Όλες οι εργασίες

Είδη υγιεινής

Βρες τον κατάλληλο επαγγελματία για την τοποθέτηση ειδών υγιεινής στο μπάνιο σου!

Δες τον Οδηγό

Εισαγωγή

Είσαι σε διαδικασιά κατασκευής σπιτιού ή ανακαίνισης μπάνιου; Τότε σίγουρα είσαι στη φάση που κοιτάς ατελείωτους καταλόγους με είδη υγιεινής και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις για το δικό σου χώρο!

Το μπάνιο είναι σίγουρα ο χώρος που έχει συνδυαστεί με το ξεκίνημα αλλά και το τελείωμα της ημέρας και για αυτό θα πρέπει να είναι ένας χώρος που να συνδυάζει ζωντάνια και χαλάρωση, χωρίς υπερβολές.

Το πρώτο πράγμα που τραβάει το μάτι σε ένα μπάνιο είναι αδιαμφισβήτητα τα είδη υγιεινής! Η μπανιέρα, η ντουζιέρα, η λεκάνη αλλά και το έπιπλο μπάνιου, είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία διαφοροποιούν ένα καλαίσθητο από ένα βαρετό μπάνιο.

Οι καλύτερες συμβουλές πριν επιλέξεις τα είδη υγιεινής!

#1 Λεκάνη τουαλέτας

Η επιλογή της λεκάνης τουαλέτας είναι καθοριστικής σημασίας για το μπάνιο. Υπάρχουν πολλά είδη λεκάνης να επιλέξεις, αλλά όποια και να επιλέξεις, σιγουρέψου ότι τα υλικά κατασκευής της είναι άριστα, ώστε να έχει μεγάλο όριο ζωής, καθώς δύσκολα θα αντικατασταθεί ξανά.

Το σημείο που θα τοποθετηθεί η λεκάνη τουαλέτας είναι καίριας σημασίας για τους εξής λόγους:

  • Χρειάζεται να υπάρχει αρκετή απόσταση γύρω της για να κινείσαι άνετα στο χώρο.

  • Λάβε υπόψιν τον ελεύθερο χώρο που θα μείνει όταν τοποθετηθεί η λεκάνη

  • Επίσης λάβε υπόψιν το άνοιγμα της πόρτας του μπάνιου.

Τέλος,  φρόντισε να επιλέξεις λεκάνη που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα είδη υγιεινής και τα πλακάκια και να μη σε περιορίζει σε τυχόν αντικατάστασή των υπόλοιπων ειδών.

#2 Μπανιέρα

Η μπανιέρα αποτελεί μία κλασική επιλογή. Οι επιλογές σε υλικά και σχέδια είναι πολλές και ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση.

Επίσης μπορεί να συνδυαστεί και με εξοπλισμό όπως το υδρομασάζ για μέγιστη χαλάρωση μετά από μία κουραστική ημέρα.

Σίγουρα πρέπει να προτιμηθεί εφόσον το μπάνιο σου είναι ευρύχωρο και εφόσον απολαμβάνεις ένα μεγάλης διάρκειας χαλαρωτικό μπάνιο.

Είτε επιλέξεις να τη στεγανοποιήσεις με καμπίνα είτε με μία κουρτίνα μπάνιου, φρόντισε να εξασφαλίσεις ένα στεγνό και καθαρό μπάνιο, ώστε να μην ταλαιπωρείσαι συνεχώς με το μάζεμα των νερών.

#3 Ντουζιέρα

Όσο μικρό κι αν είναι το μπάνιο σου, μία χτιστή ντουζιέρα τελικά θα καταφέρει να χωρέσει στο εσωτερικό του! Επιλέγοντας το κατάλληλο σημείο για να δημιουργηθεί η χτιστή ντουζιέρα σου, το μπάνιο σου αυτόματα γίνεται ευρύχωρο σε μεγάλο βαθμό και πολύ πιο λειτουργικό.

Προτιμάται ιδιαίτερα σε  μικρά μπάνια ώστε να εξοικονομηθεί χώρος και είναι μία από τις βασικές αλλαγές που πραγματοποιούνται σε ανακαινίσεις παλαιών και μη λειτουργικών μπάνιων.

Τα σημεία που πρέπει να προσέξεις εφόσον επιλέξεις ντουζιέρα για το μπάνιο σου, είναι τα εξής:

•Καμπίνα

Είναι η κατάλληλη επιλογή ώστε να μην είσαι συνεχώς με μία σφουγγαρίστρα στο χέρι.Το κρύσταλλο της καμπίνας χρειάζεται να είναι παχύ καθώς έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

•Στεγανότητα

Στην αγορά της ντουζιέρας σου πρέπει να προσέξεις πολύ, ώστε να διαλέξεις εκείνο το είδος που θα σου εξασφαλίζει την τέλεια εφαρμογή και δεν θα επιτρέπει στα νερά να βγαίνουν έξω.

#4 Έπιπλο μπάνιου

Tα έπιπλα του μπάνιου έχουν ιδιαίτερη σημασία για το χώρο αφού διαγράφουν το στυλ και το ύφος που θέλουμε να διαμορφώσουμε για το σύνολο του. Εκτός από την αισθητική αυτή λειτουργία, τα έπιπλα του μπάνιου καλύπτουν κυρίως πρακτικές ανάγκες, όπως είναι η αποθήκευση ή η στήριξη ειδών υγιεινής.

Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεσαι στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει το φυσικό ακατέργαστο ξύλο για τα έπιπλα.

Μπορείς να δώσεις έξτρα στυλ στα ντουλάπια του μπάνιου σου τοποθετώντας ταμπλαδωτά πορτάκια, πορτάκια δηλαδή που έχουν σχεδιασμένα επάνω τους ανάγλυφα στοιχεία.

Επίσης ο οβάλ νιπτήρας είναι η ιδανική επιλογή για ένα μικρό μπάνιο.

Σε αντίθεση με τους τετράγωνους, οι οβάλ αφήνουν περισσότερο ελεύθερο χώρο για τοποθετήσεις χρήσιμα αντικείμενα, όπως είναι οι οδοντόβουρτσες και τα σαπούνια. Καλό θα ήταν, επίσης, να διαλέξεις έναν νιπτήρα με λεπτή βάση, ώστε να εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερο χώρο.

Χρώμα στα είδη υγιεινής: Ναι ή Όχι;

Να βάλεις χρώμα στα είδη υγιεινής;

Η πιο ασφαλής επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι και η πιο σωστή! Το λευκό χρώμα στα είδη υγιεινής είναι μία απόλυτα διαχρονική επιλογή. Επίσης έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση που θελήσεις αντικατάσταση πλακιδίων, αλλαγή χρώματος ή αλλαγή διακοσμητικών στο μπάνιο σου!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος τοποθέτησης των ειδών υγιεινής;

Οργάνωσε έξυπνα το χώρο και την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής

Ιδανικά, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη δομή στο χώρο, θα σου προτείνουμε η λεκάνη να μην είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο μπάνιο σου.

Επιπροσθέτως, η καλή οργάνωση έχει και τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν η πόρτα “βρίσκει” στη λεκάνη ή όταν δεν χωράει να κάνει ντους.

Εκμεταλλεύσου έξυπνα το χώρο που σου προσφέρει το μπάνιο σου και δε θα βγεις χαμένη/ χαμένος!

Τέλος, η πιο οικονομική και ασφαλής λύση είναι να συνδέσεις τη λεκάνη τουαλέτας στον ίδιο τοίχο με το ντους ή το νιπτήρα καθώς θα βασιστείς στην ίδια υδραυλική εγκατάσταση.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;
Η καταχώριση ολοκληρώθηκε με επιτυχία!