Πόσα πλακάκια χρειάζομαι; 3+1 Χρήσιμες Συμβουλές!

πλακάκια

Η απάντηση στην ερώτηση “πόσα πλακάκια χρειάζομαι”, είναι πιο δύσκολη από όσο νομίζεις, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα πλακάκια έχουν άπειρες εφαρμογές στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο ενός σπιτιού. Πολλοί πιστεύουν ότι ο υπολογισμός της ποσότητας των πλακιδίων είναι μία εύκολη υπόθεση, όμως δεν είναι η πραγματικότητα.

Από τι εξαρτάται η απάντηση στην ερώτηση: "Πόσα πλακάκια χρειάζομαι";

Τα πλακάκια χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία στα χαρακτηριστικά τους. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το υλικό από το οποίο αποτελούνται, τις διαστάσεις τους, καθώς και από τη χρήση για την οποία προορίζονται. Το αισθητικό αποτέλεσμα, η αντοχή στη φθορά και η τιμή, θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σου. Ενδεικτικά, το κόστος αγοράς των πλακιδίων έχει πολύ μεγάλο εύρος (7-50€/τ.μ.*). Φυσικά μπορείς να κάνεις εκτενή έρευνα αγοράς προτού καταλήξεις σε αυτό που σε ικανοποιεί.

Επιφάνεια τοποθέτησης

Ο πιο άμεσος παράγοντας που καθορίζει την απάντηση στην ερώτηση “πόσα πλακάκια χρειάζομαι”, είναι το εμβαδόν του χώρου που θέλεις να καλύψεις. Το εμβαδόν του χώρου δεν είναι αρκετό για τον υπολογισμό της ποσότητας των πλακιδίων! Για τον υπολογισμό της επιφάνειας, είναι απαραίτητος ένας έμπειρος επαγγελματίας τεχνίτης στα πλακάκια. Εκείνος θα μπορέσει με το που δει το χώρο, να προτείνει τα τεμάχια την απαραίτητη ποσότητα. Επιπλέον, θα προτείνει και τα κατάλληλα πλακάκια για το χώρο σου. Extra Tip: Στην περίπτωση που προμηθευτείς μόνος/-η σου τα απαραίτητα υλικά, καλό είναι να αγοράσεις περίπου 5% παραπάνω πλακάκια από αυτά που χρειάζονται για την επιφάνεια, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα για αντικατάσταση.

Πόσα πλακάκια χρειάζομαι

Κατάσταση επιφάνειας

Μη επαρκώς λείες, άνισες επιφάνειες απαιτούν μεγαλύτερη προεργασία από τους επαγγελματίες, που οδηγούν σε μεγαλύτερο κόστος. Επίσης, η κατανομή του χώρου επηρεάζει το πόσα πλακάκια θα χρειαστείς καθώς χώροι με πολλές γωνίες, σκαλοπάτια και καμπύλες, χρειάζονται  περισσότερη προσπάθεια και τελικά περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν. Όπως συνεπάγεται από τα παραπάνω, το κόστος αυξάνεται ανάλογα με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών που απαιτούνται. Ενδεικτικά καλό είναι να γνωρίζεις ότι με βάση τους παραπάνω λόγους, η τιμή για τοποθέτηση σε τοίχο είναι αυξημένη κατά 20-40% σε σχέση με το πάτωμα και 50-60% για την σκάλα.

Διαστάσεις και σχήμα πλακιδίων

Το σχήμα και οι διαστάσεις των πλακιδίων που θα επιλέξεις, έχουν άμεση σχέση με την τελική ποσότητα των πλακιδίων. Τα τετράγωνα και παραλληλόγραμμα πλακάκια είναι αυτά που χρησιμοποιούνται τις περισσότερες φορές. Επιπλέον, οι πιο κοινές διαστάσεις που θα βρεις στα πλακάκια είναι οι εξής:
  • 20*20 και 30*30 για μικρά πλακίδια
  • 40*40 και 60*60 για μεγάλα πλακάκια
Αλλά και:
  • 40*60 για παραλληλόγραμμα
Εννοείται πως όσο πιο μικρό το πλακάκι, τόσο περισσότερα θα χρειαστείς για να καλύψεις το χώρο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις πιο ιδιαίτερα σχήματα και διαφορετικές διαστάσεις. Όμως κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την ποσότητα των πλακιδίων και
το κόστος τους 
Πόσα πλακάκια χρειάζομαι
Επίσης διάβασε:  Πώς θα καθαρίσεις τα πλακάκια δαπέδου σε 6 απλά βήματα!

Για να είσαι σίγουρος/-η ότι θα πάρεις τον ακριβή αριθμό των πλακιδίων που χρειάζεται ο χώρος σου, η γνώμη ενός επαγγελματία είναι απαραίτητη.

Εκείνος μελετώντας τις απαιτήσεις του χώρου αλλά και τις ιδιαιτερότητές του, θα σε συμβουλεύσει για την ποσότητα, αλλά και το είδος των πλακιδίων που είναι ιδανικά για το χώρο σου.

Καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας και βρες τον ιδανικό επαγγελματία για να έχεις μία αψεγάδιαστη τοποθέτηση πλακιδίων σε οποιοδήποτε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο επιθυμείς!πόσα πλακάκια χρειάζομαι;

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 19/09/2020
Εκτελέστηκε από
Χρήστος M.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Υλικό πλακιδίων:
Πλακάκι
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
5,0
Αναρτήθηκε από Αντωνης Ν.

Άμεση εξυπηρέτηση πολύ καλό αποτέλεσμα

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 19/09/2020
Εκτελέστηκε από
Χρήστος M.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Υλικό πλακιδίων:
Πλακάκι
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Κόστος 470,00€
4,9
Αναρτήθηκε από Κλεανθη Κ.

Συνεπης προθυμος και πολυ καλος στη δουλεια του.Τον συνιστω ανεπιφιλακτα.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Αυτος ο ανθρωπος δε ξερει να δουλευει.το πατωμα που μου εφτιαξε αναγκαδτικα να το ξηλωσω κ να το ξαναφτιαξω απ την αρχη

Για: Albert Ndreu / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Ο Γιώργος Πατσάλης είναι εξαίρετος τεχνίτης, άψογος επαγγελματίας, και εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων δύναται να ολοκληρώνει τις δουλειές του. Η τιμή του ήταν πολύ καλή, για 1 μπάνιο, 1WC, και όλη την κουζίνα. Η ποιότητα της δουλειάς του εξαιρετική! Σίγουρα θα είναι ο πρώτος που θα καλέσω για την επόμενη εργασία.

Για: Γεώργιος Πατσάλης / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Αριστος τεχνίτης, αλλά και άνθρωπος. Ο κύριος Βιτσας διατηρεί την τέχνη των παλαιών μαρμαραδων, με γνώση προς το αντικείμενο και σεβασμο στον πελάτη. Απαντάει παντα το τηλέφωνο του, έρχεται άμεσα, κύριος κ συνεπής στα ραντεβού του, άνθρωπος κ μάστορας που ποτε δεν θα σε "κρεμάσει". Ευγενεστατοι πατέρας κ γιος που δουλεύουν οικογενειακά, μου έκαναν τα μάρμαρα υπερ-γυαλιστερα, σαν καινούρια και καλυτερα και προσφέρθηκαν να μου αποκαταστήσουν και ζημιά στα πλακάκια του μπάνιου μου με άψογο αποτέλεσμα.Μπράβο σε αυτους τους τεχνίτες, υπαρχουν ακόμα άνθρωποι!

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Εξαιρετικός και σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος. Συνεπέστατος στο χρονοδιάγραμμά του, πολύ προσεκτικός στην εργασία του, πρόθυμος να επικοινωνήσει την κάθε λεπτομέρεια πάνω σε αυτή. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Anastas Cera / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Ευγενέστατος άψογος επαγγελματίας συνεπής κ πολυ συννενοησιμος.

Για: Ιούλιος Brahimaj / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Αξιόλογος επαγγελματίας, εξαιρετική δουλειά. Τα μάρμαρα και τα μωσαϊκά του σπιτιού ξαναζωντάνεψαν.

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα