Πόσα πλακάκια χρειάζομαι; 3+1 Χρήσιμες Συμβουλές!

πλακάκια

Η απάντηση στην ερώτηση “πόσα πλακάκια χρειάζομαι”, είναι πιο δύσκολη από όσο νομίζεις, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα πλακάκια έχουν άπειρες εφαρμογές στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο ενός σπιτιού. Πολλοί πιστεύουν ότι ο υπολογισμός της ποσότητας των πλακιδίων είναι μία εύκολη υπόθεση, όμως δεν είναι η πραγματικότητα.

Από τι εξαρτάται η απάντηση στην ερώτηση: "Πόσα πλακάκια χρειάζομαι";

Τα πλακάκια χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία στα χαρακτηριστικά τους. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το υλικό από το οποίο αποτελούνται, τις διαστάσεις τους, καθώς και από τη χρήση για την οποία προορίζονται. Το αισθητικό αποτέλεσμα, η αντοχή στη φθορά και η τιμή, θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σου. Ενδεικτικά, το κόστος αγοράς των πλακιδίων έχει πολύ μεγάλο εύρος (7-50€/τ.μ.*). Φυσικά μπορείς να κάνεις εκτενή έρευνα αγοράς προτού καταλήξεις σε αυτό που σε ικανοποιεί.

Επιφάνεια τοποθέτησης

Ο πιο άμεσος παράγοντας που καθορίζει την απάντηση στην ερώτηση “πόσα πλακάκια χρειάζομαι”, είναι το εμβαδόν του χώρου που θέλεις να καλύψεις. Το εμβαδόν του χώρου δεν είναι αρκετό για τον υπολογισμό της ποσότητας των πλακιδίων! Για τον υπολογισμό της επιφάνειας, είναι απαραίτητος ένας έμπειρος επαγγελματίας τεχνίτης στα πλακάκια. Εκείνος θα μπορέσει με το που δει το χώρο, να προτείνει τα τεμάχια την απαραίτητη ποσότητα. Επιπλέον, θα προτείνει και τα κατάλληλα πλακάκια για το χώρο σου. Extra Tip: Στην περίπτωση που προμηθευτείς μόνος/-η σου τα απαραίτητα υλικά, καλό είναι να αγοράσεις περίπου 5% παραπάνω πλακάκια από αυτά που χρειάζονται για την επιφάνεια, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα για αντικατάσταση.

Πόσα πλακάκια χρειάζομαι

Κατάσταση επιφάνειας

Μη επαρκώς λείες, άνισες επιφάνειες απαιτούν μεγαλύτερη προεργασία από τους επαγγελματίες, που οδηγούν σε μεγαλύτερο κόστος. Επίσης, η κατανομή του χώρου επηρεάζει το πόσα πλακάκια θα χρειαστείς καθώς χώροι με πολλές γωνίες, σκαλοπάτια και καμπύλες, χρειάζονται  περισσότερη προσπάθεια και τελικά περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν. Όπως συνεπάγεται από τα παραπάνω, το κόστος αυξάνεται ανάλογα με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών που απαιτούνται. Ενδεικτικά καλό είναι να γνωρίζεις ότι με βάση τους παραπάνω λόγους, η τιμή για τοποθέτηση σε τοίχο είναι αυξημένη κατά 20-40% σε σχέση με το πάτωμα και 50-60% για την σκάλα.

Διαστάσεις και σχήμα πλακιδίων

Το σχήμα και οι διαστάσεις των πλακιδίων που θα επιλέξεις, έχουν άμεση σχέση με την τελική ποσότητα των πλακιδίων. Τα τετράγωνα και παραλληλόγραμμα πλακάκια είναι αυτά που χρησιμοποιούνται τις περισσότερες φορές. Επιπλέον, οι πιο κοινές διαστάσεις που θα βρεις στα πλακάκια είναι οι εξής:
  • 20*20 και 30*30 για μικρά πλακίδια
  • 40*40 και 60*60 για μεγάλα πλακάκια
Αλλά και:
  • 40*60 για παραλληλόγραμμα
Εννοείται πως όσο πιο μικρό το πλακάκι, τόσο περισσότερα θα χρειαστείς για να καλύψεις το χώρο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις πιο ιδιαίτερα σχήματα και διαφορετικές διαστάσεις. Όμως κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την ποσότητα των πλακιδίων και
το κόστος τους 
Πόσα πλακάκια χρειάζομαι
Επίσης διάβασε:  Πώς θα καθαρίσεις τα πλακάκια δαπέδου σε 6 απλά βήματα!

Για να είσαι σίγουρος/-η ότι θα πάρεις τον ακριβή αριθμό των πλακιδίων που χρειάζεται ο χώρος σου, η γνώμη ενός επαγγελματία είναι απαραίτητη.

Εκείνος μελετώντας τις απαιτήσεις του χώρου αλλά και τις ιδιαιτερότητές του, θα σε συμβουλεύσει για την ποσότητα, αλλά και το είδος των πλακιδίων που είναι ιδανικά για το χώρο σου.

Καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας και βρες τον ιδανικό επαγγελματία για να έχεις μία αψεγάδιαστη τοποθέτηση πλακιδίων σε οποιοδήποτε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο επιθυμείς!πόσα πλακάκια χρειάζομαι;

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Γαλάτσι 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Γ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ιούλιος B.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Διονύσης Α.
Επιθυμείς να γινει ραντεβου εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Κόστος 470,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός, συνεπής, πρόθυμος και αποτελεσματικός. θα τον συνιστούσα χωρίς αμφιβολία. θα τον χρησιμοποιήσω ξανά. Σπάνια συναντάς τόσο εργατικούς και συνεπείς σε αυτό το χώρο.

Για: Σταθης Βαρβελης / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την δουλειά του κ.Τζεβελέκη Φίλιππου.Εγώ αγόρασα μόνο τα πλακάκια και με βοήθησε με όλα τα υλικά για την τοποθέτηση τους. Επίσης μου φέρθηκε σαν άνθρωπος αυτή την δύσκολη στιγμή, λόγω πανδημίας.Ο κ.Τζεβελέκης και το συνεργείο του είναι άριστοι γνώστες της εργασίας τους, ευγενικότατοι, κατατοπιστικότατοι και πάντα με το χαμόγελο.Τους ευχαριστώ πολύ!!!

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα
2,1

Δεν ήταν μία επιτυχημένη συνεργασία. Ήταν η ακριβότερη προσφορά που λάβαμε αλλά την προτιμήσαμε γιατί έδειχνε αξιόπιστος. Δυστυχώς η ασυνέπειά του ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συνεργασία αυτή. Ευχαριστώ την εταιρεία Douleutaras που έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και μεσολάβησε για να διορθωθούν τα πράγματα.

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,9

Πολύ καλός και συνεπής

Για: Γεώργιος Βεργής / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως συνεργαστήκαμε με τον κο Τζεβελέκη Φίλιππο για την ανακαίνιση του σπιτιού μας στα Κάτω Πατήσια και ανέλαβε την εργασία τοποθέτησης πλακιδίων στο δάπεδο, το μπαλκόνι και το νέο μπάνιο. Το σπίτι όντας παλιό και επειδή είχαμε γκρεμίσει όλους τους τοίχους είχε διαφορές ύψους στο δάπεδο και διαφορετικά δάπεδα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ο κος Τζεβελέκης ήταν κυριολεκτικά απίστευτα ειλικρινής και ενημερωτικός σε κάθε επίπεδο, απόλυτα λεπτομερής για κάθε εργασία που επιβαλλόταν να διεξαχθεί στο χώρο, καθόσον έπρεπε να αφαιρεθούν όλα τα παλαιά δάπεδα και να γίνει νέα διαδικασία με τοποθέτηση τσιμεντοκονίας για να τοποθετηθούν τα νέα πλακάκια. Σημειωτέον δε εδώ, πως έπρεπε όλο το δάπεδο του σπιτιού να έρθει στο ίδιο ύψος (υπήρχε απίστευτη ανομοιογένεια, ορατή στο γυμνό μάτι). Από την αρχή των εργασιών του και της γνωριμίας μας ξεχώρισε το ήθος του, η ευγένειά του, η καλοσύνη που τον περιβάλει στο να βοηθήσει, να ενημερώσει, να καθησυχάσει και να εξυπηρετήσει τον πελάτη του (ειδικά εμένα που ξεχωρίζω για το υπέρμετρο άγχος μου), καθώς και σε κάθε βήμα των εργασιών του να μας ενημερώνει για το τί πρέπει να επακολουθήσει ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Του ζητήσαμε η τοποθέτηση παντού να γίνει δίχως αρμούς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και σαφώς το σεβάστηκε στο έπακρον, το σπίτι όντας ορθογώνιο παραλληλόγραμμο του ζήτησα να τοποθετήσει τα πλακάκια 0,60*1,20 με κατεύθυνση το 1,20 στη στενή πλευρά του σπιτιού ώστε να δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου (κάτι που απόλυτα κατάλαβε, όντας γνώστης του αντικειμένου του σαφώς)… Το δε μπάνιο μας είναι με χτιστή ντουζιέρα και μάλιστα μας ενημέρωσε για όλα τα στοιχεία πως θα προφυλάξουμε κάθε στοιχείο από την υγρασία και τοποθέτησε ειδικές λάμες στεγάνωσης και την ίδια διαδικασία ακολούθησε και στο μπαλκόνι. Εν κατακλείδι έχω να πω πως ο κος Τζεβελέκης μας κατέπληξε ευχάριστα, μας συγκίνησε και είναι τιμή μας και χαρά μας που συνεργαστήκαμε μαζί του και ανέλαβε το σπίτι μας και έφερε εις πέρας μία τόσο δύσκολη εργασία. Και για όσους ίσως αναρωτηθείτε για την σχέση ποιότητας – τιμής, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από πλευράς μας, ο κος Τζεβελέκης αποτελεί την Πρώτιστη επιλογή!!!! Φίλιππε (αν μου επιτρέπεις τον ενικό) σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσο εγώ, όσο κι ο Γιάννης.

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,9

Σωστός επαγγελματίας με άμεση ανταπόκριση βοήθεια με την γνώση του αντικειμένου

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα