Κεντρική Θέρμανση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Κεντρική Θέρμανση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε Προσφορά
Μέσα σε λίγα λεπτά λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Πώς να εξοικονομήσεις ενέργεια από τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης;

Τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, αποτελούν πονοκέφαλο για εκείνους που θεωρούν ότι καταναλώνουν λιγότερο και πληρώνουν περισσότερο διότι ο χώρος τους υποστηρίζεται από ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

Τί είναι όμως η κεντρική θέρμανση;

Η κεντρική θέρμανση, είναι όταν παράγεται θερμότητα για την θέρμανσης ενός χώρου ή την παραγωγή ζεστού νερού από ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Συνήθως, κεντρική θέρμανση διαθέτουν κάποιες πολυκατοικίες αλλά και κτίρια που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς.

Το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης, αποτελείται από ορισμένες συσκευές και συστήματα που επιτρέπουν την παραγωγή και μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ύδρευσης, σε όλα τα μέρη του κτιρίου.

Τα κύρια στοιχεία που αποτελούν το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης, είναι ο λέβητας, ο καυστήρας, ο κυκλοφορητής, η δεξαμενή καυσίμων, οι σωληνώσεις, η καπνοδόχος και τα θερμαντικά σώματα.

Γιατί δεν χρησιμοποιείται κατάλληλα το σύστημα κεντρικής θέρμανσης;

Το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης, στα περισσότερα σπίτια αλλά και επαγγελματικούς χώρους σήμερα, δεν χρησιμοποιείται σωστά με αποτέλεσμα να καταναλώνεται πολύ ενέργεια και το κόστος των λογαριασμών θέρμανσης, να είναι υψηλό.

Οι βασικότεροι λόγοι, που η κεντρική θέρμανση μπορεί να είναι ζημιογόνα για κτίρια, είναι η έλλειψη συντήρησης του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου καθώς επίσης και η έλλειψη ρύθμισης των καυστήρων πετρελαίου ή φυσικού αερίου

Η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός όλων των μερών της κεντρικής θέρμανσης, μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλο ποσοστό της παραγόμενης ενέργειας ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει αρκετά τα έξοδα θέρμανσης.

Επιπλέον, η κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών ή των επαγγελματικών κτιρίων, λειτουργεί με χρονοδιακόπτη και όχι με βάση την θερμοκρασία που επικρατεί στον κάθε χώρο. Έτσι, πολλά διαμερίσματα υπερθερμαίνονται στην προσπάθεια να λειτουργήσει αποδοτικά το σύστημα θέρμανση για όλους τους χώρους και ο λογαριασμός αυξάνεται.

Πώς μπορείς να βελτιώσεις την λειτουργία του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης;

Είναι σημαντικό, να βελτιώσεις την λειτουργία του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης ώστε να απολαμβάνεις τα οφέλη που πρέπει και να είσαι ευχαριστημένος με την απόδοσή του.

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας, μας έδωσαν μία ενδεικτική λίστα με τα μέτρα που μπορείς να πάρεις ώστε να εξοικονομήσεις τόσο ενέργεια όσο και χρήματα από το σύστημά της κεντρικής σου θέρμανσης. Ποια είναι αυτά;

2 Λέβητες για μεγάλα κτίρια

Σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγαλύτερες, μπορούν να χρησιμοποιούνται δύο λέβητες. Έτσι, όταν οι ανάγκες για θέρμανση μειώνονται, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο ο ένας και να εξοικονομείται ενέργεια αλλά και χρήματα.

Μόνωση Λέβητα Κεντρικής Θέρμανσης

Πρέπει οι λέβητες στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, να μονώνονται καλά ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες θερμικές απώλειες. Στους σωστά συντηρημένους και μονωμένους λέβητες, οι θερμικές απώλειες είναι ελάχιστες και έτσι η κατανάλωση μειώνεται.

Μετρητής Αντιστάθμισης

Μπορείς να τοποθετήσεις μετρητή αντιστάθμισης στον λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, που αντιλαμβάνεται την εξωτερική θερμοκρασία και σταματάει να θερμαίνει όταν δεν είναι απαραίτητο.

Μηνιαία Συντήρηση του Συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης

Οι ένοικοι, οφείλουν να πραγματοποιούν τακτική συντήρηση των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης αλλά και των σωμάτων καλοριφέρ τους ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργεια.

Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν ρύθμιση του καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, καθαρισμός του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και έλεγχο των θερμικών απωλειών που έχει το σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

Οι επαγγελματίες μας στον τομέα της θέρμανσης, έχοντας αναλάβει πολλές εργασίες για τοποθέτηση επισκευή και συντήρηση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης, μπορούν να αναλάβουν την εργασία που επιθυμείς και να σου εξασφαλίσουν ιδανική θερμοκρασία για τους χώρους του κτιρίου σου.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές στον τομέα της κεντρικής θέρμανσης, είναι η εγκατάσταση φυσικού αερίου αλλά και η θέρμανση με λέβητα πετρελαίου.

Εάν βρίσκεσαι σε διαδικασία αξιολόγησης των θετικών και των αρνητικών στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, συμβουλέψου τους έμπειρους επαγγελματίες μας και να είσαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Πολύ καλός επαγγελματίας!
Έμπειρος τεχνικός, με μεράκι, από αυτούς που αισθάνεσαι τυχερός όταν γνωρίσεις! 6 στα 5, Στέφανος Καλόθετος.
Πολύ καλός επαγγελματίας και έμπειρος!
Πολύ καλός επαγγελματίας, ακριβής στο ραντεβού του και γνώστης της δουλειάς. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις γνώσεις του και την αντιμετώπιση του θέματος. Ευγένεια, τυπικότητα και επαγγελματισμός!
Άψογη εργασία, συμπεριφορά, κατάρτιση και περισσότερο απ' όλα αγάπη και μεράκι γι΄αυτό που φτιάχνουν. Τους ευχαριστώ!
Σχετικά άρθρα
Οι εποχές που όλα τα διαμερίσματα μία πολυκατοικίας εξαρτώνται από ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης φαίνεται ότι σύντομα θα περάσουν
Ο χειμώνας πλησιάζει και είναι ώρα να μεριμνήσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σου, πριν σε επισκεφθούν τα πρώτα κύματα κρύου.