Τοποθέτηση & Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση & Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την Τοποθέτηση Κλιματιστικού για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε Προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά για Εγκατάσταση Κλιματιστικού
Αξιολόγησε την εμπειρία σου
Αξιολόγησε την ποιότητα της ψυκτικής εργασίας που έλαβες από τον ψυκτικό μας

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την εγκατάσταση κλιματιστικού

Η τοποθέτηση κλιματιστικού σε γενικές γραμμές δεν είναι μια χρονοβόρα ή περίπλοκη διαδικασία. Έχει όμως ορισμένα μυστικά που θα καθορίσουν την αποτελεσματική ή όχι λειτουργία του κλιματιστικού σου.

Μια ερασιτεχνική εγκατάσταση κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει σε συνεχείς βλάβες και περιττά κόστη επισκευής. Αν θες, λοιπόν, το κλιματιστικό σου να λειτουργεί ακούραστα και αποδοτικά χειμώνα καλοκαίρι, η επιλογή ενός εξειδικευμένου επαγγελματία για την εγκατάστασή του είναι μονόδρομος.

Για να σε βοηθήσουμε μιλήσαμε με τους αξιολογημένους ψυκτικούς της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σου. 

Πώς θα κάνεις τη σωστή επιλογή κλιματιστικού;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να έχεις ένα αποδοτικό κλιματιστικό είναι να διαλέξεις προσεχτικά το κατάλληλο air condition για το χώρο σου. Στο εμπόριο θα βρεις πολλά διαφορετικά είδη και μεγέθη. Για να μη χαθείς στην πληθώρα επιλογών που έχεις, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να σε κατατοπίσει πλήρως και να σε βοηθήσει να διαλέξεις εκείνο το σώμα κλιματιστικού που θα καλύπτει ικανοποιητικά το μέγεθος του δωματίου χωρίς περιττές σπατάλες ενέργειας και χρημάτων. Η επιλογή κλιματιστικού ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψιν σου.

Τί να προσέξεις στην εγκατάσταση κλιματιστικού;

 • Επιλογή του σωστού σημείου για την τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού.

Κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας. Για τη σωστή λειτουργία του air condition χωρίς προβλήματα, η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο με συνεχές αερισμό αλλά σε σημείο τέτοιο που να είναι εύκολα προσβάσιμη σε περίπτωση που χρειαστεί επισκευή ή συντήρηση. Ακόμη, για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος η εξωτερική μονάδα του air condition είναι καλό να είναι λίγο πιο χαμηλά από την εσωτερική μονάδα αλλά όσο πιο κοντά της γίνεται.

 • Επιλογή σημείου για την τοποθέτηση εσωτερική μονάδας κλιματιστικού.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην εγκατάσταση air condition είναι η επιλογή του σημείου τοποθέτησης του κλιματιστικού μέσα στο χώρο. Αν θες ένα χρηστικό κλιματιστικό πρέπει να προσέξεις ώστε η κίνηση του αέρα να είναι προς το κέντρο του δωματίου, αλλά όχι προς σημεία που θα χρησιμοποιείς για να κάθεσαι ή να κοιμάσαι. Ακόμη, καλό θα ήταν η εγκατάσταση κλιματιστικού να γίνει πάνω από πόρτες ή παράθυρα, ώστε να υπάρχει αντίθετη κίνηση του αέρα και να μειώνονται οι απώλειες ενέργειας.

 • Σύνδεση και έλεγχος

Τέλος, ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέχεται για μια αποτελεσματική εγκατάσταση κλιματιστικού είναι η σύνδεση των ψυκτικών σωληνώσεων και των σωληνώσεων αποχέτευσης. Οι ψυκτικές σωληνώσεις θα πρέπει να μονωθούν καλά και να υποβληθούν σε διαδικασία κενού. Ακόμη είναι καλό να αποφεύγονται οι τσακίσεις και οι μεγάλες διαδρομές καθώς μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του κλιματιστικού. Τέλος, μια σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού ολοκληρώνεται με τον έλεγχο στεγανότητας και της δοκιμής της αποχέτευσης συμπυκνωμάτων.

Τα παραπάνω θα σου εξασφαλίσουν μια σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού. Για να εξασφαλίσεις όμως και τη μελλοντική καλή λειτουργία του κλιματιστικού σου είναι απαραίτητη η τακτική συντήρηση air condition. 

Φροντίζοντας για το προληπτικό service κλιματιστικού θα προλάβεις έγκαιρα πιθανές βλάβες και θα αποφύγεις πιθανά κόστη επισκευής. Ακόμη, θα εξοικονομήσεις χρήματα και ενέργεια μέσω της αποδοτικότερης λειτουργίας της συσκευής σου και θα πετύχεις ένα πιο υγιεινό περιβάλλον με καλύτερη ποιότητα αέρα. 

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει μια πλήρη συντήρηση κλιματιστικού;

 • Καθάρισμα των φίλτρων.
 • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό.
 • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων.
 • Καθάρισμα φίλτρων αέρα και περσίδας.
 • Καθάρισμα φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων.
 • Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού.
 • Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια.
 • Έκδοση ειδικού δελτίου συντήρησης.

Ενώ ανάλογα με τις ανάγκες του κλιματιστικού σου μπορούν να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά και μερικές ακόμα όπως:

 • Καθάρισμα αποχετεύσεων συμπυκνωμάτων.
 • Προσεκτικός έλεγχος των προστατευτικών διακοπτών συμπιεστή.
 • Σύσφιξη παροχικών καλωδίων & καλωδίων εντολών στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα.
 • Αμπερομέτρηση ρεύματος λειτουργίας.
 • Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας.

Γιατί πρέπει να επιλέξεις έναν επαγγελματία ψυκτικό;

Η τοποθέτηση κλιματιστικών, αλλά και το service και η συντήρηση air condition είναι τεχνικές εργασίες που απαιτούν ειδικό εξοπλισμό και εξειδικευμένες γνώσεις. Τόσο η εγκατάσταση όσο και η επισκευή μιας κλιματιστικής μονάδας είναι εργασίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία κλιματιστικού. Για να μη ρισκάρεις, λοιπόν, ούτε τη συσκευή ούτε τα χρήματά σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Εκείνος θα σε βοηθήσει να λύσεις όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις και να σου εξασφαλίσει εύκολα ένα αποδοτικό κλιματιστικό.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους ψυκτικούς για να σε βοηθήσουν με ότι χρειάζεται η κλιματιστική μονάδα του χώρου σου. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν εκτενείς τεχνικές γνώσεις, πολυετή εμπειρία και υψηλή κατάρτιση στο αντικείμενο. 

Ποιες εργασίες αναλαμβάνουν οι ψυκτικοί του Douleutaras.gr; 

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας έχουν τις απαντήσεις σε όποιο πρόβλημα σε βασανίζει. Διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια αναλαμβάνουν αξιόπιστα και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές τις παρακάτω εργασίες:

 • Εγκατάσταση κλιματιστικού
 • Απεγκατάσταση κλιματιστικού
 • Μεταφορά κλιματιστικού
 • Επισκευή και service air condition
 • Συντήρηση κλιματιστικού 

Ποια είδη κλιματιστικών εξυπηρετούν;

Οι επαγγελματίες ψυκτικοί μας αναλαμβάνουν κλιματιστικά κάθε είδους και ισχύς. Έτσι, εξυπηρετούν κλιματιστικά δαπέδου και οροφής, κλιματιστικά ντουλάπα, φορητά air condition, καναλάτα κλιματιστικά και multi κλιματιστικά συστήματα, από 9000 btu μέχρι και πάνω από 24000 btu.
 
Μερικές από τις μάρκες air condition που εξυπηρετούν είναι οι Daikin, Whirlpool, Toshiba, Sharp, Samsung, Pitsos, Panasonic, Morris, Mitsubishi, Mercury, Haier, Gree, General Electric, Fujitsu, Finlux, F&U, Electrolux, Daewoo, Crown, Hitachi, και Toyotomi.

Αν θες ένα αποδοτικό κλιματιστικό που θα αντέξει στο χρόνο, εμπιστεύσου έναν από τους αξιολογημένους επαγγελματίες μας. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε την καλύτερη προσφορά για το κόστος εγκατάστασης κλιματιστικού.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα και θα ξανασυνεργαστούμε!
Ευγενικός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη!
Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους!! Συγχαρητήρια!
Επαγγελματική δουλεία και συνεργασία με τον πελάτη. Τέλεια επικοινωνία. Άψογο το αποτέλεσμα!
Άριστος επαγγελματίας. Προσοχή στη λεπτομέρεια. Σίγουρα θα τον ξαναπροτιμήσω σε μελλοντική ανάγκη!
Πολύ εξυπηρετικός, πολύ καλός και ευγενικός επαγγελματίας!
Σχετικά άρθρα
Ο καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού είναι μία απολύτως απαραίτητη εργασία συντήρησης όχι μόνο για την καλή λειτουργία του μηχανήματος
Καθώς σιγά-σιγά η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει, έφτασε η στιγμή να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού σου.