Υποβολή Φορολογικής Δήλωσης

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Υποβολή ΦορολογικήςΔήλωσης

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Δωρεάν Προσφορές
Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/8/2017

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φορολογική δήλωση

Φορολογική δήλωση είναι η δήλωση που πραγματοποιεί ένας φορολογούμενος μια φορά τον χρόνο. Η σύνταξή της είναι υποχρεωτική. Υποχρεωτική είναι και η κατάθεσή της στο κράτος. Περιεχόμενό της αποτελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου, καθώς και τα έξοδα και τα έσοδά του που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη έως και την τωρινή δήλωση.

Μέσω της φορολογικής δήλωσης το κράτος αποκτά γνώση όλων των οικονομικών στοιχείων μας, διαπιστώνει την εγκυρότητα τους κι έπειτα, ανάλογα με τους νόμους και τις διατάξεις του προχωρά στην εφαρμογή της φορολογίας ανά περίπτωση.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η ορθότητα και η αξιοπιστία των στοιχείων που αναφέρονται εντός της φορολογικής δήλωσης κρίνεται απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί το αντικειμενικό αποτέλεσμα. Το περιεχόμενο πρέπει να αποτυπώνει με ακρίβεια την πραγματικότητα και να προβάλλεται με τη πρέπουσα επιμέλεια και προσοχή. Ας δούμε τώρα για ποιους η υποβολή φορολογικής δήλωσης συνιστά υποχρέωση:

1. Για κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του εντός Ελλάδος, ανεξάρτητα αν υπόκειται σε φόρο ή όχι, εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κι εφόσον δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί προσώπων που βαρύνουν τους φορολογούμενους.

2. Για κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το εισόδημα που αποκτά είναι στην Ελλάδα, ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας ή διαμονής του.

3. Για τους κατοίκους του εξωτερικού που έχουν αποκτήσει πραγματικό εισόδημα είτε φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο, για παράδειγμα βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς, είτε απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.

4. Για οποιονδήποτε, εφόσον έχει προσκληθεί εγγράφως γι΄ αυτό από τον αρμόδιο προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.

5. Για ανήλικα τέκνα, για το εισόδημα που αποκτούν με κάποιες προϋποθέσεις, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Κατά την υποβολή φορολογικής δήλωσης συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως από τον τρόπο με τον οποίο φορολογούνται, καθώς και όσα απαλλάσσονται από τον φόρο. Αν υπάρχει περίπτωση παρακράτησης φόρου, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει αυτή, στη δήλωση συμπληρώνεται πάντα και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς φόρος ανά περίπτωση.

Ο υπεύθυνος για τη διαδικασία και την τελική υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι ο λογιστής σου. Είναι ο επαγγελματίας που οφείλεις τόσο να εμπιστευτείς όσο και να συνεργαστείς, προκειμένου να καταθέσεις τα σωστά στοιχεία, στον σωστό τόπο, με τον σωστό τρόπο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διέπουν έναν ικανό λογιστή;

Ο άνθρωπος στον οποίο θα εμπιστευτείς τα προσωπικά σου στοιχεία, τα πάσης φύσεως έσοδα και έξοδά σου, τα δεδομένα της οικογένειάς σου, την φορολογική σου δήλωση, είναι ο λογιστής σου. Είναι εκείνος με τον οποίο θα συζητήσεις, θα συμβουλευτείς, θα διατυπώσεις τα ερωτήματά σου. Τι πρέπει να διαθέτει, όμως, ο λογιστής της επιλογής σου;

  • Να είναι έμπειρος
  • Να μπορεί να σε συμβουλεύει
  • Να είναι πάντα διαθέσιμος
  • Να ενημερώνεται για τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις στην νομοθεσία
  • Να σου παρέχει πληροφορίες και να σε καθοδηγεί έγκυρα κι έγκαιρα
  • Να διαθέτει κοινό τρόπο σκέψης με εσένα
  • Να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ομαλό και γόνιμο διάλογο
  • Να θέτει ένα εύλογο ποσό αμοιβής
  • Να σε πληροφορεί άμεσα για όσες νομοθετικές εξελίξεις αφορούν τη περίπτωσή σου

Ενδιαφέρεσαι για υποβολή φορολογικής δήλωσης; Μάθε και βρες ό,τι χρειάζεσαι, εύκολα και γρήγορα! Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους λογιστές για να σε βοηθήσουν με κάθε λογιστική εργασία.

Καταχώρισε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ, πάρε προσφορές και πληροφορίες για το κόστος σύνταξης και υποβολής φορολογικής δήλωσης κι επίλεξε τον προσωπικό σου λογιστή άμεσα και αξιόπιστα!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Σχετικά άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Γιατί θα χρειαστείς λογιστή;

Η αναζήτηση και η εύρεση λογιστή που θα σου λύσει τα χέρια όσον αφορά τις λογιστικές καταστάσεις και τις φορολογικές δηλώσεις 2016 δεν

Περισσότερα
Τα 5 πράγματα που θα κερδίσεις από την κατασκευή επαγγελματικής ιστοσελίδας!

Είναι η κατασκευή επαγγελματικής ιστοσελίδας στα άμεσα σχέδια σου; Η αλήθεια είναι ότι και πολύ άργησες!

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει