Ελαιοχρωματιστές Αθήνα

Πάρε προσφορές εκτίμησης κόστους από αξιόπιστους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές και διάλεξε την καλύτερη τιμή

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Μάθε τα βασικά για τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού σου!

Ο ελαιοχρωματισμός του σπιτιού, απαιτεί πολύ σκέψη και επαγγελματική βοήθεια από εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές, εάν δεν θέλεις να χαθείς στο ψάξιμο.

Οι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας στην Αθήνα, έχουν αναλάβει εκατοντάδες εργασίες ελαιοχρωματισμού, μπορούν να σου προτείνουν τον κατάλληλο συνδυασμό χρωμάτων και να σου παραδώσουν αποτελέσματα που ταιριάζουν στο προσωπικό σου γούστο.

Οι επιλογές είναι πολλές και είναι λογικό να μπερδεύεσαι. Με μια σωστή καθοδήγηση από τους έμπειρους ελαιοχρωματιστές μας στην Αθήνα, θα έχεις το αποτέλεσμα που έχεις ονειρευτεί.

Ποια είναι η βασική διαδικασία που ακολουθείται στο βάψιμο του σπιτιού;

Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας στην Αθήνα, εφαρμόζουν συγκεκριμένα βήματα τόσο στον εσωτερικό ελαιοχρωματισμό όσο και στον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό.

Το βάψιμο, προϋποθέτει ένα καλό τρίψιμο των τοίχων που θα εφαρμοστεί η νέα μπογιά και μετέπειτα το αστάρωμα ώστε να γίνεται καλύτερη πρόσφυση του χρώματος στους τοίχους.

Σε επόμενη φάση, οι ελαιοχρωματιστές εφαρμόζουν το πρώτο χέρι της μπογιάς (με ακρυλικό ή πλαστικό χρώμα) και έπειτα το δεύτερο και το τρίτο χέρι.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται στοκάρισμα, οι ελαιοχρωματιστές στοκάρουν τους τοίχους μετά το πρώτο πέρασμα της μπογιάς.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις το βάψιμο του σπιτιού;

Το βάψιμο του σπιτιού σου στην Αθήνα, είναι μια περίπλοκη διαδικασία κυρίως λόγω των αμέτρητων επιλογών που υπάρχουν. Οι αποχρώσεις είναι τόσες πολλές και μερικές φορές τόσο κοντινές μεταξύ τους, που η η πιθανότητα να καταλήξεις κάπου μοιάζει αδύνατη.

Επειδή όλοι έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε σε αυτή τη θέση, μιλήσαμε με τους καλύτερους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας που βρίσκονται στην Αθήνα και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές στο βάψιμο σπιτιού.

Τί πρέπει να κάνεις πριν από τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού;

Πριν αρχίσει ένας ελαιοχρωματισμός καλό είναι να τοποθετείται νάιλον και χαρτί στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες βαψίματος. Ακόμη, τοποθετείται αυτοκόλλητη στις κάσες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ώστε να μην βαφούν.

Απαραίτητα εργαλεία για το βάψιμο των τοίχων είναι οι σπάτουλες και τα ρολά ώστε να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Οι εργασίες ελαιοχρωματισμού ειδικά όταν γίνονται στο πλαίσιο μία ανακαίνισης σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, πρέπει να ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται, προϋποθέτουν τον καθαρισμό των χώρων και ολοκληρώνονται εφόσον το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο και ποιοτικό.

Σε περίπτωση που επιθυμείς να κάνεις κάποιες συγκεκριμένες τεχνοτροπίες στους τοίχους σου, καλό θα ήταν να ζητήσεις την επαγγελματική συμβουλή ενός ελαιοχρωματιστή ώστε το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου.

Περιόρισε τα έντονα χρώματα σε μικρές επιφάνειες ή σε μερικές κολώνες.

Αν είσαι λάτρης των έντονων αποχρώσεων, ίσως πρέπει να βάλεις ένα μέτρο στις επιλογές σου. Οι εξειδικευμένοι μπογιατζήδες μας στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι τα δυνατά χρώματα πρέπει να προτιμώνται σε μικρές περιοχές για να μην κουράζουν και αυξάνουν την ένταση στο χώρο. Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, διαθέτουν μεγάλο χρωματολόγιο για να επιλέξεις για τον χώρο σου.

Βεβαιώσου ότι βλέπεις το πραγματικό χρώμα.

Πριν καταλήξεις στο χρώμα που θα βάψεις το σπίτι σου έλεγξε ότι είσαι σίγουρη για το πώς φαίνεται. Το αληθινό χρώμα φαίνεται μόνο κάτω από φυσικό φως και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να παραλείψεις.

Σε διαφορετικά δωμάτια, ταιριάζουν διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις και οι επαγγελματίες διακοσμητές ή ελαιοχρωματιστές, μπορούν να σου δώσουν δημιουργικές και πρωτότυπες επιλογές που θα αναδείξουν τον χώρο σου και την διακόσμησή του.

Επέλεξε μια παλέτα κοντινών χρωμάτων.

Μπορεί να σου αρέσουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και είναι φυσικό να θες να τις χρησιμοποιήσεις όλες. Οι ελαιοχρωματιστές, ωστόσο, συνιστούν να μην επιλέγεις πολύ διαφορετικά χρώματα για κάθε δωμάτιο, καθώς έτσι χάνεται η αρμονία και η συνοχή. Οι βασικές επιλογές στα χρώματα, περιλαμβάνουν τα ακρυλικά και τα πλαστικά χρώματα.

Ποιο είδος χρώματος να επιλέξεις για το βάψιμο του τοίχου σου;

Η επιλογή του κατάλληλου είδους μπογιάς για να εφαρμόσεις στους τοίχους του σπιτιού σου είναι πολύ δύσκολη. Βασικός παράγοντας επιλογής, είναι οι ανάγκες αλλά και ο προϋπολογισμός σου.

Οι έμπειροι μπογιατζήδες της πλατφόρμας μας στην Αθήνα, μας έδωσαν τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να διαχωρίσεις τα ακρυλικά από τα πλαστικά χρώματα και να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει.

Που εφαρμόζονται τα ακρυλικά χρώματα;

Τα ακρυλικά χρώματα, εφαρμόζονται σε τοιχία, ταβάνια από μπετόν, σε μάνδρες και όπου αλλού απαιτείται εξομάλυνση των επιφανειών του μπετόν.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα και οι έμπειροι ελαιοχρωματιστές μας στην Αθήνα, μπορούν αναλάβουν τις εργασίες βαψίματος άμεσα και αποτελεσματικά.

Τα ακρυλικά χρώματα, συνήθως χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς τοίχους, αραιώνονται με την χρήση νερού όμως έπειτα από το στέγνωμα, διαθέτουν μεγάλες αντοχές στον νερό και δεν επηρεάζονται.

Που εφαρμόζονται τα πλαστικά χρώματα;

Τα πλαστικά χρώματα, συνήθως χρησιμοποιούνται σε τοίχους που δεν χρειάζονται σπατουλάρισμα στόκου. Τέτοιοι είναι, οι τοίχοι γυψοσανίδας ή τοίχοι που δεν χρησιμοποιείται στόκος όπως οι εξωτερικές επιφάνειες μιας κατοικίας ή κτιρίου γενικότερα.

Οι έμπειροι και αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές μας που αναλαμβάνουν εργασίες στην Αθήνα, μπορούν από την πρώτη επαφή με τον χώρο σου, να σου προτείνουν πρωτότυπες και υψηλής αισθητικής λύσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.

Ποια τεχνοτροπία τοίχου ταιριάζει στον χώρο σου;

Οι τεχνοτροπίες, αποτελούν ακανόνιστα σχήματα ή και σχέδια πάνω σε τοίχους που δημιουργούνται από ένα ή περισσότερα χρώματα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές στις τεχνοτροπίες που μπορείς να εφαρμόσεις τόσο στο σπίτι όσο και στον επαγγελματικό σου χώρο.

Τα πιο γνωστά είδη τεχνοτροπιών που δημιουργούνται σε τοίχους είναι:

Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι

Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία τοίχου, πραγματοποιείται με σφουγγάρι θαλάσσης. Αφού έχει περαστεί το βασικό χρώμα του τοίχου, επιλέγεται μία πιο ανοιχτή απόχρωση και ο μπογιατζής την περνάει ταμποναριστά από πάνω από το βασικό χρώμα. Το εφέ που δημιουργείται είναι μοναδικό.

Τεχνοτροπία τοίχου με ρίγες

Οι τεχνοτροπίες με ρίγες, δίνουν ξεχωριστό στυλ σε έναν χώρο όμως πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή η επιλογή των διαφορετικών χρωμάτων καθώς και το πάχος της ρίγας. Το σταθερό χέρι ενός εξειδικευμένου ελαιοχρωματιστή, θα δώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Τεχνοτροπία Ombre στους τοίχους

Αποτελεί τελευταία λέξη της μόδας στον κόσμο του ελαιοχρωματισμού και ουσιαστικά αφορά την σύνδεση διαφορετικών χρωμάτων. Μία ανοιχτή επιφάνεια φωτίζεται στις άκρες της από μία πιο σκούρα απόχρωση. Το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να αλλάξει εντελώς την αισθητική του χώρου.

Τεχνοτροπία με πλαστική σακούλα

Και αυτή η τεχνοτροπία, απαιτεί να επιλέξεις κοντινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος μπογιάς. Αρχικά,ο ελαιοχρωματιστής περνάει την επιφάνεια του τοίχου με το ένα χρώμα και ενώ είναι νωπό περνάει και το δεύτερο χρώμα έχοντας δέσει στο ρολό βαψίματος μία πλαστική σακούλα. Το αποτέλεσμα στον τοίχο σου, θα είναι εντυπωσιακό.

Συμβουλή: Οι τεχνοτροπίες, είναι καλό να εφαρμόζονται σε έναν τοίχο στον χώρο σου και όχι σε περισσότερους.

Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές που δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις σε ελαιοχρωματισμούς στην Αθήνα και μπορούν να πραγματοποιήσουν μία πρώτη εκτίμηση του χώρου σου και να σου προτείνουν χρωματικές αποχρώσεις που θα τον αναδείξουν.

Κι αν θες να πάρεις άμεσα ιδέες για την ανακαίνιση του σπιτιού σου και τα χρώματα που θα επιλέξεις για το υπνοδωμάτιό σου θέλεις να σε εκφράζουν, δες:

5 μοναδικές χρωματικές αποχρώσεις για το υπνοδωμάτιό σου και οι συμβολισμοί τους

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες Ελαιοχρωματιστές για το 2018

Οι επαγγελματίες με τις καλύτερες κριτικές για τις εργασίες τους

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
1 Αξιολόγηση
Πολύ ικανοποιημένη!
Παναγιώτης Στανίτσας
3 Αξιολογήσεις
Μια συνεργασία απροβλημάτιστη, με εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Σταμάτης Κορτσιδάκης
24 Αξιολογήσεις
Αμεσότητα, γρηγοράδα, με το καλύτερο αποτέλεσμα και οικονομικά φυσικά!
Δ.ΚΩΣΤΗΣ Ε.Π.Ε
19 Αξιολογήσεις
Φοβερός επαγγελματίας, φοβερή εξυπηρέτηση!
Σωτήρης Ρίζος
4 Αξιολογήσεις
Πολύ ευχαριστημένος από τον κύριο Ρίζο. Όλα ήταν άψογα!
Φώτης Ρουμπάτης F-ERGON
3 Αξιολογήσεις
Πολύ καλή και τίμια συνεργασία!
Σχετικά άρθρα
Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας.
Το βάψιμο εσωτερικών τοίχων δεν είναι μια καθόλου εύκολη υπόθεση αφού μπορεί να αλλάξει εξολοκλήρου το ύφος και το στυλ του δωματίου σου.