωσης με μονωτική ταινία.Βεβαιώσου ότι έχεις σφραγίσει και τυλίξει με μονωτική ταινία όλες τις ενώσεις. Έτσι, θα εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή μόνωση.

monosi solinon
Ένας από τους πιο συνηθισμένους και ανθεκτικούς σωλήνες μόνωσης που μπορείς και εσύ να χρησιμοποιήσεις είναι αυτός με την επένδυση αλουμινίου. Ορισμένα από τα οφέλη χρήσης του είναι:
  1. Μειώνει τον κίνδυνο της διάβρωσης της μόνωσης.
  2. Αντοχή σε χημικά και λάδια.
  3. Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
  4. Αισθητικά ευχάριστη όψη.
  5. Ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες.
  6. Δεν χρειάζεται ταινία, χρώμα ή άλλη κάλυψη.
  7. Καθαρίζεται εύκολα με πανί.
Τι πρέπει να κάνεις αν παγώσουν οι σωληνώσεις του σπιτιού σου;

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να κάνεις εύκολα τη μόνωση των  σωλήνων σου! Μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, για το καταλληλότερο τρόπο μόνωσης των σωληνώσεών σου με βάση τις ανάγκες του χώρου σου, ρωτώντας τους έμπειρους υδραυλικούς μας!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Αντικατάσταση υπάρχουσας μόνωσης
Αθήνα 30/07/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντίνος Τ.
Είδος εργασίας:
Αντικατάσταση υπάρχουσας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Αντικατάσταση υπάρχουσας μόνωσης
Θεσσαλονίκη 02/08/2020
Εκτελέστηκε από
Ιωάννης Τ.
Είδος εργασίας:
Αντικατάσταση υπάρχουσας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 1000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ευχαριστημένος. Εξαιρετική δουλειά!

Για: Γιάννης Σουβλέρης / Μονώσεις
5,0

Άψογος επαγγελματίας και άνθρωπος πανω απ όλα τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

Για: Ελληνικές Μονώσεις / Μονώσεις
1,4

Απασχολήθηκε συνολικά 2 ώρες, φέρνοντας υπόλοιπα υλικά από άλλες εργασίες του και χωρίς να τηρήσει την αρχική συνεννόηση για άλλα υλικά μόνωσης. Φυσικά δεν κόπηκε απόδειξη

Για: Ελληνικές Μονώσεις / Μονώσεις
5,0

Εξαιρετική συνεργασία. Μου πρότεινε λύσεις για την περίπτωση μου. Η τελική εφαρμογή έγινε με συνέπεια και ακρίβεια. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και θα τον καλέσω και για μελλοντικές εργασίες.

Για: Δημήτρης Λάμπρου / Μονώσεις
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, τέλειο αποτέλεσμα με συνέπεια στους χρόνους και στα συμφωνηθέντα. Ο κύριος Πέτρος για το πρώτο πράγμα που νοιάζεται είναι οι πελάτες του να μένουν ικανοποιημένοι και να αφήνει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα έχει αντοχή στο χρόνο.

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις
5,0

Αναζητούσα να κάνω ηχομόνωση σε μεσοτοιχία. Ο κύριος Σαββίδης με εντυπωσίασε με την ευγένεια, την συνέπεια και την ειλικρίνεια του. Όταν προχωρήσαμε στην κατασκευή έμεινα ικανοποιημένη με τον τρόπο που δούλεψε εκείνος και το προσωπικό του. Θα χαρώ να συνεργαστώ μαζί του στο άμεσο μέλλον

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις