Βάψιμο Ταβανιού

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Βάψιμο Ταβανιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2018

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το βάψιμο ταβανιού

Συνηθίζεται στο βάψιμο του ταβανιού να δίνεται λιγότερη σημασία απ' ότι στο βάψιμο των τοίχων. Στα περισσότερα σπίτια το ταβάνι βάφεται άσπρο, ώστε να ταιριάζει με τους τοίχους. Η επιλογή διαφορετικού χρώματος θεωρείται αρκετά τολμηρή για αυτό και επιλέγεται σπάνια.

Στον αντίποδα, όμως, η επιλογή ενός λευκού χρώματος για το ταβάνι στηρίζεται σε ένα λογικό επιχείρημα. Αυτό συνήθως είναι το γεγονός ότι τα σημάδια υγρασίας και μούχλας εμφανίζονται κυρίως στις γωνίες του ταβανιού. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή, μπορεί να εντοπιστεί ευκολότερα το πρόβλημα της υγρασίας.

Τι θα χρειαστείς για το βάψιμο ταβανιού;

Υπάρχουν ορισμένα εργαλεία τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για το βάψιμο ταβανιού. Αυτά είναι ένα ειδικό μικρό πινέλο, ένα ρολό βαψίματος με κοντάρι, χαρτοταινία, μια σκάφη, μια σταθερή σκάλα, καθώς και ένα κάλυμμα για το πάτωμα και τα έπιπλα. Επίσης, σημαντική είναι η κατάλληλη επιλογή βαφής. Αυτό αφορά τόσο τη σωστή απόχρωση, όσο και το κατάλληλο υλικό και την ποιοτητα της μπογιάς.

Ποια η προεργασία βαψίματος ταβανιού;

Απαιτείται να κάνεις κάποιες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσεις το βάψιμο ταβανιού. Συγκεκριμένα, εάν το ταβάνι έχει ξαναβαφτεί θα πρέπει να ελεγχθεί τι υλικό είχε χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση που είχε περαστεί με υδρόχρωμα, τότε θα πρέπει να περαστεί πρώτα με αστάρι. Για να ελέγξεις το υλικό δοκίμασε να το τρίψεις ελαφρά με το χέρι σου για να δεις εάν δημιουργεί σκόνη. Επίσης, εάν το ταβάνι βάφεται για πρώτη φορά, πάλι πρέπει να περαστεί αστάρι.


Εάν υπάρχουν τρύπες ή ρωγμές στο ταβάνι θα πρέπει να στοκαριστεί και στη συνέχεια να τριφτεί, ώστε να γίνει λεία η επιφάνεια.
Για να ξεκινήσεις το βάψιμο ταβανιού αφαίρεσε τα αντικείμενα που εμποδίζουν, όπως φωτιστικά. Απαιτείται μια καθαρή επιφάνεια, επομένως φρόντισε να μην υπάρχει σκόνη, λάδια ή κατάλοιπα από υγρασία ή ξεφλουδίσματος του χρώματος.
Τέλος, κάλυψε τα σημεία που συνορεύουν με τους τοίχους με ταινία για να αποφύγεις τα λάθη κατά το βάψιμο.

Ποια είναι τα βήματα για το βάψιμο ταβανιού;

1.Εάν θέλεις να βάψεις μόνο το ταβάνι, τότε πρώτα βάφεις τις ενώσεις με τους πλαϊνούς τοίχους χρησιμοποιώντας το μικρό πινέλο.

2. Στη συνέχεια, βάφεις τις άκρες του ταβανιού έως περίπου 10 εκατοστά με το μικρό πινέλο. Με τον τρόπο αποφεύγεις τις πιτσιλιές στους πλαϊνούς τοίχους.

3. Τέλος, βάφεις την υπόλοιπη μεγάλη επιφάνεια με το ρολό.

4. Μόλις στεγνώσει πέρασε το δεύτερο χέρι βαψίματος.

Κάποιες χρυσές συμβουλες που πρέπει να ακολουθήσεις

  • Προτίμησε να βάφεις προς μία κατεύθυνση και όχι κινώντας το ρολό σταυρωτά.

  • Δε χρειάζεται να πιέζεις με δύναμη το ρολό την ώρα που βάφεις. Έτσι, θα αρχίζει να τρέχει η μπογιά ή να δημιουργεί πιτσιλιές.

  • Προσπάθησε να ξεκινάς από την άβαφη πλευρά της επιφάνειας και να κατευθύνεσαι προς τη βαμμένη.

  • Φρόντισε το βάψιμο να μην είναι διακοπτόμενο, ώστε να στεγνώσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.

  • Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις σκάλα, πρόσεξε να έχεις στερεώσει καλά τη σκάφη με το χρώμα για να αποφύγεις πιθανά ατυχήματα.

  • Όταν χρησιμοποιείς το ρολό με κοντάρι, η σκάλα δε σου είναι απαραίτητη. Άλλωστε εάν χρησιμοποιείς και τα δύο, τότε δαπανάς πολύτιμο χρόνο και κουράζεσαι ευκολότερα.

  • Στην περίπτωση που θέλεις να προχωρήσεις στο βάψιμο ταβανιού με υδρόχρωμα, τότε πέρασε το ταβάνι προς μία κατεύθυνση. Μετά από 6-8 ώρες που θα έχει στεγνώσει, πέρασε το δεύτερο χέρι κάθετα στην προηγούμενη κατεύθυνση, ώστε να καλύψεις όλα τα σημεία.

Μοντέρνες ιδέες βαψίματος ταβανιού

Εάν έχεις βαρεθεί το άσπρο ταβάνι, τότε επίλεξε κάτι άλλο. Οι νέες τάσεις υποδεικνύουν έντονα χρώματα στα ταβάνια που τραβούν τα βλέμματα. Μπορείς να δημιουργήσεις ρίγες, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά χρώματα. Ενώ η πιο μοντέρνα άποψη είναι το βάψιμο χωρίς όρια, δηλαδή η συνέχεια του βαψίματος και στους πλαϊνούς τοίχους. Ουσιαστικά “τραβιέται” το βάψιμο έως και 10 εκατοστά της αρχής των τοίχων.

Γιατί να επιλέξεις έναν μπογιατζή του Douleutaras.gr;

Οι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στο βάψιμο σπιτιών και σύγχρονο εξοπλισμό για να πετυχαίνουν ποιοτικά αποτελέσματα. Με βάση αυτά, θα αναλάβουν τόσο το βάψιμο του ταβανιού σου, όσο και τα μερεμέτια που ενδεχομένως απαιτούνται. Με την επιλογή ενός αξιολογημένου επαγγελματία θα γλιτώσεις την ταλαιπωρία και τα πιθανά λάθη, ενώ ταυτόχρονα θα έχεις ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών σου σε μικρό χρονικό διάστημα. Εάν, λοιπόν, δε θέλεις ή δε γνωρίζεις να υλοποιήσεις το βάψιμο ταβανιού του χώρου σου μόνος/-η σου, εμπιστεύσου έναν ειδικό!

Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε δωρεάν προσφορές για το κόστος με λίγα μόνο κλικ!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
128 αξιολογήσεις
Οικονομικος
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
Συνέπεια, ταχύτητα και εξαιρετική δουλειά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη. Θα ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον.
Βασίλης Γ.
60 αξιολογήσεις
Άψογος επαγγελματίας, με ιδιαίτερη κατανόηση και συμπεριφορά, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός! Συνεπής, συνεννοήσιμος, υποστηρηκτικός σε ό,τι και αν προέκυψε. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
Άψογοι επαγγελματίες. Ακρίβεια στο χρόνο παράδοσης!
Δημήτρης Χ.
49 αξιολογήσεις
Ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ με πολυ μερακι που εχει αναγαγει το βαψιμο σε τεχνη!!!! Ασχολειται με τον πελατη, ειναι επαγγελματιας και...,οσο για καθαρ...
Σχετικά άρθρα
Στα περισσότερα σπίτια συνηθίζεται να βάφονται περισσότερο οι τοίχοι, ενώ τα ταβάνια μένουν λίγο παραμελημένα.
Σκέφτεσαι ποια είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού;
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει