Βάψιμο Πολυκατοικίας

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες στην κατηγορίας Βάψιμο Πολυκατοικίας

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/8/2018

Βάψιμο Πολυκατοικίας - Όλα όσα πρέπει να Γνωρίζεις!

Ο ελαιοχρωματισμός πολυκατοικίας δεν είναι μια εργασία που διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η ανανέωση συνηθίζεται να γίνεται περίπου κάθε 5-10 χρόνια.

Ωστόσο, στο εξωτερικό βάψιμο κτιρίου συγκαταλέγονται και ορισμένοι περιορισμοί. Ναι μεν ξεπερνιούνται σχετικά εύκολα, αλλά υπάρχουν. Αυτοί περιλαμβάνουν δύο άδειες, μία από τις αρχές και μία από τους ενοίκους.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την πρώτη, πρόκειται για μια ειδική έκδοση άδειας από τις αρχές σχετικά με την έγκριση εργασιών. Θα πρέπει να εκδοθεί στην αρμόδια πολεοδομία. Αναφέρεται σε άδεια μικρής κλίμακας για βάψιμο και επιτρέπει την τοποθέτηση σκαλωσιάς. Ακόμη, είναι απαραίτητη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η κάλυψη του συνεργείου ή οποιουδήποτε άλλου ατόμου από την πρόκληση πιθανού τραυματισμού ή ατυχήματος. Ενώ ο δεύτερος, έγκειται στους κακεντρεχείς γειτόνους. Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιος γείτονας να ενοχληθεί από την παρουσία εργασιών και να προβεί σε καταγγελία εις βάρος της πολυκατοικίας σου. Με την άδεια, όμως, δε θα έχεις λόγο να φοβάσαι για νομικό πρόβλημα.

Αναφορικά με τη σύμφωνη γνώμη των ενοίκων, εδώ ίσως να είναι πιο σύνθετα τα πράγματα. Συνήθως απαιτείται ομόφωνη άποψη από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, γιατί όπως είναι προφανές δεν πρόκειται για μια απλή καθημερινή εργασία, αλλά το βάψιμο πολυκατοικίας.

Γιατι χρειάζεται το βάψιμο πολυκατοικίας;

Στη συνέχεια παραθέτονται όλοι οι λόγοι που κρίνουν τον ελαιοχρωματισμό της πολυκατοικίας σου απαραίτητο.

Προσθέτει αξία στο κτίριο. Ένα καλοδιατηρημένο κτίριο είναι πιθανό να αυξήσει την αξία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας σε μια πιθανή ενοικίαση ή πώλησή τους.

Χαρίζει καλαισθησία. Η εξωτερική όψη της πολυκατοικίας είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς. Επομένως, είναι προτιμότερο να φαίνεται προσεγμένη ώστε να φαίνεται ομορφότερη και ολόκληρη η γειτονιά.

Γίνεται επιδιόρθωση φθορών. Μετά από χρόνια είναι πολύ πιθανό να έχουν εμφανιστεί φθορές, είτε δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα είτε όχι, θα πρέπει να διορθωθούν.

Παρέχει προστασία από ηλιοφάνεια και υγρασία. Τα νέας γενιάς χρώματα εξωτερικών χώρων είναι διαφορετικά από αυτά των εσωτερικών και περιέχουν ιδιότητες ιδανικές για να προστατεύουν το κτίριο. Η πολυκατοικία πλέον δε θα έχει μούχλα από την υγρασία, ούτε θα αλλοιώνεται το χρώμα των επιφανειών εξαιτίας του ήλιου και των ρύπων.

Παρέχει προστασία από εσωτερικές φθορές. Η υγρασία των εξωτερικών τοίχων απορροφάται και εισέρχεται στους εσωτερικούς. Αυτό δημιουργεί τεχνικά προβλήματα που προκαλούν φθορές στους εσωτερικούς τοίχους με αποτέλεσμα να απαιτείται συχνότερη σπατάλη στη φροντίδα τους.

Προσφέρει αντοχή στο χρόνο. Το βάψιμο πολυκατοικίας δε γίνεται συχνά, άρα τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας για να αντέχει και να συντηρείται το κτίριο στη διάρκεια του χρόνου.

Καλό θα είναι να σημειωθεί ότι το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας δεν περιλαμβάνει μόνο την επιφάνεια των τοίχων. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες επιφάνειες όπως είναι τα μπαλκόνια και τα ταβάνια τους, οι προσόψεις, τα κάγκελα, οι πέργκολες ή/και οι εξωτερικές πόρτες. Για κάθε διαφορετικό υλικό (π.χ. μέταλλο, ξύλο) απαιτείται και το κατάλληλο είδος βαφής ώστε να παρέχεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ποια τα στάδια προετοιμασίας για το βάψιμο των τοίχων;

1ο Στάδιο: Έλεγχος σοβά. Εάν ο σοβάς είναι κούφιος, ξεφλουδισμένος ή το παλιό χρώμα έχει φουσκώσει, τότε ξύνεται και απομακρύνεται.
2ο Στάδιο: Έλεγχος για σημάδια από υγρασία. Εάν υπάρχουν, τότε θα πρέπει να εντοπιστεί το πρόβλημα. Συνήθως πρόκειται για κάποια διαρροή από υδρορροή ή κακή στεγανοποίηση. Η βλάβη θα πρέπει πρώτα να επιδιορθωθεί για να συνεχίσουν οι εργασίες βαψίματος, ώστε να μην ξαναεμφανιστεί.
3ο Στάδιο: Σοβάτισμα ή στοκάρισμα. Σε περίπτωση μεγάλων φθορών απαιτείται νέο σοβάτισμα στους τοίχους. Ενώ εάν είναι μικρές τότε μόνο στοκάρισμα σε συγκεκριμένα σημεία.
4ο Στάδιο: Καθαρισμός. Ως συνέχεια του προηγούμενου σταδίου, ο τοίχος τρίβεται. ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα του σοβά και η σκόνη.
5ο Στάδιο: Πέρασμα με αστάρι. Αφού έχουν στεγνώσει τα προηγούμενα στρώματα, εφαρμόζεται ένα υπόστρωμα που χαρίζει ομοιομορφία στην επιφάνεια του τοίχου.

Αφού έχουν γίνει τα παραπάνω οι τοίχοι είναι πια έτοιμοι για ελαιοχρωματισμο με το χρώμα που έχει επιλεχθεί.

Εμπιστεύσου έναν από τους αξιολογημένους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας. Με γνώμονα την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά για το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας.

Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές για το κόστος με λίγα μόνο κλικ.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
128 αξιολογήσεις
Πολύ καλή δουλειά και πολύ καλή τιμή. Ευχαριστούμε!
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
Στη δουλειά, αστέρι! Πολύ καλός επαγγελματίας.
Βασίλης Γ.
60 αξιολογήσεις
Συνεπείς επαγγελματίες, καθαρή δουλειά, υπέροχο αποτέλεσμα!
Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
Ζήτησα υπηρεσία ελαιοχρωματισμού για την κουζίνα, το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα. Η εργασία διήρκεσε ακριβώς τρεις μέρες. Ήταν ακριβείς...
Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
αν και η συννενοηση μεταξυ μας ήταν απο αποσταση ήταν άψογη και υπηρχε συνέπεια
Δημήτρης Χ.
49 αξιολογήσεις
Εξαιρετικος επαγγελματίας! Γρήγορος, με εξαιρετικες συμβουλες και αντιμετωπισε ολες τις δυσκολιες που ειχε το διαμερισμα. Ξεκαθαρος στις ...
Σχετικά άρθρα
Το βάψιμο της πολυκατοικίας, τουλάχιστον για την εξωτερική πρόσοψη, δεν είναι μια εργασία που εκτελείται συχνά.
Δες 5 διαχρονικά χρώματα εξωτερικών τοίχων σε φωτογραφίες για να αποφασίσεις ποιο θα ταίριαζε καλύτερα στο δικό σου σπίτι!
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει