Το μέσο κόστος για μία επισκευή μικροσυσκευής είναι 40€ (χωρίς τα ανταλλακτικά). Το πιο πιθανόν είναι να ξοδέψεις 20-50€, ανάλογα το είδος της εργασίας και τις απαιτήσεις της.

Ανανεώθηκε: 12 Ιανουαρίου 2018


Επόμενο βήμα: Ανακάλυψε το πραγματικό κόστος της εργασίας: "Επισκευές Μικροσυσκευών".

Πόσο κοστίζει μία επισκευή μικροσυσκευών;
Μέσος όρος τιμής: €40
€20
Ελάχιστο
€40
Μέσο Κόστος
€50
Μέγιστο

Το μέσο κόστος για μία επισκευή μικροσυσκευής είναι 40€ (χωρίς τα ανταλλακτικά). Το πιο πιθανόν είναι να ξοδέψεις 20-50€, ανάλογα το είδος της εργασίας και τις απαιτήσεις της.

Ανανεώθηκε: 12 Ιανουαρίου 2018

Παράγοντες κόστους

Με τις μικρο-συσκευές μπορείς να κάνεις καθημερινές δουλειές εύκολα και γρήγορα. Η έννοια της μικρο-συσκευής μπορεί να αναφέρεται σε μια ηλεκτρική σκούπα, σ’ έναν αποχυμωτή, σ’ ένα μίξερ - μπλέντερ. Με την χρήση αυτών των συσκευών, κερδίζεις αρκετό χρόνο και μπορείς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. 

Το κόστος αγοράς εξαρτάται από την χρήση που το θες και την αποτελεσματικότητα που θες να έχει. Ένας αποχυμωτής μπορεί να ξεκινήσει από τα 50€ και να φθάσει στα 600€, όπου εκεί πας σε επαγγελματικές συσκευές. Ομοίως, για μια ηλεκτρική σκούπα. Μπορεί να ξεκινήσει από τα 100€ και να φθάσει τα 400€. Το κόστος αγοράς για επαγγελματικές σκούπες ανεβαίνει αρκετά.

Είδος εργασίας

Ανάλογα το είδος της εργασίας που θα επιλέξεις, θα εξαρτηθεί και το κόστος της. Οι εργασίες που μπορούν να γίνουν είναι η εγκατάσταση και η επισκευή μιας μικροσυσκευής. Ας δούμε, όμως, τι αφορά κάθε εργασία, καθώς και το κόστος της.

Επισκευή

Αν σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μια μικροσυσκευή σου, πάρε έναν επαγγελματία να στην επισκευάσει. Εφόσον έρθει και δει την κατάσταση της, ρώτα τον τι απαιτεί η επισκευή της και αν αξίζει να προχωρήσεις σε αυτήν. Αν δεν αξίζει και το κόστος αγοράς της είναι χαμηλό, απλά αντικατέστησέ την με μια καινούργια, διαφορετικά προχώρησε στην επισκευή της. Ρώτα τον αν μπορεί να στην επισκευάσει επιτόπου ή πρέπει να την πάρει μαζί του. Το κόστος αγοράς των ανταλλακτικών μπορεί να ξεκινάει από τα 5€ και να φθάνει και τα 300€.

Το κόστος εργασίας του επαγγελματία συνήθως κυμαίνεται στα 30 - 70 €*. Μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα την πολυπλοκότητα της συσκευής και την σοβαρότητα της βλάβης.

Συμβουλές

  • Χρησιμοποίησε την μικρότερη συσκευή, για να κάνεις την δουλειά σου. Έτσι, θα καταναλώσεις λιγότερη ενέργεια.
  • Πριν αγοράσεις μια μικροσυσκευή, ρώτα τι κατανάλωση έχει σε ρεύμα. Πρέπει να ρωτήσεις, για να μην ξαφνιαστείς με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
  • Όταν χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα, τοποθέτησε τις κατάλληλες σακούλες, που σου προτείνει ο κατασκευαστής. Πριν από κάθε χρήση, έλεγξε την και αν χρειαστεί καθάρισε τα φίλτρα. Θα σου προσφέρει ένα πιο αποτελεσματικό καθάρισμα.
  • Όταν δεν χρησιμοποιείς τις μικρο-συσκευές, να τις βγάζεις από την πρίζα.
  • Αν κάποια συσκευή έχει χαλάσει και θες να την αλλάξεις, το ιδανικότερο είναι να την ανακυκλώσεις. Μην τις πετάξεις στους κοινούς κάδους απορριμάτων. 

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Έτοιμος να βρεις επαγγελματία;
Πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες του Douleutaras.gr.
Αξιολογήσεις
Γιάννης Παπαδόπουλος
231 Αξιολογήσεις

Σίδερο philiprs, έβγαζε νερά από το σίδερο.
Αλλαγή θερμοστάτη
Σάκης Κωστόπουλος
224 Αξιολογήσεις

Κανείς δεν είναι τέλειος!
Χρήστος Σταυρίδης
33 Αξιολογήσεις

Ο κ. Σταυρίδης ήταν γρήγορος, εξυπηρετικός και απόλυτα συνεπής, ενώ σημαντική ήταν και η σχέση απόδοσης τιμής